איך להכין צ'ולנט אשכנזי שמחמם את הלב

מתכון לצ'ולנט אשכנזי

מה שנראה כמו פשוט צלחת של תבשיל, מתברר שיכול להיות הרבה יותר מזה! תודו, כמה פעמים קרה לכם שפתחתם את התנור ביום שבת, והיה ריח של תבשיל משגע שהתפשט בכל הבית? הרגע הזה שבו אתם פותחים את הדלת, ונפלאות הצ'ולנט מתחילות להשפיע, הוא פשוט אגדי! הכן את עצמכם לחגיגה של טעמים, מרקמים וריחות, שאנחנו הולכים להכין יחד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 12 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6-8 מנות

תשמעו, כשאנחנו מדברים על צ'ולנט, אנחנו לא מדברים סתם על תבשיל. אנחנו מדברים על מסורת שמשתלבת עם טעמים מהמטבח היהודי, וזאת מנה שיכולה להיות על השולחן בסבב יום שישי הגדול. היא משגעת בעסיסיות שלה, כל ביס ממנה פשוט נמס בפה. תעשו מקום, כי אנחנו הולכים להתחיל!

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם בשר חלה (קל לבחור בנתח שומני כדי להוסיף טעמים)
  • 450 גרם קטניות שטופות, כגון שעועית או חומוס
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצ onion קצוצה
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות מלח (כדי שתהיה טעמי מדהים)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2-3 ליטרים מים חמים
  • שום (כמובן!), רבע ראש כתוש
  • 2-3 ביצים (לא חובה, תוספתבעת משגעת)

אם אתם רוצים לשדרג את המתכון, תוכלו להוסיף גם פטריות, גזר חתוך, טימין או רוזמרין. העיקר כאן הוא לשמור על האיזון בין טעמים שיתמזגו אחד עם השני.

שלבי ההכנה

  1. בסיר גדול, נניח את הבשר עם הבצל ונאדים קלות עד שהבצל מתרככת.
  2. נוסיף את רסק העגבניות, ונערבב היטב עד שהרסק מתאחד עם הבשר.
  3. נוסיף את הקטניות ונטחן הכל יחד עם מנות זהירות.
  4. נוסיף את תפוחי האדמה, השום והתבלינים.
  5. נמלא מים כך שכסה הכל, כ-2-3 ס"מ מעל חומרי הסיר.
  6. אם אתם רוצים, הכניסו ביצים קלופות ליצירת טעם מיוחד!
  7. נביא את הכל לרתיחה על חום גבוה.
  8. לאחר ההרתחה, מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה נמוכה.
  9. נשאיר את הצ'ולנט על הכיריים במשך לילה שלם. זה הזמן שהטעמים יתמזגו זה עם זה ויתערבבו למשהו אגדי.
  10. בבוקר, תפתחו את הסיר ותהיו מותקפים בריח המדהים של הצ'ולנט. תבורכו!

הצ'ולנט ניתן להשאיר על הכיריים, או במידה ואתם רוצים לחסוך באנרגיה, להעביר לתנור בחום נמוך למשך כל הלילה.

שדרוגים ותוספות

כפי שכבר ציינתי, אתם יכולים להוסיף פטריות כדי להקנות לצלחת טעמים פיקנטיים וכמובן אפשר להוסיף גם מעט מים בסוף הבישול אם אתם רוצים לצמצם את הסמיכות.

אגב, מי שאוהב חריף, יכול לשים פלפל חריף לקראת סוף הבישול ולקבל פיקנטיות מושלמת.

לקינוח, תוספת של מיני ירקות קלויים בסוף תעניק גם טעם ייחודי ומרענן!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין צ'ולנט גם במטבח טבעוני?
בדיוק! אפשר לשדרגו לאופציה טבעונית על ידי החלפת הבשר בפתיתים או באגוזים.

כמה זמן צריך לבשל צ'ולנט?
טוב, מדובר במנה שמבושלת לאורך השעות. כ-12 שעות – ובמהלך הזמן הזה, כל הטעמים מתמזגים לאלוהות!

אפשר להכין צ'ולנט בתנור?
בהחלט! פשוט מכניסים לתנור בחום נמוך למשך לילה.

האם אפשר להוסיף ירקות?
יש בזה משהו! למעשה, כל ירק שאוהבים יכול להשתלב: גזר, קישוא, פטריות – מה שתבחרו.

מה עושים אם הצ'ולנט יוצא סמיך מדי?
השוס הוא להוסיף עוד מים בסוף הבישול, עד שהרכיבים יתערבבו.

האם זה מתכון שיש לו גרסאות שונות?
לגמרי! כל אזור וקהילה יהודית מתקיימת עם המתכון שלה, ואי לכך, יש אינספור וריאציות.

מה הקשר של הצ'ולנט לשבת?
כיוון שחייבים לבשל אוכל שיישאר חם עד שמגיעים לשולחן השבת – הצ'ולנט נתפס כתשובה למנה זו.

איך לדעת אם הצ'ולנט מוכן?
אני ממליץ לבדוק אם כל המרכיבים רכים להפליא וטעמו מתמזג באופן מדהים.

המנה מומלצת עם מה?
כמובן עם חלה חמה! מה שנחשב אצלנו השילוב המושלם להשלים את המנה.

למה כדאי לי לשתף את המתכון הזה?
אז אם היה לכם תענוג כזה, אין סיבה שלא תשתפו את המתכון ותגרמו לאחרים לבשל ולחוות את זה על בשרם!

אז חברים, אנו סיימנו עם מתכון הזה לצ'ולנט אשכנזי! ממליצים להפתיע את המשפחה עם המנה המושלמת הזו. שתפו חברים, שתפו סיפורים והפיצו את הטעמים דרך הרשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *