גלה את מתכון הניוקי בטטה המושלם עכשיו!

מתכון לניוקי בטטה מדהימים וממכרים

אם אי פעם חלמתם על פינוק שמומלץ ללקק את האצבעות – הגעתם למקום הנכון! הניוקי בטטה שאנחנו הולכים להכין יחד הם משגעים, מעלפים ומלאים בטעמים. מדובר במנה כל כך טעימה שגם הנזירים במנזר לא יוכלו להתנגד לה. בניוקי האלה יש משהו קסום; הם רכים כמו ענן, נמסים בפה כמו שוקולד איכותי ומשרים עלינו תחושת חמימות פנימית שלא עוזבת.

כשמכינים ניוקי בטטה, מדובר במנה שמעוררת זיכרונות נעימים וסיפורים משפחתיים. זוכרים את הפעמים שסבתא עבדה במטבח עם ריחות מתוקים של בטטה? הזמן עובר, ואת הטעמים החמים האלו אפשר להביא גם אל שולחננו. הם זוג מושלם עם רוטב פריזאי, שמן זית ואפילו בולגרית או פסטו – אפשרויות רבות, טעמים עשירים!

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מגישים: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל בהכנת המנה המדהימה הזו, נוודא שיש לנו את כל המצרכים הנדרשים. מהם המרכיבים הנדרשים להגעה לניוקי המושלם?

  • 500 גרם בטטה מתוקה (רצוי קלופה)
  • 200 גרם קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 ביצה גדולה (לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בשיוך של חצי בננה)
  • חצי כפית מלח
  • קמצוץ אגוז מוסקט (למי שאוהב טעמים יותר עשירים)
  • קצת קמח למערוך ולמניחת הניוקי

שלבי ההכנה

כעת הגענו לחלק המעניין – שלבי ההכנה! רגע לפני שמתחילים, נוודא שנטעין אנרגיות חיוביות במטבח שלכם. הבה נתחיל:

  1. לבשל את הבטטה בסיר עם מים רותחים עד ריכוך, כ-30 דקות.
  2. לסנן ולמעוך את הבטטה בעזרת מחית או מזלג. טעימות קצרות על הדרך לא יזיקו!
  3. לקרר את הבטטה המעוכה לטמפ' החדר.
  4. להוסיף לקערה את הביצה, מלח ואגוז מוסקט.
  5. בהדרגה, להוסיף את הקמח וללוש עד שהבצק אחיד ופחות דביק, אם צריך להוסיף קמח בהתאם.
  6. לשמור על מידה טובה של קמח על הידיים בזמן הלישה.
  7. לחלק את הבצק לחלקים ועם כל חלק, לגלגל רצועות בעובי של כ-2 ס"מ.
  8. לחתוך את הרצועות לחתיכות בגובה של כ-2 ס"מ.
  9. בעזרת מזלג, ליצור חריצים על כל ניוקי – זה עוזר לרוטב להיכנס.
  10. לבשל מים בסיר גדול עם מלח ולבשל את הניוקי עד שהם צפים – בערך 3-4 דקות.
  11. להוציא את הניוקי בעזרת כף חורגת ולשים על צלחת.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כדאי להזכיר את כל השדרוגים המושלמים שניתן להוסיף לניוקי שלנו. ניתן לשדרג את המנה עם:

  • רוטב בטטה וקרם פרש – הכנת רוטב על טהרת הבטטה שתשדרג לגמרי את טעם הניוקי.
  • שום קלוי – מוסיף פן נוסף של טעמים העולה על הדעת.
  • קמצוץ של פפריקה מעושנת – מי שאוהב טעמים חדשים ומרגשים.
  • חסה קצוצה או רוקט על מנת לשדרג את הבריאות והטעם.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הניוקי מתבשלים מספיק?
כשהם צפים, זה סימן טוב שהעלו על אש בוערת!

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
כמובן! שימו את הבצק במקרר עד ל-24 שעות לפני הבישול.

מה קורה אם הבצק דחוס מדי?
אם הוא יבש מדי, אפשר להוסיף עוד ביצה או מעט מים.

אפשר להקפיא את הניוקי?
בהחלט! תלכו על קצב מתון ותקפיאו אותם לפני הבישול.

האם ישנה גרסה טבעונית לניוקי?
בהחלט! ניתן להמיר את הביצה בשיוך של חצי בננה.

איך להגיש את הניוקי?
תשקו את הניוקי עם רוטב אהוב ו garnishes קיץ טרי כמו גבינת פטה או בזיליקום.

מה צריך לעשות עם הניוקי שלא אכלתי?
מומלץ לשמור אותם במקרר עד 3 ימים.

כיצד ניתן להוסיף טעמים לניוקי?
אפשר להוסיף תבלינים כמו כמון, פפריקה או קמצוץ קינמון.

מה עוד אפשר להוסיף למתכון?
נסו להוסיף כמה גבינות מלוחות לסגנון חדש!

כמה זמן לוקח להכין את המרכיבים?
מומלץ לחשב 20 דקות נוספות להכנות המקדימות.

אז מה אתם מחכים? תוציאו את התבשיל הזה לאור, והביאו את ניחוחות המטבח. ברוכים הבאים למטבח המרגש שלכם, כאן הכל מתקבל בצורה מדהימה. שתפו את המתכון עם חברים ומשפחה ובואו לגלות יחד את הטעמים הכי טעימים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *