דג בקלה מתכון קל ליום עסוק בתוצאות מושלמות

"`html

דג בקלה מדהים בתיבול משגע

כשהמדובר הוא בבישול, אין כמו למצוא את המתכון שכולנו מחכים לו — דג בקלה במדינת ישראל הוא לא רק מותרות, הוא גם מסמל לחיים טובים, מנה בריאה ובסיסית שמשלבת טעמים אטרקטיביים ומפתיעים. אז אם אתם מוכנים לצאת למסע קולינרי שיותיר אתכם עם טעמים מדהימים ומשגעים, אנחנו כאן כדי להדריך אתכם להכנת דג הבקלה המושלם שיגרום לכולם ללקק את האצבעות! אתם מוכנים? יאללה, בואו נתחיל להכין את המנה הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות
רמת קושי: קל
מספר מנות: 4

  • זמן הכנה: 10 דקות לחיתוך ולתיבול
  • זמן בישול: 10 דקות
  • מנת פינוק: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את דג הבקלה המושלם, נדרשים לנו כמה רכיבים פשוטים אך מרשימים. קחו רשימה, כי אתם עומדים לגלות עולם של טעמים!

  • 800 גרם דג בקלה (חתוך לסטייקים או פילטים)
  • מיץ מ-2 לימונים סחוטים
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 4 שיניים שום קצוצות דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה — לכל אוהבי הכוסברה!)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות חרדל

שימו לב שאפשר לגוון ולהמיר כמה רכיבים. לדוגמה, אפשר להחליף את השום בקטע של ג'ינג'ר עבור טעם מעניין יותר. כמו כן, מי שמעוניינים בגרסה ללא גלוטן יכולים להימנע מהחרדל שמשתמשים בו במתכון.

שלבי הכנה

עכשיו, כאשר יש לנו את כל המרכיבים המושלמים, הגיע הזמן להיכנס למלאכת ההכנה. שימו לב, זה קל וטעים!

  1. מחממים מחבת גדולה על חום בינוני.
  2. מערבבים בקערה גדולה את מיץ הלימון, שמן הזית, שום קצוץ, מלח, פלפל, פפריקה, חרדל ופטרוזיליה.
  3. מטבלים את פילטי דג הבקלה בתערובת המתקבלת ומניחים בגובה מחבת החמה.
  4. מבשלים את הדג למשך 5 דקות מכל צד עד ששולי הדג מזהיבים.
  5. מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים על צלחת.”
  6. אפשר לקשט עם עוד פטרוזיליה קצוצה.

השלבים קלים ומיועדים להתחיל את הפלא. שימו לב לתהליך הבישול — לא לבשל יותר מדי כדי שהדג יישאר רך ואוורירי.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשתכינו את דג הבקלה הממכר הזה, אל תשכחו לקשט אותו עם כמה תוספות שנותנות לו את הקסם! ניתן לפזר סלק מבושל מעל, פרוסות עגבניה טרייה או אפילו אגסים קלויים להוסיף מתיקות רכה!

אם אתם רוצים להקפיץ את המתכון לרמות חדשות, הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ לקבלת פיצוץ טעמים, או אפילו טחינת טחינה עם עגבניות בשפע — תחושה בריאותית עם ניחוח ים תיכוני!

שאלות ותשובות

מה כדאי להגיש לצד דג הבקלה?
בסיס מעניין יכול להיות אורז לבן, סלט ירוק מרענן או תוספות נוספות כמו פירה תפו”א שמכיל ניחוחות משגעים.

אפשר לבשל דג בקלה בתנור?
כמובן! פשוט זקוק לעוד 10-15 דקות זמן בישול על 180 מעלות, עד שהתהליך יושלם בהצלחה.

האם אפשר להכין את המנה ללא שמן?
ניתן, חיפוש אחרי שמנים בריאים חלופיים או אפילו תיבול במים פשוטה, יוסיף את האור שאנו רוצים לקבל.

מה עם יום ללא גלוטן? איך אפשר לשדרג את המתכון?
אפשר להשאיר את החרדל בצד, או אפילו להכינו עם דל פחמימות — הוספת ירקות כמו קישוא רצועות או תרד יכולה להיות מעלפת!

עד כמה מהר אפשר להכין את המתכון?
אם רוצים, ניתן להכין את כל המצרכים קודם לכן ולהשתמש בזמן האוף, אתם תופתעו!

מה אם אני רוצה לנסות מתכון טבעוני?
אפשר להשתמש בירקות קלויים כדוגמת קישואים או דלורית במקום הבקלה, כך נוצרת מנה שמיועדת לכל אחד!

איך לשמור על הדג לאחר הבישול?
שמרו אותו בקופסה מרופדת במקרר למשך 2-3 ימים, הוא יישאר רך וטעים.

מה אם יוצא לי יבש?
כמובן שאפשר לשפר את המנה עם רטבים אמיתיים ולהשתמש בחומרים לחים יותר לפדיחת טעמים.

האם אפשר להכין את הבקלה מוכן מראש?
בהחלט! הכנתם את הדגים מראש והקפאתם, לא תצטרכו לשאת את הכאב לקראת סעודה.

איפה הייתי יכול לרכוש בקלה משובחת?
חפשו דגה מקומית טובה או חנויות שמביאות איכות טובה, ומהם להם להציע לכם? הם יכינו אתכם מעדן!

לסיום, אחרי שטעמנו וחווינו את המשגע הזה, אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים שלכם ברשתות החברתיות. כך כולם יוכלו ליהנות מהתחושה המדהימה של דג בקלה! בתיאבון!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *