דרכים יצירתיות להכין גבינת טופו בבית

הכנת גבינת טופו ביתית – פשוט מדהים!

לאכול עם הגבינות שלנו זה מגניב, אבל מה אם היו לכם את היכולות להכין גבינת טופו משגעת בבית? גבינת טופו היא לא רק בריאה, אלא גם מלאה באפשרויות. היא מספקת טעם אגדי ומרקם נימוח שמשתדרג בכל מתכון בו היא נכנסת. הכנת גבינת טופו אינה קשה כמו שאתם עשויים לחשוב. למעשה, זה כל כך פשוט עד כדי כך שאתם תוהים איך לא ניסיתם את זה קודם. אז בואו נכין גבינת טופו מלאה בטעמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין גבינת טופו אגדי, אתם תצטרכו את המרכיבים הבאים:

  • 500 גרם טופו קשה (סויה)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • שן שום אחת קצוצה
  • 1/2 כפית כורכום (כדי לקבל צבע ועושר טעמים)
  • 1/2 כפית מלח ואם רוצים לקצת חריצות – גם סחוג!

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגוון את המתכון או יש לכם הגבלות תזונתיות, אתם יכולים להשתמש בטופו רך יותר אם אתם אוהבים טעמים יותר עדינים. כמו כן, במקום שמן זית, תוכלו לבחור בשמן קוקוס או שמן אבוקדו. ובשביל טבעונים, זה המקום שלכם – המתכון כבר כרגע מאוד טבעוני ובריא!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לכם את כל המרכיבים, בואו נתחיל בהכנה!

  1. קודם כל, לגזור את הטופו לקוביות בגובה של כ-2 ס"מ.
  2. למקום את קוביות הטופו במגבת רטובה למשך כ-10 דקות כדי להוציא את הנוזלים.
  3. בעזרת מכתש ומערוך, טחנו את קוביות הטופו עד שהן מגיעות למרקם חלק.
  4. הוסיפו את שמן הזית, מיץ הלימון, רוטב הסויה, שום, כורכום ומלח לתערובת וערבבו היטב.
  5. השאירו את התערובת בצד במשך 15 דקות כדי שהטעמים ייספגו.
  6. טעמו והוסיפו טעמים נוספים לפי הצורך – חומץ, מיץ לימון נוסף או תיבול אחר שאתם אוהבים.
  7. מעבירים את הגבינה לקופסה אטומה ומניחים במקרר לשעה לפחות.

שדרוגים ותוספות אפשריים

הגבינת טופו יכולה להיות הבסיס למילוי משגע של סלטים, פסטות וסנדוויצ'ים. כדי לשדרג אותה, אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו בזיליקום או פטרוזיליה לאחר כך. אם אתם אוהבים את זה חריף, אפשר להוסיף שזיף חריף קצוץ לדוגמה.

עוד אפשרות לשדרוג היא להכין נקניק טופו – להוסיף אוקס ברוטב ברביקיו עם חריף, וכך לקבל גבינה מתובלת במרקם יותר מזכיר בשר.

שאלות ותשובות

האם גבינת טופו יכולה להחליף גבינות אחרות בסלט?

בהחלט! גבינת טופו מתמזגת נהדר עם ירקות טריים ומשמשת תחליף מצוין לכל גבינה. היא יכולה להעניק סגנון חדש ומרענן לסלטים שלכם.

האם יש אפשרות להכין גבינת טופו מתוקה?

כן! אם תוסיפו סוכר חום או סירופ מייפל יחד עם וניל, תוכלו ליצור גבינת טופו מתוקה שתתאים לצד פירות או כחומר למילוי עוגות.

כמה זמן אפשר לשמור את גבינת הטופו במקרר?

גבינת טופו יכולה להחזיק מעמד במקרר כ-5-7 ימים בקופסה אטומה ובתנאי שהיא נמוגה היטב עד אז.

מה ניתן לעשות עם הגבינה שנשארה?

הגבינה נשארת פופולרית במטבח. אפשר להכין איתה פסטו, גריסים, או סלטים קרים. אל תהססו להשתמש בה באפייה גם כן, ואפילו על פיצה!

האם אפשר להקפיא גבינת טופו?

לא מומלץ להקפיא גבינת טופו, כיוון שהמרקם עשוי להשתנות מאוד לאחר ההקפאה. עדיף להכין אותה ולצרוך אותם טרייה.

מה כדאי לצרף לגבינת הטופו בסלט?

ירקות טריים כמו עגבניות שרי, מלפפונים, ואפילו גבינות אחרות או אגוזים יכולים להוסיף טעמים שקשה להתחמק מהם. תנסו גם יוצרים!

האם אפשר להכין גבינה זו ילדים?

בהחלט! חוויית הכנת הגבינה היא מאוד כיפית ומלמדת, ותשמחו גם לגלות שהילדים ייהנו להכין ולהתנסות במתכון!

האם אפשר להכין גבינת טופו עם תיבול נוסף?

למה לא? אתם מוזמנים להוסיף תיבול נוסף לפי טעמכם האישי – כורכום, גרגרי כמון או עשבי תיבול שאתם אוהבים.

מה התועלות הבריאותיות של גבינת טופו?

גבינת טופו עשירה בחלבון, דלת פחמימות, ולכן היא נחשבת לאופציה בריאה עבור טבעונים וכאלו שמחפשים לשמור על אורח חיים בריא!

למה אני צריך לנסות להכין גבינת טופו בעצמי?

בעיקר בגלל שזה פשוט! לא רק את הטעם המיוחד והטרי, אלא גם את הרגשת ההשגת המטרות. מדובר במתכון מושלם לשיתוף עם חברים ומשפחה!

נתקלתם במתכון הזה? כדי להפיץ את אהבה למטבח, אתם מוזמנים לשתף אותו ברשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם! תהנו מהגבינת טופו, ואל תשכחו ללקק את האצבעות בסוף ההכנה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *