הכנת אורז במיקרוגל בקלות ובמהירות לכל הארוחות

רגע לפני שמתחילים – הכנת אורז במיקרוגל

תארו לעצמכם ערב לחוץ, כל מה שאתם רוצים זה לארוז משהו טעים ובריא לשולחן, בלי להיכנס לפאניקה של בישולים ארוכים. טעים, מהיר ומרענן! ובכן, אם אתם חושבים שאורז זה אוכל בסיסי ומשעמם, תחשבו שוב. בזכות המתכון המדהים הזה, אתם תגלו איך להפוך את האורז למשהו מעלף, משגע ואגדי, שמזכיר רגעים מהמטבח של סבתא. ממש מסע במנהרת הזמן – אבל עם שתי דקות במיקרוגל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות המנה מספיקה

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה מאוד
  • מספיק ל: כמות של 4 מנות

הרכיבים הדרושים

הגיע הזמן להכיר את המרכיבים שיגרמו לאורז שלכם להיות הדבר הכי טעים שיש. נתחיל עם כמה חומרי גלם פשוטים, אבל המדהימים!

  • 1 כוס אורז (בסמטי או יפואי – מה שבא לכם)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • תיבול לפי טעם – פפריקה, כורכום, או עשבי תיבול יבש (כמו טימין או אורגנו)

כמובן, יש אפשרויות נוספות. אם אתם עוקבים אחרי דיאטת דל פחמימות, תוכלו לשים כוס של קישואים קצוצים ולאורז חוותי. אפשרות טבעונית? ודאי! פשוט שימו במקום חמאה רסק אבוקדו. אפשר גם לנסות להוסיף ירקות קפואים, זה מפנק וטעים!

שלבי ההכנה

ובכן, הגיע הזמן להיכנס למטבח, ללבוש את כובע השף (או סתם לשים סינר) ולהתחיל! השיטה שלנו כאן היא פשוטה ומהירה, כמו שניתן לצפות מהכנת אורז במיקרוגל. הנה השלבים:

  1. שמים את האורז בקערה מתאימה לשימוש במיקרוגל.
  2. מוסיפים את המים, שמן הזית והמלח.
  3. אם אתם רוצים לתבל, הוסיפו את התיבול הנבחר.
  4. מערבבים הכל ומכסים את הקערה בפלאסטיק נצמד או מכסה מתאימה.
  5. מכניסים את הקערה למיקרוגל ומבשלים על עוצמה גבוהה במשך 8-10 דקות.
  6. בעודכם מחכים, הוציאו את קופסת השוקולד ובדקו האם יש לכם פיקניק קטן.
  7. לאחר שהזמן עבר, הוציאו את הקערה בזהירות (היא תהיה חמה!) והניחו לה לנוח למשך 5 דקות.
  8. קפצו מעל הקערה ובדקו אם יש צורך להוסיף מלח נוסף או טעמים.
  9. קחו את המזלג והניחו אותו לתוך האורז כדי להשלים את המגע האוורירי המושלם.
  10. והנה זה – האורז שלכם מוכן לטעימה!

יש אנשים שאומרים שאורז במיקרוגל הוא לא “אורז האמיתי”. אך בלי כל ספק, אני חייבת לאמר שבמהלך השנים, גילינו שבפעמים רבות זה יכול להיות אפילו יותר טעים! לא מתפשרים על איכות ובאותו זמן חוסכים זמן ועוד זמן, שלא נדבר על הכלים שצריך לשטוף.

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים לתת לאורז שלכם טוויסט? אין בעיה! תוספות הן הדרך המושלמת להפוך את המתכון הזה למשהו מדהים. הנה כמה רעיונות:

  • הוספת פרוסות פטריות, גזר קצוץ או אפונה קפואה בזמן ההכנה.
  • מוסיפים צנונית קצוצה או עשבי תיבול טריים בסוף הבישול.
  • גרגרי רימון לתיבול חגיגי.
  • שקדים קלויים או אגוזי מלך להוסיף פריכות.

בנוסף, מי שאוהב תרבות אוכל נוכל למצוא בישראל תריסי תיבול המיוצרים במיוחד לאורז, ניתן להזמין באינטרנט ולתבל את הכל בעוצמה שיווקית! האורז יכול להתאים לכל מה שנמצא במקרר שלכם, ככל שתוסיפו כך ההצלחה ממתינה לכם.

שאלות ותשובות

איך אני יודע מתי האורז מוכן?
אורז במיקרוגל עקומה את זה בצורה מדויקת. אם המים נעלמים והאורז התייבש, זה הזמן! תלכו על זה.

האם אפשר להכין את האורז עם מלא גריסים?
בהחלט! פשוט כוונו את הזמן למהלך 12 דקות.

איך אני משדרגת את האורז?
תשתמשו בשמן קוקוס במקום בשמן זית, זה מוסיף טעם מהמם.

אפשר להכין אורז עם חלב?
כמובן! תחליף מים בחלב, וזה ייצא מושלם לוריאציה מתוקה לכל המשפחה.

למה צריך לכסות את הקערה במיקרוגל?
כיסוי מסייע לשמור את הקטניות בתוכם, מונע מהאדים לברוח.

איך אפשר לשמור על האורז במקרר?
תשמרו אותו בקופסה אטומה עד 5 ימים.

מה אם האורז נלכד והתקשה?
חממים אותו עם מעט מים במיקרוגל שוב.

האם אפשר להשתמש בטרי?
חד משמעית! זה מצוין להקפיא או להכין על יום ראשון ולהשתמש במשך השבוע.

אילו מנות אפשר להגיש עם האורז?
ממש הכל – מהחומוס ועד קציצות או דגים, והאורז מלווה ככוכב על הבמה!

איך ניתן לחשוב על טעמים חדשים לאורז?
שווה לנסות תיבול, כמו סויה עם עדשים או פפריקה עם פול קפוא. אי לכך, כל הקסם נמצא במטבח שלכם.

אז קדימה, אתם עכשיו מוכנים לעבוד במיקרוגל ולהתחיל חגיגה טעימה. אנא שתפו את המתכון המכריסים הזה ברשתות החברתיות עם חברים, כי כל אחד צריך את האורז המדהים הזה בחיים שלו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *