גלה את המתכון ללחם יוגורט ללא שמרים לכל המשפחה

לחם יוגורט ללא שמרים

בעולם האפייה, ישנם שיטות מפורסמות רבות, אך לחם יוגורט ללא שמרים מצליח להפתיע את כל מי שמחפש פתרון מהיר, טעים ואפילו בריא. הכיצד? רכיבי המתכון פשוטים, וההכנה קלה להפליא. כך שאם גם אתם רוצים להכין לחם מדהים שיגרום לכם ללקק את האצבעות, הגעתם למקום הנכון.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל-4-6 מנות

הלחם הזה הוא מושלם לארוחת בוקר, לכריך קלאסי או אפילו לצד מרק חם. תוך עשרים דקות אספנו את כל המרכיבים, ואתם תופתעו לגלות ששום דבר כאן לא מסובך במיוחד. יש משהו ממש אגדי בהכנה כזו של לחם, פלוס שהיוגורט מוסיף טעמים נדירים.

הרכיבים הדרושים

  • 2 כוסות קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח מלא אם רוצים)
  • 1 כוס יוגורט טבעי (יוגורט יווני עובד מצוין)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת סודיום (אם אין, אפשר לוותר)
  • 1 כף דבש (לא חובה, אבל מוסיף טעם מושלם)
  • שמן זית לשימון התבנית

כמו עם כל אוכל של סבתא, גם כאן יש מקום ליצירתיות. אם רוצים להחליף חלק מהמרכיבים, אפשר לשים במקום קמח חיטה קמח כוסמין או קמח אורן. להוסיף תוספות כמו אגוזי מלך קצוצים או פרוסות זיתים בשחור. לא משנה מה תבחרו, מהנסיון שלי, הכל טעים!

שלבי ההכנה

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, סודה לשתייה ואבקת סודיום.
  • בקערה נפרדת, מקשקשים את הביצה יחד עם היוגורט והדבש.
  • יוצרים חור במרכז החומרים היבשים, ומוסיפים את התערובת הרטובה בהדרגה.
  • לשים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת.
  • משמנים תבנית אפייה עם שמן זית.
  • מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה בצורה אחידה.
  • אופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד שהלחם הזה משגע וזהוב.
  • מניחים להתקרר לפני החיתוך, אך אל תתאפקו – חייבים לטעום!

שימו לב, אם מישהו מכם אוהב את הלחם שלו מתקתק יותר, אפשר להוסיף עוד דבש או סוכר חום לתערובת. מי אמר שבחיים אין שקלים? לחם הזה טעים בכל מצב!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את הלחם שלכם, יש לנו כמה רעיונות. איך לגבי עשבי תיבול קצוצים כמו בזיליקום או פטרוזיליה? ניתן גם לשים גבינת פטה פירורית לתקופה לתוך הבצק. הוספת גבינה צהובה מגרדת לתוך הבלילה או פירות יבשים גם תעשה אותו משוגע בטעם. מעזת חצילים קלויים, תוספת של איולי תעשה לחם אחד ממש חוויה. הכל פתוח! פשוט שימו לב למה שאתם אוהבים, תהיו יצירתיים!

שאלות ותשובות

מהו היתרון של לחם יוגורט ללא שמרים? ההכנה היא פשוטה ומהירה, והלחם נשאר עליו והכי טעים שיש!

האם ניתן להכין גרסה טבעונית? בהחלט! פשוט החליפו את הביצה ב-1 מבון טחינה או כמון.

כמה זמן הלחם נשאר טרי? אם שמים אותו בשקית אטומה, הוא יחזיק עד 3 ימים במקרר.

האם אפשר להקפיא את הלחם? כן, שמרו אותו בשקית אטומה, ותחממו אותו בתנור לפני ההגשה.

מה עוד אפשר לשים בלחם? תוספות כמו שקדים קלויים, דומדמניות או אגוזי לוז ממש יוסיפו טעם!

האם אפשר להכין לחם פיתות יוגורט? כן, פשוט חברה את הבצק ליצירת פיתות ואז אפו בטמפרטורה גבוהה.

מה אם אין בבית יוגורט? אפשר להשתמש ב-100 מ"ל חלב עם 1 כף מיץ לימון. זה יחליף את היוגורט.

אני אוהב תבלינים. מה לעשות? להוסיף קמצוץ של כמון או פפריקה עשויה להוסיף טעם נהדר!

אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן, מה לעשות? אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן ולעקוב אחר המתכון בדיוק.

האם יש קשר בין לחם יוגורט ללא שמרים לבין לחם שמרים? פחות או יותר! זה זהה מבחינת טעמים אבל בהכנה הרבה יותר קלה!

החיים כקולינריים לא מפסיקים להפתיע, וחלה כמו לחם יוגורט פתאום משדרגת את התפריט שלנו. אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, כדי שגם הם ייהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *