בלינצ'ס גבינה מלוח כמו שמעולם לא טעמתם!

בלינצ'ס גבינה מלוח מדהים

אתם מתים על אוכל ביתי שמשביע את כל החושים? רוצים מתכון שיגרום לכולם להסכין את האצבעות ולקבל מצב רוח טוב? הכינו את עצמכם, כי אנחנו הולכים להכין בלינצ'ס גבינה מלוח ממכר, משגע, ומעלף! מדובר במאכל שכולם אוהבים וגם סבתא שלכם לא תוכל לעמוד בפניו. עם בצק רך, גבינת פיקנטית, וטעמים שיגרמו לכם לרצות עוד ביס. מי יודע? אולי תגיעו למקום הראשון בתחרות "המנה הכי טעימה שיש" במשפחה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו מתחילים ביצירת הקסם במטבח, נוודא שיש לנו את כל המרכיבים המדהימים הללו:

  • 2 כוסות קמח חיטה (ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס חלב (אפשר להמיר בחלב שקדים לגרסה טבעונית)
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס שמן ריסוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 600 גרם גבינת פריזאי או טופו מעורבב עם תיבול (לאוהבי הגרסה הצמחונית)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (או תרד אם אתם מרגישים הרפתקנים)
  • 1/2 כוס גבינת פטה לפיזור מעל (ואפילו אפשר עוד!)

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, הגיע הזמן לשלב הבא. מזל שאתם כבר כאן, כי זה הולך להיות הכי טעים שיש!

  1. בכלי גדול, נשלב את הקמח, החלב, הביצים והמלח.
  2. נמיס את השמן ונוסיף אותו לתערובת.
  3. נערבב את הכל היטב עד שהבצק חלק ואוורירי.
  4. נשאיר את הבצק במנוחה במשך 15 דקות.
  5. בינתיים נכין את המילוי: נערבב את גבינת הפריזאי עם הפטרוזיליה.
  6. באמצעות מחבת על חום בינוני, נגרד מעט שמן ואז נתחיל לטגן את הבצק משני הצדדים עד לקבלת זהב.
  7. לכל בלינצ'ס, נשים 2 כפות מהמילוי ונקפל כמו מעטפה.
  8. נחזור על הפעולה עם שאר הבצק.
  9. בערך 5-10 דקות אחר כך, נניח את הבלינצ'ס על צלחת הגשה ונפזר גבינת פטה מעל.
  10. נגיש חם ונהיה דומים למלכים על השולחן.

לגרסה בריאה, ניתן לשקול להמיר חלק מהקמח לקמח חיטה מלאה. אבל בואו נודה בזה, בלינצ'ס הם לא ממש הדיאטני ביותר בעולם, אז לא להיבהל!

שדרוגים ותוספות אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את הבלינצ'ס שלכם לשלב הבא, איך לגבי לנסות להוסיף:

  • סלמון מעושן לחובבי הדגים?
  • נגיעות של כמון לתיבול שונה?
  • צנוברים קלויים שיתנו קראנץ' נחמד?
  • פפריקה מתוקה לקבלת צבע וטעם משגע?

אתם לא צריכים לעשות זאת, אבל תמיד כדאי לשקול! בשילוב עם גבינה, הכל מתאים.

שאלות ותשובות

כיצד ניתן לאחסן בלינצ'ס שנשארו?
במרבית המקרים, ניתן לשמור את הבלינצ'ס במקרר עד 3 ימים. כדאי לכסות רק עם ניילון נצמד כדי לשמור על הטריות.

האם אפשר להקפיא בלינצ'ס?
בהחלט! ניתן להקפיא בלינצ'ס מוכנים. רק אפשר להם להתקרר לגמרי לפני שמניחים את הסכין בתיקי ההקפאה.

מה הכוונה באוורירי בבצק?
בצק אוורירי הוא בצק שאינו צפוף, מלא באוויר, שמקנה לבלינצ'ס מרקם קל ונעים בפה.

האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
כן! פשוט החליפו את הביצים בטחנות פשתן או צ'יה והשתמשו בחלב שקדים או חלב סויה.

מה אפשר לשים בצד כרטיב?
סלט ירקות טרי עם רוטב לימון וזית הוא תוספת מרעננת ומושלמת!

האם יש טעמים שהולכים טוב עם גבינה מלוחה?
כן, תיבול כמו שום, שמן זית, ופפריקה יתנו טוויסט מעניין וטעים!

מה עושים אם הבצק יוצא דליל מדי?
אם הבצק יוצא דליל, פשוט הוסיפו עוד קמח בהדרגה עד שהבצק יחזור למרקם הרצוי.

האם אפשר להכין בלינצ'ס עם שוקולד?
כמובן! שוקולד נמס יכול לשדרג את המתכון. נסו להוסיף אותו עם גבינת מסקרפונה.

מה התהליך אם הבצק לא מתייבש מספיק?
חשוב לטגן על חום בינוני, ובשום אופן לא בקצב מהיר מדי. אם הבצק לא מוכן, תנו לו עוד זמן!

איך יודעים שהבלינצ'ס מוכנים?
ברגע שהצבע זהוב ויש ריח נהדר של אפייה, אתם בדרך הנכונה!

כמובן, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, משפחה ורשתות חברתיות, כי כל אחד צריך לפגוש את הבלינצ'ס המדהים הזה למסע של טעמים! ללקק את האצבעות וליהנות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *