בשר בתנור לחג: המתכון שישדרג את שולחן החג שלך

מתכון מדהים לבשר בתנור לחג

לא בכל יום אנחנו זוכים לפנק את עצמנו ואת האהובים עלינו עם מנה שמעלה חיוך על הפנים וממלאת את הבית בריחות משגעים. לבשר בתנור יש כוח אשר לא ניתן להמעיט בערכו, במיוחד כאשר אנו מדברים על חג, שבו האוכל הוא מרכז ההתרחשות. הכניסו לתוך מתכון זה טעמים של מזרח ומערב, והפכו כל ארוחה לחגיגה אגדי של טעמים וריחות. תכינו את עצמכם להפתעות, כי הדבר הזה הולך להיות ממכר!

זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבשר בתנור המושלם, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 2 ק"ג בשר שריר (או נתח נבחר אחר)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 3 כפיות אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 3 ס"מ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

שלבי ההכנה

בשלב הבא, נעקוב אחרי הצעדים כדי להכין את הבשר בתנור המדהים:

  1. חממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים את שמן הזית, החומץ, שיני השום, בצל, אגוז המוסקט, מלח ופלפל בקערה גדולה.
  3. שמים את נתח הבשר בתערובת ומשרים 30 דקות.
  4. מעבירים את הבשר לתבנית גבולית.
  5. ליד הבשר מניחים את קוביות הגזר ותפוחי האדמה.
  6. יוצקים מעל את שאריות התערובת שנותרה בקערה.
  7. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור למשך שעה וחצי.
  8. לאחר מכן, מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות למשך 30 דקות נוספות, עד שהבשר משחים ונהיה רך.
  9. לפני ההגשה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

אם מעוניינים לשדרג את המתכון, אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין וטימין, או אפילו לשפוך מעט יין אדום על הבשר בזמן ההכנה כדי להעצים את הטעמים.

טיפים לתוספות ושדרוגים אפשריים

למי שרוצה להתענג על המנה הזאת במגוון גירסאות, יש כמה תוספות משגעות שניתן לשקול:

  • אפשר להוסיף בטטות חתוכות לקוביות במקום תפוחי אדמה לקבלת טעם מתוק ומרענן.
  • נשקל להוסיף פלפלים קלויים לתבנית ובכך להכין תוספת צבעונית ומזינה.
  • למטגנים את הבצל לפני שמוסיפים אותו לתערובת לקבלת טעם עמוק יותר.
  • אם מעוניינים במתכון טבעוני, אפשר להחליף את הבשר בנתחים של טופו או שעועית במרינדה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הבשר מראש ולחמם אותו לפני הארוחה?
כן, אין בעיה להכין את הבשר מראש. במידה ועושים זאת, מומלץ לשמור אותו במקרר ולהוציא אותו כחצי שעה לפני ההגשה לחימום עדין בתנור.

מה לעשות אם הבשר מתייבש בזמן האפייה?
אם אתם רואים שהבשר מתייבש, אפשר לשפר את המצב על ידי הוספת מעט מים לתבנית או לשפוך עליו מעט שמן זית.

האם יש סוגי בשר אחרים שמתאימים למתכון?
בהחלט! תוכלו להשתמש גם בבשר בקר, כבש או קוביות הודו, בהן טעמים נפלאים גם כן.

איך אפשר לדעת מתי הבשר מוכן?
כדאי להשתמש במד חום כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית. בשר צריך להגיע ל-75 מעלות צלזיוס.

האם אפשר לשים את הבשר עם תיבול אחר?
כמובן! אתם יכולים לשחק עם מגוון התבלינים, כמו קימל או פרג כדי לשדרג את הטעמים.

כמה זמן הבשר נשאר טרי במקרר?
הבשר נשאר טרי במקרר עד שלושה ימים לאחר ההכנה. אם יש כמות רבה, כדאי להקפיא חלק.

האם המרינדה חייבת להיות לספיק זמן?
אף על פי שמומלץ להשרות את הבשר במרינדה לפחות 30 דקות, אם יש לכם זמן, ככל שהמרינדה תהיה ארוכה יותר – הטעמים ישתפרו משמעותית.

מה המנה המושלמת להגיש עם הבשר?
פירה או אורז ריחני שמספגים את כל הטעמים, הם תוספות מושלמות עבור הבשר בתנור.

מה לעשות אם אני לא אוהב תבלינים חריפים?
אתם יכולים פשוט להפחית את כמות התבלינים החריפים לפי טעמכם או להמליץ על תבלינים מתקתקים יותר כמו קינמון.

מה לספוג עם הבשר כדי להחליף את הירקות בתבנית?
ניתן לשים קישואים, דלעת או ירקות שורש אישיים שאותם אוהבים במיוחד לנשנוש.

נשמע טעים ואפילו קצת משוגע? זה הזמן שלכם להנות ולפרסם את המתכון המדהים הזה עם כל החברים והרשתות החברתיות! שימו לב שתפו ותפיצו את האהבה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *