גלה את המתכון הסודי לעוגת סן סבסטיאן איסטנבול

עוגת סן סבסטיאן איסטנבול – המתכון המושלם!

נחשפתם למנה שהפכה לאגדה! עוגת סן סבסטיאן, המוכרת גם בשם "עוגת הקרם של איסטנבול", היא עוגה שהחמיאה ברחובות איסטנבול ונעשתה פופולרית ברחבי העולם. אבל לא מדובר באיזה קינוח רגיל – מדובר במנה ששווה את הזמן וההשקעה, וכשתטעמו אותה, תבינו למה! היא טומנת בחובה טעמים מרהיבים, המרקם אוורירי וקרמי בו זמנית, וכל ביס הוא כמו לידו של היופי – מדהים, ממכר, נמס בפה.

זמן ההכנה, רמת הקושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40-50 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 8-10 מנות

קחו נשימה עמוקה, כי מדובר במתכון שיהפוך אתכם למושכים מבטים המלטפים את העוגה, עד שלא תזכרו מי אתם וכמה זמן עבר.

הרכיבים הדרושים

כעת, לאחר שהרמנו אתכם בסיפורי העוגה המופלאה, הגיע הזמן לעבור לרכיבים ההולמים! כדי ליצור את העוגה האגדית הזו, אתם תזדקקו לרכיבים הבאים:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (לפחות 36% שומן)
  • 400 גרם גבינת מסקרפונה
  • 3 ביצים גדולות
  • 200 גרם סוכר חום כהה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 60 גרם קמח נטול גלוטן (או קמח רגיל אם אין בעיה)
  • מלח (קמצוץ)

לאחר שיזמנתם את כל מה שאתם צריכים, כדאי לדעת שניתן לשדרג את המתכון הזה בגרסה טבעונית על ידי שימוש בשמנת צמחית וביצים מקקאו או תחליפי ביצים.

שלבי ההכנה

ברוכים הבאים לשלב בו תעלו על מכונת הזמן ותעברו את הדרך המופלאה להכנת העוגה המעלפת הזו!

  1. מניחים טוסטר אובן על טמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים היטב את השמנת והגבינת מסקרפונה בקערה גדולה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים בעזרת מטרפה. אל תתביישו – תנו שמץ של כוח!
  4. מוסיפים את הסוכר, תמצית הווניל ומלח, ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  5. מנמיכים את מהירות הבלנדר ומוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד.
  6. כשכל החומרים מתאחדים, עוברים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  7. יוצקים לתבנית ואופים במשך 40-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומעט מתנדנדת במרכז.
  8. לאחר שהעוגה התקררה, חותכים אותה ונהנים!

לאחר ההכנה, את העוגה מומלץ להניח במקרר לכמה שעות – זה יעניק לה מרקם נימוח שלא תשכחו לעולם! כמו אבעבועות שמהן דיברה סבתא שלכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לא מיציתם את הפוטנציאל של העוגה? אין בעיה! הנה כמה רעיונות לתוספות ושדרוגים שיכולים להפוך את העוגה למושלמת יותר:

  • לפזר מעל את העוגה שוקולד מריר גרוס או קוקוס קלוי.
  • להוסיף רוטב פירות יער בשילוב סוכר – חגיגה טעמים!
  • להניח פרוסות בננה בשכבה עליונה עם חופן אגוזי לוז קלויים.
  • לסדר קצפת מעל, עם תיבול קינמון – הרעיון כאן הוא להיות חדשניים, משגעים ויצירתיים!

אל תחששו לערבב עולמות, לפלפל את העוגה עם השפעות שונות ולאכול ללקק את האצבעות! תנו לדמיון שלכם להתפרע!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי גבינת מסקרפונה?
כמובן שאפשר להשתמש בגבינת שמנת אחרת כמו ריקוטה, אך המסקרפונה היא זו שתקנה את העוגה את המרקם המיוחד שלה.

לא אוהבים מתוק מדי?
אולי תנסו להפחית מעט מכמות הסוכר. גם אורן קקאו עלול לשדרג את העניין עם טעם מריר ונעים.

אפשר להכין את העוגה בלי קמח?
נכון להיום יש מספר קמחים טבעיים שיכולים להוות תחליף מצוין – נסו קמח שקדים או קמח תפו”ח.

למה העוגה מתנדנדת?
לא לדאוג! זהו סימן לכך שהיא נצבעה בדיוק כמו שהיא צריכה להיות.

אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בהחלט, העוגה נשמרת היטב במקפיא. עטפו אותה בניילון ולא תסבלו.

מה ההבדל בין עוגת סן סבסטיאן לעוגות אחרות?
הייחודיות שלה היא השילוב של טעמים ומרקמים – המתיקות והמאלף שלה הוא מה שעושה אותה למושלמת!

איך מבדילים בין עוגה רכה לעוגה שייבשה?
עוגה רכה תרגיש מעט רטובה במרכז, בעוד שייבשה תהיה יותר קשה. פשוט ת בִּדקו עם קיסם – קיסם יבש לא סותר.

האם ניתן להוסיף פירות לעוגה?
כמובן! אנחנו ממליצים על פירות כמו תותים, דובדבנים או פירות יער.

איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
עוגה מוכנה תזהר מעט ותישמע "רעועה" במרכז.

מה עושים אם העוגה נשברה?
אל תדאגו, זה רק יוסיף לה טעם אמיתי! כשמוסיפים קצפת או רוטב, אף אחד לא ישים לב.

ובכן, אתם מוכנים לעצב ולהפיץ את המתכון המהמם הזה? שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, תזמינו חברים ובני משפחה, והכינו את העוגה המושלמת הזו יחד! יאללה, לצלול לעולם היפה של העוגות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *