5 דרכים להכין ציפוי שוקולד מושלם בבית

הציפוי המושלם: שוקולד שנמס בפה

נחשבים לאוהבי שוקולד? אם התשובה היא כן, הגעתם בדיוק למקום הנכון! הציפוי הזה לא רק שמשגע את החיך אלא גם מעורר זיכרונות מתוקים מעבר, כשסבתא הייתה מכינה עוגות עם ציפוי שוקולד אגדי שלא יכולנו לעמוד בפניהם. מתי בפעם האחרונה שהתלטפתם בעונג מול קינוח עם ציפוי שוקולד נימוח, כזה שיכול לגרום אפילו לחמותכם להתקנא? מדובר במתכון שמהר מאוד חרוט בזיכרון של כל חובב קינוחים! בטוח שתתמכרו אליו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 8-10 מנות

בהכנת הציפוי הזה, אנחנו משתמשים ברכיבים פשוטים וזמינים, אבל התוצאה היא מדהימה ומעלפת. מדובר בהכנה כל כך קלה שכל אחד מאיתנו יכול לעשות את זה, גם אם זה הפעם הראשונה שלו במטבח. אז הכינו קופסא נאה כי אתם תצטרכו לשמור את החטיפים שטובלים בציפוי השוקולד המושלם!

הרכיבים הדרושים

  • 200 גרם שוקולד מריר (או חלב, למי שאוהב את הטעם היותר מתוק)
  • 100 מ"ל שמן קוקוס
  • 2 כפות סוכר (אפשר גם סוכר חום לאוהבים)
  • קורט מלח
  • תמצית וניל (אופציונלי)
  • אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או קוקוס מגורר לשדרוג

מתי בפעם האחרונה הוספתם ציפוי שוקולד על קינוח? אז למה לא עכשיו? שילוב של רכיבים טריים יכול להביא למתכון שפתאום יגרום לכולם לשאול אתכם מה הסוד שלכם!

שלבי ההכנה

שלב 1: ממיסים את השוקולד המריר עם שמן הקוקוס על בעבוע נמוך באמבט מים.

שלב 2: מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב לתערובת חלקה.

שלב 3: אם רוצים טעם נוסף, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.

שלב 4: מכבים את הלהבה וממתינים מספר דקות עד שהתערובת מתייצבת מעט.

שלב 5: עכשיו מגיע רגע האמת – ממרחים את השוקולד המומס על העוגה או הקינוח שבחרתם.

שלב 6: אם תרצו, מפזרים אגוזים קצוצים או קוקוס מגורר מעל השוקולד המומס.

שלב 7: מכניסים למקרר להתייצבות של כ-15-20 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.

שלב 8: מנה אחרונה מוכנה! השתעשעו בטעמים ובמרקמים השונים.

לאחר הקינוח הטרי והטעים, אל תשכחו לשבח את עצמכם על הכנת הציפוי הבלתי נשכח הזה. אתם לא תאמינו כמה הוא פשוט וקל, עד שהשכנים שלכם יבקשו את המתכון.

גרסה טבעונית או ללא גלוטן

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט חפשו שוקולד מריר ללא חלב. השוקולד הזה עובד נהדר עם שמן קוקוס, ואם ממש מתחשק לכם לשדרג, הוסיפו חמאת אגוזים לתעסוק בשוקולד מנצח!

תוספות ושדרוגים אפשריים

השוקולד הזה יכול להתאים גם להרבה קינוחים אחרים. הפכו אותו לרוטב לקראמבל, או שימו אותו מעל גלידה כדי להפוך אותה לאגדה. מי שאוהב פירות יכול לשדרגו עם פירות טריים כמו תותים או בננות ולטבול אותם בתוך השוקולד.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם השוקולד נשרף?
אם אתם שמים לב שהשוקולד נשבר והאיכות ירדה, התייחסו לכך. אל תתייאשו! פשוט הוסיפו מעט שמן קוקוס לשוקולד המומס וערבבו עד שהכל מתאחד.

האם אפשר לשמור את הציפוי במקרר?
כן, אך הקפידו לשמור אותו בכלי אטום. הוא יחזיק מעמד למספר ימים, אך עדיף לשמור אותו בכמויות קטנות.

מה הדלפה של השוקולד?
אם השוקולד יוצא רך ולא מתקשה, ייתכן והיה יותר מדי שמן קוקוס. הקפידו על הת proportions ותהיו בסדר.

מה להכין אם יש לי שוקולד חלב במקום מריר?
מצוין! אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב, רק שימו לב שהטעמים יהיו יותר מתוקים. למשל, יש לשקול להוסיף קמצוץ מלח כדי לאזן את המתיקות.

מה לגבי תוספות?
תמיד אפשר להוסיף אגוזים קצוצים כקרנצ'יות נוספת. פסטיצ'י וניל או קוקוס הם תוספות מצויינות גם עבור ציפוי זה.

איך אפשר להכין את הציפוי בריא יותר?
מומלץ להשתמש בשוקולד מריר עם לפחות 70% קקאו, ובמקום סוכר, לשקול להשתמש בממתיקים טבעיים כמו מייפל או סירופ אגבה.

האם אפשר להקפיא את הציפוי?
חשוב לזכור שברגע שהציפוי הופך לקשה, הוא כבד יותר. לכן, אין בעיה להקפיא אותו, אבל תוודאו שהקופסה אטומה.

האם זה מתאים לקינוח לסוף שבוע?
בהחלט! השוקולד הזה הוא מצוין לקינוחים סופגניים או לקינוח בשלט הנשבר. פשוט הכינו את המנה הנפלאה הזו!

מה המרקם המושלם של שוקולד?
המטרה היא להגיע למרקם כהה, יציב כזה שנמס בפה אבל לא נוזלי מידי. הממדים הם גם לא גבוהים וגם לא נמוכים מאוד, אז אל תשכחו את ההנחות הנכונות!

מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות חברתיות ולהפיץ אותו בין חברים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *