גראטן כרובית – סיפור טעים שמשגע את המטבח שלכם!
ברגע שתיכנסו למטבח ותתחילו להכין את הגראטן הזה, תבינו כי מדובר במנה מדהימה, ממכרת ובעלת טעמים שמשאירים אחריהם זכרון בלתי נשכח. אפשר לומר שבכל ביס יש ניחוח של בית, של סבתא ושל ימים אביביים. רק תחשבו על זה – כרובית אפויה עם רוטב קרמי ומוקרם, כל כך משגע, שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהזמנו את הכרובית לחגיגה שלנו, לא היה ספק שנצטרך לערבב כמה דברים נהדרים על מנת ליצור מנה שהיא פשוט מושלמת. אז הנה מה שאנחנו צריכים:
- 1 כרובית בינונית, חתוכה לפרחים קטנים
- 2 כוסות שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת צמחית לגרסה טבעונית)
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
- ½ כוס פרמזן מגורר
- 2 כפות חמאה
- 2 כפות קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 שיני שום, קצוצות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית אגוז מוסקט (אם רוצים להוסיף טוויסט של טעם)
- פירורי לחם לפיזור מעל
בהכנה הזו, אנחנו משדרגים את הערכים הנוספים שעושים את המנה לא רק לטעימה אלא גם ולבריאה. מהנסיון שלי, שמן זית במקום חמאה יכול להעניק שדרוג נוסף.
שלבי ההכנה
בואו נצלול אל תוך התהליך! תכינו את הכלים והמצרכים, והנה התחלה של חוויה קולינרית.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את פרחי הכרובית בסיר עם מים רותחים ומבשלים במשך 5-7 דקות עד שמתרככים מעט.
- בתוך קופסה נפרדת, ממיסים את החמאה ומוסיפים את השום הקצוץ על מנת להעניק לו טעם מתוק ומרגיע.
- לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עם מטרפה, עד שנוצר תערובת חלקה.
- הוסיפים את השמנת בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהקצף מתהדר במרקם חלק ומעט סמיך.
- בסיום, מוסיפים את הגבינות, מלח, פלפל ואגוז מוסקט – ומערבבים עוד פעם.
- מסננים את הכרובית ומניחים בתבנית אובאלית.
- יוצקים את הרוטב מעל הכרובית ומערבבים בעדינות.
- מניחים פירורי לחם מעל ומעטרים בחמאה נוספת אם רוצים.
- עכשיו לתנור! מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות עד שהמנה מתמזגת ליחידה אחת מגולפת ומוזהבת.
לאחר התהליך הזה, אתם תופתעו לגלות כמה זה מקסים לראות את הגבינות נמסות, את הפירורים מתמזגים עם הרוטב, וכל זה בגוון הזהוב המושלם.
שדרוגים ותוספות אפשריים
כשהמנה הזו היא כבר משגעת, אפשר להוסיף לה שכבות נוספות של טעמים. כמה דוגמאות?
- תוספת של ביצים מקושקשות – הוספת חלבון תעניק גובה וגם טעם מעולה!
- שום קלוי – שדרוג נהדר שיביא למנה מורכבות ועומק טעמים.
- עשבי תיבול טריים כמו טימין, רוזמרין או פטרוזיליה – כל אחד מהם נכנס בתור נגיעות צבעוניות עם ארומה מרהיבה.
- שדרוג עם לדגמה גבינות שונות, כמו גבינת עיזים או גבינת קשקבל – שינוי מרענן ומרגש.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בכמה סוגי גבינות?
ניתן בהחלט לשלב בין סוגי גבינות, זה משדרג את המנה בצורה מדהימה.
איך אני יודע מתי הגראטן מוכן?
בדקו שהפירורים זהובים והקצפת פועלת בבשלות, אם הגבינות נמסות ונראה שהמנה פועלת בעבודה משונה – היא מוכנה.
אפשר להכין את המנה יום מראש?
בוודאי! תכינו את הכל עד לשלב האפייה, ואז ביום ההגשה רק להכניס לתנור.
האם זה בריא?
אם תבחרו בשמנת צמחית, גבינות דלות שומן ותוספות בריאות, זה יכול להיות בריא ואיכותי.
האם אני יכול להחליף את הכרובית?
כן! ברוקולי או קישוא יכולים להיות חילופים נהדרים, כל ירק יצא משגע.
מתי מומלץ להגיש את המנה?
המנה מתאימה תמיד – כשאתם רוצים לפנק את עצמכם או כשאתם מארחים. היא אפופה באהבה ומשגעת!
האם יש גבינות שאני לא יכול לשים?
מומלץ לא לשים גבינות עם טעם חזק מדי, שכן זה עלול להדחיק את טעם הכרובית, עדיף גבינות קלות.
האם אפשר להכין את הרוטב בלי שמנת?
אפשר! ניתן להשתמש ברוטב בשמן זית ולטפח עם חלבונים נוספים, כמו ביצים.
מה עושים עם פסולת הכרובית?
תהיו סביבה! קומפוסט או שליחה לתבשילים אחרים.
כיצד ניתן לשדרג את המנה ליום בלעדי?
בעת ההגשה ניתן להוסיף אורז באסמי או נודלס – הכל הולך.
עכשיו שכל הסודות מופיעים לפניכם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם משפחותיכם וחבריכם ברשתות החברתיות, כי באמת מדובר בחוויה מטורפת שלא תרצו לפספס!