פריים ריב בתנור – המנה המושלמת לארוחת חג
אין ספק שהפריים ריב הוא אחד מהחלקים הכי אגדי והכי טעים שיש בשר בקר. למי מכם שלא מכיר, מדובר בבשר שמגיע מהחלק הגבוה של הבקר, ולמעשה מדובר בחלק מהצלעות. בשר זה משגע ומלא בטעמים, ואין יותר מרגש מאשר לארגן ארוחת חג סביב שולחן עם פריים ריב בשלמותו. זהו בשר רך, נימוח, ואפילו נמס בפה, שכל אחד יומלץ ללקק את האצבעות אחריו. נתח זה עושה עליו רושם מרשים, ואם הינכם מחפשים את המתכון המושלם, הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 90 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנפנה להכנת הנתח המדהים הזה, בואו נוודא שיש לנו את כל החומרים הדרושים. מדובר ברשימה קצרה אך עם ערך טעים במיוחד!
- 1.5 קילוגרם פריים ריב
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 2 כפות מלח גס
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
- 2 כפות תימין טרי קצוץ
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס יין אדום (אם רוצים לקפוץ משמחה)
מרכיבים חלופיים
שימו לב שיש כמה אפשרויות עבור המיוחדים ביניכם, אם זה טבעוני או מדלשי גלוטן! לנתח בשר קטן יותר או לשדרג אותו עם מדל בשומן. למי שמעוניין לחליף בשר בשום סיבה, ניתן להכין תחליף טעים מבציקים איכותיים או מנות צמחוניות טעימות כמו פטריות פורצ’יני.
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בפעולה. בואו נחשוב על הדרך לגרום לכל האורחים לקנא בכם עם ריח המשגע של הבשר המתבשל בתנור!
- מחממים תנור מראש ל-160 מעלות צלזיוס.
- מניחים את נתח הפריים ריב על משטח שטוח.
- מוסיפים את השום הקצוץ, מלח, פלפל, רוזמרין ותימין על הנתח ומשפשפים אותם היטב.
- מוסיפים את שמן הזית ומפזרים אותו באופן אחיד.
- מעבירים לתבנית אפייה עם חצאית לקולקציה כדי לנשום את הברכות!
- שואלים את עצמכם: "מה המשוגע הראשי של היין?" – מוסיפים את היין לתבנית סביב הנתח.
- סוגרים את התבנית בנייר כסף ואופים בסביבות 70-90 דקות.
- הסירו את נייר הכסף ולאחר מכן, מניחים להיבשל לעוד 20-30 דקות נוספות, עד שהנתח מקבל צבע זהוב ומדהים.
- איך יודעים שהנתח מוכן? בודקים עם מד חום, לטמפרטורה פנימית של 55-60 מעלות צלזיוס.
- מניחים לנתח לנוח 15 דקות לפני חיתוך והגשה.
רגע, מה זה אומר לנוח? זה לא כמו שאומרים לשירותים לשתות מים?! זה אומר לתת לבשר "לנשום" את עצמם כמו שצריך, ככה שהמיצים יישמרו בפנים וייתנו את הטעם המושלם.
תוספות אפשריות או שדרוגים למתכון
כאן אתם יכולים להוסיף את הסגנון שלכם! למשל, אפשר לשדרג עם רוטב בגריל משגע, פירה עם מרשמלו ורוטב יין אף עשיר יותר. כמו כן, תוספות של ירקות קלויים כמו גזר, תפוחי אדמה או דלעת יהפכו את המנה למרשימה ומושלמת. בפרט, בישול התפוחי אדמה ברוטב יין עשיר ישדרג את כל הארוחה! שימו בטחון, אתם יכולים גם לשלב שיפודי ירקות עם שום במרינדה!
שאלות ותשובות
מה זה פריים ריב ומה ההבדל בין נתחי בשר אחרים?
פריים ריב הוא חלק עליון מהצלעות של הבקר, מה שמקנה לו רכות וטעם עשיר. זהו נתח בשר שונה מהצלעות הרגילות או השוק, והוא עשוי להיות פחות משומן בחלקים מסוימים, מה שהופך אותו לאידיאלי לצלייה.
האם אפשר להכין פריים ריב גם על גריל?
בהחלט! גריל יכול להוסיף טעמים מעושנים מדהימים לנתח. פשוט הקפידו על טמפרטורה נמוכה על מנת לשמור על רכות הבשר.
למה חשוב לתת לנתח לנוח לפני החיתוך?
זהו שלב קריטי! המנוחה מציעה לבשר להיפתח,כך שהמיצים יוכלו להתפזר ולהישאר בתוך הבשר, מה שעוזר לשמור על רכותו.
איך אני יודע מתי הפריים ריב מוכן?
השתמשו במד חום לבשר והקפידו על הטמפרטורה הפנימית. כאמור, 55-60 מעלות צלזיוס הוא המקום האידיאלי לכל ביס.
מה ניתן להגיש לצד הפריים ריב?
כמובן שעולה רעיון לצרף קוביות תפוחי אדמה או פירה עם חמאה, זה גם שיעשה קסם נעימות סביב השולחן!
האם ניתן לשמור את הפריים ריב למשך כמה ימים?
בהחלט! כשאתם שומרים במקרר אתם עשויים להחזיק אותו 3-5 ימים במקרר. היו בטוחים לארוז טוב!
איך אפשר לשדרג את הטעמים במתכון?
מחפשים רוטב חדש? אתם יכולים לשדרג עם רוטב חרדל, מדליק עם תמרים או בצל ק Caramelized.
האם יש צורך לשים מלח במתכון?
כמובן! המלח עוזר להדגיש את הטעמים של הבשר. המלח הגס מפיץ טעמים בצורה טובה יותר!
כמה זמן יש לבשל על מנת שהנתח יתקבל מושלם?
בדרך כלל, כדי להגיע למושלמות תצטרכו לפחות שעה על 160 מעלות, עם רוטב יין אך כל ביס שווה את זה!
היכן ניתן לקנות פריים ריב באיכות גבוהה?
אז תורידו את שמו של הקצב שלכם באגע, בדרך כלל קצב טוב מכיר את הספקים שלו ויודע לתת את ההמלצות הטובות ביותר!
אם גם אתם חוויתם רוב הסיכויים שהינכם נמצאים בהיברנציה של טעמים עם מנות משגעות, אז אתם אחראים להפיץ את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ולהזמין את החברים. שיהיה תיאבון ושיהיה חג שמח!