בשר בטאבון – מנה שמשגעת את כל החושים!
מי לא אוהב לרדת על מנת בשר רכה, שזוהרת ומפיצה ניחוחות ממכרים של תיבול? הבשר בטאבון הוא לא סתם מתכון – הוא חוויה כובשת, מענגת ומוכיחה שמרגע שהבשר נכנס לטאבון, הוא מתחיל מסע אל עבר רכות מדהימה, טעמים אגדים ותחושת סיפוק נפלאה. הרुगבנגו הזה הוא כל מה שאתם צריכים כדי להכביר שיחות על טעמים וריחות, נמצא במרכז השולחן, וכולם יילכו להילחם על ביס נוסף כמו ילדים על קוביית שוקולד!
המתכון הזה נולד מתוך חוויות משפחתיות, כאן אצלנו בבית, סביב שולחן האוכל, שבו כל מתכון נושא את חותם הכישרון של אמא וסבתא. זה מה שעושה אותו למושלם, משגע ואפילו ממכר! שמישהו יתחיל להגיד "טוב, בוא נקום ונשקול עוד ביס" – כי אני כבר מתלהב על המחשבה של ללקק את האצבעות עם המנה הזאת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2-3 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה המרגשים, בואו נדבר על מה שנצטרך כדי להגיע למנה השמימית הזאת:
- 1.5 ק"ג בשר טלה או בקר (שוק או צלעות)
- 3-4 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 5 שיני שום כתושות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים בגודל בינוני
- 3 תפו”א קלופים וחתוכים לחצאים
- 1 כוס עגבניות קלופות ורסק עגבניות
- 1 כוס חומוס (אם רוצים לגרסה בריאותית)
- תיבול: מלח, כשר, כמון, כרכום, פפריקה חריפה, קימל – כל אחד כטעם ליבו
- ערמונים קלופים (אופציונלי)
- חופן פטרוזיליה קצוצה (לפיזור לפני ההגשה)
כמה תוספות טעימות? פנקו את המנה בשיני שום קלופות, שבהן תבשלו את הבשר לתוך הטאבון. מוסיפים פטריות, אם מתחשק לכם, ומפנקים את עצמכם עם עושר מדהים של טעמים! זוהי מנה שמעניקה אפשרות לשדרג, מעולה גם לגרסה טבעונית עם בשר סויה!
שלבי ההכנה
לגוף שלנו יש קשיים אחר הסרט המתח של ימי הסגר. אתם מוכנים?
- מחממים שמן זית בסיר גדול ומקפיצים את הבצל עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את השום ומבשלים יחדיו לתמציות ריחות מהבון.
- הוסיפו את הבשר והקפיצו אותו מכל הצדדים עד שהוא מתחיל להשחים.
- הוסיפו את הגזר, תפוחי האדמה וחומוס אם נבחרה.
- טבלו במלח ובתבלינים הרצויים, והוסיפו עגבניות קלופות ורסק.
- יוצקים מים כך שהבשר מכוסה, מביאים לרתיחה.
- מעבירים הכל לטאבון החם (אם אין טאבון – ניתן להשתמש בתנור ביתי על חום 180 מעלות).
- מבשלים בטאבון במשך 2-3 שעות, עד שהבשר נופל מהעצם.
- מזגגו את המנה עם פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
כל שלב במסע זה הוא כמו סצנה מסרט – הניחוחות שמהם התענגתי, נשארים אוורירים ברקע כמו שיר אהוב במסיבה. אם אתם בשלב ההכנה, ייתכן שתצטרכו לדאוג למוזיקה באווירה מתאימה!
שדרוגים ותוספות
תמיד אפשר לשדרג את המנה ולהוסיף טעמים נוספים. צלחות על השולחן עם סלט מטבוחה סככה נהדרת עם טחינה בכניסה הראשית. רעיונות נוספים כוללים פיצוחים קצוצים, חריף או סלט כרוב מרענן.
ו…אל תשכחו פחמימות של לחם טרי – זה הזמן שלך להרגיש נימוח כמו בצק! למי שמחפש אנשי בריאות, פתאום תראו איך הבשר הזה גם טעים וגם בריא בסרטון. אתם חייבים לנסות את ההצעות המיוחדות האלו!
שאלות ותשובות
לאיזה סוג בשר מומלץ להשתמש לבשר בטאבון?
הבשר הטוב ביותר הוא בעל שומן כמו שוק טלה או צלעות בקר, אבל גם חתיכות עוף יכולות לעבוד מצוין אם אתם מעדיפים משהו קל יותר.
האם אפשר לבשל מתכון זה בתנור ביתי?
בהחלט! דורש תהליך דומה, פשוט על חום 180 מעלות ואתם מסודרים.
מה עושים אם אין לי חומוס?
אפשר להשאיר את החומוס החוצה, המנה תצא אותו דבר פשוט עם יותר ירקות!
מה אם אני עוקב אחרי דיאטה נטולת פחמימות?
אם אתם עוקבים אחרי דיאטה כזו, פשוט הוציאו את תפוחי האדמה וחפשו ירקות אחרים שמבושלים בטעמים וסגנון.
באיזה סוג טאבון אתם ממליצים להשתמש?
הטאבון המסורתי הוא מצוין, אבל גם טאבון חשמלי ישיג תוצאות מצוינות.
האם המתכון מתאים להקפאה?
כן! תוכלו להקפיא את הבשר כשהוא מבושל ולחמם מחדש כשיתחשק לכם להתפנק!
כמה זמן הבשר מצריך בישול בטאבון?
עשה לעצמך טובה – תן לו להתבשל минимум שעתיים.
האם אפשר להוסיף שמן זית במהלך הבישול?
בהחלט, אבל אל תגזימו כדי לשמור על טעם הבשר.
מה עוד אני יכול להגיש עם המנה?
מנת צד של סלט ירקות או חלה טרייה פנינה!
ואחרון חביב, האם יש מקום למתכונים יותר חריפים?
בוודאי! אם אתם אוהבים את השילוב של חריף, הוסיפו פלפלים חריפים קצוצים למנה – זה יוסיף "בום" מדהים!
כשהמנה יוצאת מהטאבון, יחד עם ריח משגע של טעמים שהתרקחו יחדיו, אתם יודעים שהגעתם לשיא הקולינרי. אל תתנו למתכון המושלם הזה להישאר בין הקירות שלכם – שתפו אותו עם חברים ובן משפחה ותנו להם לחוות את החוויה שמאחוריו!