בצק לפיצה מקמח תופח שהופך כל ביס למושלם

הבצק המושלם לפיצה – קמח תופח

תארו לכם ערב קריר, ריח של אי-ספור טעמים ממלא את הבית, ובמרכז השולחן ניצבת פיצה ענקית, עם גבינה נוזלית שרק מחכה שתתמזג עם תוספות הממתינות לה. הבצק לפיצה הזו הוא אחד מהחלקים החשובים ביותר. בזכות הקמח התופח, אנו מקבלים פיצה גבוהה, נימוחה ואוורירית להפליא, עם קרום זהוב ומפנק. בבחירת המתכון הזה, אתם מתחייבים לטרוף את הפיצה עד שהצלחת תהיה ריקה, כי הבצק הזה פשוט מדהים!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן מנוחה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נדבר על רכיבי הבצק. כל רכיב תורם למתכון המיוחד הזה, ויחד הם יוצרים חוויה קולינרית פשוט אגדי.

  • 500 גרם קמח תופח
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית כמון (אופציונלי, אך מוסיף ניחוח מעולה)
  • תוספות לפי בחירתכם (גבינת מוצרלה, פפרוני, ירקות, רוטב עגב tomatoes וכו')

כל אחד מהמרכיבים חשוב – הקמח התופח מקנה לבצק את הכוח להתפשט ולהיות גבוה, השמן זית מכניס רכות, הסוכר מאזן את הטעמים והמלח מחדד בדיוק את מה שאנחנו צריכים.

אם אתם טבעוניים, אפשר לגמרי לוותר על השמן, וכמובן, אפשר לשדרג את התבלינים או להחליף את הקמח לקמח כוסמין. הערה קטנה: תזכרו שהחלפת רכיבים יכולה לשנות את המרקם הסופי של הבצק.

שלבי ההכנה

ובכן, אחרי שהצטיידנו בכלים ובמרכיבים, זה הזמן לצלול לתוך תהליך ההכנה. המתכון הזה פשוט ומשגע, וכולם יכולים להכין אותו בבית! הכי טעים שיש.

  1. נמלא קערה גדולה ונניח בתוכה את הקמח התופח.
  2. נוסיף את המלח, הסוכר והכמון (אם בחרנו להשתמש).
  3. ניצור מערבולת במרכז התערובת.
  4. נוסיף את המים הפושרים והשמן זית.
  5. נ混 טוב בעזרת כף עץ עד שהתערובת מתחילה להתאגד.
  6. נקשט את הידיים בשכבת קמח ונתחיל ללוש את הבצק. נלוש במשך כ-5-7 דקות עד שהבצק חלק ונעים.
  7. נעצב את הבצק לכדור ונניח בקערה מקומחת מכוסה במגבת לחה.
  8. נניח את הבצק בבית חם, להניח לו לנוח במשך כ-15 דקות. זה הזמן בשביל הבצק להפוך לכוכב על!
  9. לאחר מנוחה, נוציא את הבצק ונתחיל לחלק אותו ל-2 או 3 חלקים, בהתאם לגודל הפיצה שרוצים.
  10. נמשוך או נרדד כל חלק לבצק דק בעובי של כ-1 ס"מ.
  11. נניח על תבנית אפייה במבוק או על אבן פיצה, ונקשט בכל מה שאוהבים.
  12. לאחר שסיימנו לקשט, נכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
  13. נאפה כ-15 דקות עד שהפיצה הזהובה נראית מושלמת!

אחרי כל שלב, תתפלאו כמה ריח מסביב יצא לסביבה שלכם. העונג שיתלווה לכם במהלך ההכנה, הוא מדהים. פיצה על בסיס בצק תופס את העין, וכשתשבו לאכול אותה, ותתמכרו לשילוב של גבינת מוצרלה המתקדמת עם הרוטב החם – פשוט משגע! זה הזמן שלכם להרגיש כמו שפים מקצועיים במטבח.

אופציות לשדרוגים ותוספות

הפיצה הזו היא לא רק בסיס נהדר לכמה תוספות קלאסיות. זהו גם הזמן להעשיר את הטעמים. מוסיפים מהכיף שלכם!

  • כדי ליצור טעם יותר חמצמץ, ניתן להוסיף רוטב עגבניות טרי עם אורגנו.
  • לגרסה בריאה יותר, אפשר להוסיף ירקות טריים כמו פטריות, זוקיני שקל לשים על הפיצה. הם גם מוסיפים טעמים וגם מבריאים.
  • אל תשכחו שהגבינה היא החצי השני של הפיצה. קחו גבינות שונות, כמו פטה או פרמזן, לקבלת חווית טעמים חדשה.
  • לגרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בגבינה צמחית נהדרת ולגוון עם עלי תרד או קייל.

תמיד אפשר לשדרגו את הבצק על ידי הוספת עשבי תיבול קצוצים, כמו רוזמרין או פטרוזיליה, לתוך הבצק עצמו.

שאלות ותשובות

מהו קמח תופח ומה ההבדל בינו לבין קמח רגיל?
הקמח התופח מכיל סודה לשתייה ומלח, והוא מאפשר לבצקים לתפוח מבלי להידרש לשמרים. מנגד, קמח רגיל דורש שימוש בשמרים ואורך זמן תפיחה.

איך מבטיחים שהבצק יצליח?
לא לשכוח ללוש את הבצק עד שהוא חלק וגמיש! אם הוא יבש או דביק, ניתן להוסיף מים או קמח בהדרגה.

אפשר להקפיא את הבצק המוכן?
בוודאי! אחרי מנוחה, אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהקפיא. לחמם לפני השימוש ולאפשר לו להפשיר בתנאי חום.

מה כדאי לשים על הפיצה? אני קצת מפחד לבחור תוספות שלא יתאימו.
בדיוק את זה! כל תוספת היא אפשרית, כדי להיות בטוחים, התאימו תוספות לדברים שאתם אוהבים. גבינות שונות, פירות ים, או אפילו חסה.

למה הבצק שלי לא תופש?
יכול להיות שהמים לא היו פושרים, או שהקמח לא היה בשימוש עדכני. תנסו לבדוק את התאריך לפני השימוש.

האם ניתן להכין את הבצק במיקסר?
בהחלט! ניתן לגייס את המיקסר וכך לחסוך זמן מלחיצה. כל הכבוד, אתם בעד משחק עם טכנולוגיה!

מה משך זמן האפייה המומלץ?
באופן כללי, 12-15 דקות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה גבוהה, ישאיר את הפיצה טפוחה עם קרום פריך.

איך אני יודע מתי הפיצה שלי מוכנה?
אם הפיצה זהובה מלמעלה ויש ריח משתלה – היא מופיעה במצב ה"מוכן".

האם הבצק יכול להיות דק יותר?
המממ, בהחלט! פשוט תשימו לב שהלישה והאפייה ייבנו את התוצאה הסופית.

למה זה מתכון כל כך פשוט?
הכנת הבצק היא פשוטה מאוד, והיא טומנת בחובה גם רגעים נהדרים במטבח. אפשר גם לשתף את המתכון עם חברים, כך שתשלחו לכל אחד את ההנאה!

אחרי כל מה שלמדנו והכנו כאן, אני ממליץ לכם לנסות את המתכון והמיידה פשוט מדהים הזה. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות וכך תעזרו לעוד אנשים להיכנס לתוך עולמם הנפלא של הבצק הביתיים לפיצה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *