בלינצ'ס גבינה עם שמנת מתוקה: מתכון משגע שיגרום לכם ללקק את האצבעות
בתחום האפייה, ישנם מתכונים שמזכירים לנו רגעים מתוקים במיוחד. בלינצ'ס גבינה הם אחד מאותם מתכונים אגדים, שמשלבים את העונג של בצק רך ומילוי גבינה עשיר. רגע, אתם חושבים לעצמכם, מה כבר מדובר בזה? תנו לי לספר לכם, מדובר בחוויה מענגת, כזו שממלאת את הבית בריח נעים וכשסוחפים ביס, זה בדיוק מה שאתם רוצים לשמוע… צלילים של "עוד אחד!"
מאז שאני זוכר את עצמי, בלינצ'ס גבינה עם שמנת מתוקה היו אחת מהמעדנים שהיו מפנקים אותי בילדותי. זה היה ערב שבועי שבו אמא שלי הייתה מכינה קופסה מלאה השמיכה, ואנחנו היינו מתמכרים למשגע הזה. וודאי, זה אח"כ הפך למסורת משפחתית – כל אחד התבקש לדעת את המתכון הזה, ולא הייתה שמחה רבה יותר כשלאחד גם הייתה את הזכות להוציא את השמנת המתוקה מהמקפיא.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 6-8 בלינצ'ס
הרכיבים הדרושים
כעת, כדי לייצר את הבלינצ'ס הכי טעימים שיש, נשקול רכיבים איכותיים שיהפכו את המנה שלנו למושלמת:
- 2 ביצים גדולות
- 250 מ"ל חלב
- 100 גרם קמח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם גבינת ריקוטה או גבינת פטה
- 100 גרם גבינה לבנה מרוסקת
- 50 גרם סוכר (עבור המילוי)
- 1 כפית תמצית וניל
- שקד של שמנת מתוקה (כלומר 200 מ"ל) למעלה
- סוכר וניל לפיזור מעל (ולמי שעוד לא הבין – זה מוסיף אפילו!!)
באים בכל מיני צורות, גבינות רבות. אני אוהב לשלב גבינת ריקוטה עם גבינת פטה. המלצה צריכה להיפתח פה – אם אתם בעניין של גרסה טבעונית, האפשרות המצוינת היא להשתמש בגבינת טופו משומנת או בחלב סויה כדי לשדר את העניין.
שלבי ההכנה
הגענו לחלק המרגש שבו נלמד כיצד להכין את הבלינצ'ס הממכרים!
- נתחיל בלהכין את הבלינצ'ס: נקציף היטב את הביצים עם החלב והחמאה המומסת.
- נוסיף את הקמח בהדרגה עם ערבוב מתמיד עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- נחמם מיהרה במחבת (רצוי שלא דביקה) ונדליק את הבלינצ'ס על חום בינוני.
- נשפוך כף מהתערובת למחבת ונטפח במעדורות, עד שהבלינצ'ס מזהיב מרגע.
- נוציא את הבלינצ'ס מהמחבת ונניח על צלחת.
- נעבור להכנת המילוי: נטחן את גבינת הריקוטה עם גבינת הלבן, סוכר ותמצית וניל עד שהתערובת חלקה.
- מרססים מעט את הבלינצ'ס עם דבק מתוק.
- ממלאים כל בלינצ'ס בכף מהמילוי ומקפלים אותו לחצי או לרבעים, כמנהגים שלכם.
- מניחים את הבלינצ'ס הממולאים על מדף לחימום במשך כמה דקות נגד מחבת החמה.
- יוצאים לתוסף: נשפוך שמנת מתוקה מעל ונוסיף כמה פיסות של סוכר וניל. תנו לזה לעבור חימום כמה דקות.
- מניחים את הבלינצ'ס בשכבת אפייה ונשמרים עד שיתקררו לחלוטין.
- מניחים נגעי סוכר מעל ומתחילים לחגוג!
כמובן שקצת הומור לא יזיק. תנסו לחשוב על התמונה: בלינצ'ס המפונקים, מעוטרים בשמנת מתוקה, מחכים לכם על השולחן כשאתם זורקים מבט למסך – זה המשגע!
שדרוגים אפשריים לתוספות
כמו עם כל מתכון, אל תשכחו להתנסות, זה מה שעושה את החיים ליותר צבעוניים. בלינצ'ס גבינה עם שמנת מתוקה יכול להיות מוגש עם תוספות עד כמה שאתם רוצים!
אחרי הכל, אתם יכולים להוסיף: פירות טריים (כמו תותים, קיווי, בננות), רוטב שוקולד, אגסים בינוניים, קונפיטורה וכו'. מה עוד? אם אתם מרגישים הרפתקנים, תוסיפו מעט קקאו לתערובת הבלינצ'ס כדי לעשות אותם שוקולדיים! מדהים, לא?
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין בלינצ'ס תוצרת בית מבלי להכין את הבצק לבד?
בוודאי. אפשר להשתמש בקנוי, אך תמיד זה יוסיף את הטעם והאהבה שלכם כשאתם מכינים עם שקלים חדיש!
מה ניתן לעשות עם שאריות הבלינצ'ס?
בלינצ'ס נשארים מצוינים גם למחרת! אתם יכולים לחמם בכלי מיקרוגל ואפילו לשמור אותם במקרר.
האם אפשר להכין את המילוי מבעוד מועד?
בהחלט! אפשר להכין את המילוי יום או יומיים לפני ובכך להקל על ההכנה ביום עצמו.
מה הכי מתאים לצד הבלינצ'ס האלו?
הכי טעים לשתות איתם מנגו או מיץ תפוזים טרי, פשוט מנצח על זמנו!
האם יש נוסחאות נוספות לגבינות בשימוש?
בוודאי. גבינות כמו מסקרפונה או גבינת שמנת תמיד טובות מאוד.
איך ניתן להפוך את הבלינצ'ס ליותר בריאים?
במידה ותרצו לבחור בגרסאות פחות קלוריות, אפשר לשים יוגורט במקום שמנת מתוקה או לבחור בגבינות עם פחות שומן.
האם אפשר לחמם את הבלינצ'ס במיקרוגל?
בנו לשם שימו אותה על כלי עם שמן על מנת לשמור על מרקם נעים.
מה אפשר לעשות במקרה ואין לי סוכר?
אפשר להשתמש במלאכותיים, כמו דבק דגני צמר וכו', וליצור טעמים חדשים ומרעננים.
האם אפשר להכין את הבלינצ'ס על גריל?
מומלץ לקצר את זמן הבישול על גריל, העיקר להימנע מהחמאה.
למה לעשות את כל הסעיף הזה?
הכי פשוט: עליכם לנסות ולהתנסות, ומהפספוסים רק לומדים! כך ניתן למצוא את הטעמים שאתם אוהבים!
כעת, אהובות ואהובים, לאור כל הפינוקים שחוויתם, שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם! אל תתביישו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות – זה משהו ששווה להפיץ!