"`html
גלידת וניל פרווה ללא ביצים
נשאלתם פעם מה יכול להיות המעדן המושלם לקיץ החם? תנו לי להציג בפניכם את הפלא של גלידת הווניל הפרווה ללא ביצים! מדובר במנה כל כך מדהימה שתשאיר אתכם והמכרים שלכם המומים. זהו קינוח קל להכנה, נמס בפה, ומי שיטעם לא יוכל להפסיק, עד שכמעט ירגיש צורך להזמין גלידה נוספת. כולנו מכירים את תחושת הקיץ המהביל, וכשחם בחוץ, אין דבר פחות נעים מלהרגיש נצמדים לכיסאות בחום. אז בואו נשתחרר את החום בעזרת הגלידה המושלמת הזאת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- הקפאה: 4 שעות
- רמת קושי: קל
- מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כאשר הבנו למה כולם נלהבים מהגלידה הזו, ניכנס לעובי הקורה ונראה אילו רכיבים נדרשים לנו כדי להפוך את החלום הזה למציאות. מדובר ברשימה פשוטה להפליא כשכל מרכיב מוסיף עוד נגיעה של קסם!
- 400 מ"ל חלב קוקוס (שימורי)
- 200 מ"ל שמנת קוקוס (שימורי, ברצוי 80% שומן)
- 150 גרם סוכר קוקוס
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- קורט מלח
אם אתם רוצים לגוון וליצור גרסה ללא סוכר, אפשר פשוט להחליף את הסוכר בקסטוז (סוכר קוקוס שאפשר לרכוש במספר חנויות טבע). שימו לב, שכל שינוי ברכיבים יכול להשפיע על הטעם והמרקם, אך זה בסדר – טעמים שונים יכולים להניב תוצאות משגעות!
שלבי ההכנה
וכעת, מגיע המסקרן שבחלקים – שלבי ההכנה. מדובר בתהליך קליל, פשוט וכמובן, מלוטש. על מנת שההכנה תהיה קלה ומרשימה, נמליץ לעקוב אחר הצעדים הבאים:
- הניחו את חלב הקוקוס ואת שמנת הקוקוס בקערה גדולה.
- הוסיפו את סוכר הקוקוס ותמצית הווניל.
- נערו את התערובת היטב עם מטרפה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- הוסיפו קמצוץ מלח לשיפור הטעמים.
- מעבירים את התערובת לכלי קרטון או לקופסת הקפאה.
- מניחים לה להקפיא לפחות 4 שעות (עדיף לילה שלם) כדי להגיע למרקם האוורירי והקרמי שכולנו אוהבים.
מאוד חשוב להיות סבלניים בשלב ההקפאה – זה שלב קרדינלי שיגרום לגלידה להיות נימוחה ביותר שאי פעם טעמתם!
שדרוגים ותוספות אפשריים
רגע, אל תפסיקו כאן! אתם יכולים להעלות על הסטנדרט של הגלידה עם כמה שדרוגים ותוספות פשוטות שמתאימות לכל אחד. זה הזמן להוציא את היצירתיות שלכם!
- אפשר להוסיף קקאו כדי לקבל גלידת שוקולד מדהימה.
- להכניס חתיכות פירות בלנדר ולאזן את המתיקות.
- להוסיף לשכבות שוקולד מריר או קונפי של אגוזים ועוגיות מרוסקות למרקם מענין.
- לטבול בפרוסות קוקוס קלוי לקונספט של גלידה קרמית קוקוס.
- לשדרג את התמצית עם תמצית שקדים או אגוזי לוז.
התוספות والأופציות הן אינסופיות – פתחו את הלב, השתעשעו בתהליך וגלו כיוונים מדהימים!
שאלות ותשובות
האם הגלידה מתאימה לטבעונים?
בטח! כל המרכיבים הם ממקור צמחי, אז זו בחירה מצוינת עבור כל מי שבחר בדרך חיים טבעונית.
האם אפשר להכין אותה בלי חלב קוקוס?
בהחלט! התנסו בחלב מנדולינה או תחליף חלים אחר. רק שימו לב לשינויים במרקם ובטעם.
האם המנה מתאימה לילדים?
כמובן! הילדים יתאהבו בגלידה הזאת, ותהיה להם דרך נאה לשדרג את הארוחות עם קינוח טעים ובריא.
כיצד ניתן לשמר את הגלידה לאורך זמן?
עדיף להניח בקופסה אטומה, אך קחו בחשבון שטעמיה שלה עלולים להיחלש עם הזמן, אז מומלץ לא להשאיר אותה יותר מדי במקפיא.
כיצד להימנע מקורנולוג'י במשקאות?
שימו לב שהשמן בחלב הקוקוס יתפרד כשזה מופשר. ניתן לערבב מעט עד לתוצאה אחידה.
האם ניתן לשדרג גלידה שהחמיצה בזמן ההקפאה?
לצערי, קשה לשדרג פשוט מורחים שוב ומקפיאים. עדיף להכין מחדש!
מה היתרונות הבריאותיים של החומרים?
חלב קוקוס ושמנת קוקוס מלאים בויטמינים ובמחקר הוכח כי הם מסייעים לשמור על מערכת חיסונית חזקה.
איך נוסיף צבע לגלידה הזו?
בשימוש בפירות טריים, כיאה לגלידה ביתית. כמו כן, ניתן להוסיף גם קטנה של צבעי מאכל טבעיים.
האם אפשר להכין אותה במכונת גלידה?
בבקשה! הפעולה בהכנתה במכונה מתאימה ותשיג תוצאה מרשימה ומשגעת.
האם ניתן להקפיא את הגלידה במכלות אישיות?
בהחלט! זה לא רק נחמד, אלא גם מצוין למי שצריך לשרת רבה של אנשים!
זהו! הצלחתם להכין את הגלידה המדהימה הזאת, ויודעים שאתם יכולים לשתף, לשתף ולשתף שוב! אז אל תהססו, ספרו לחברים, משפחה, חברים מהעבודה, ואפילו בעלי חיים – כולם צריכים ליהנות מההגדה העולמית הזו! אתם עוד תראו שהגולשים יתלהבו!
"`