המתכון המושלם לאנטריקוט בנינגה שאין לפספס!

אנטריקוט בנינגה – מתכון אגדי שכל אחד חייב לנסות!

כשהקיץ מגיע, הלב עולה על גחלים רותחות, ומעל כולם עומד האנתריקוט, בשר שמזכיר לחך חגיגות בקרב האורחים. התשוקה לבשר עסיסי, מותך בפה, יכולה לבעבע בכל מרקם, ואם יש אי פעם הזדמנות לקחת אותו לרמה הבאה, זהו היום! אנחנו מדברים על אנטריקוט בנינגה – המנה המדהימה הזו תגרום לכם לשמוח, להתרגש ואפילו להכיר מחדש את עולם הבישול. ואתם יודעים מה? זה יהיה כל כך טעים, שתמצאו את עצמכם לוחצים “ללקק את האצבעות”.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אז כדי להכין את האנטריקוט בנינגה, תצטרכו לשים לב לרכיבים, שללא ספק יהוו מרכיב חיוני ביצירת החוויה המושלמת. קחו לעצמכם רגע כדי לאסוף את כל מה שאתם צריכים, וכמובן, לא לשכוח את רוח השינויים. אם אתם צמחונים או רגישים לגלוטן, אתם יכולים לשדרג את הרכיבים כך שיתאימו לצרכים שלכם, והמנה עדיין תצא מדהימה!

  • 1 ק"ג אנטריקוט, טרי וחוסן
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 1/4 כוס חומץ בושאז', או חומץ בעבודת יד
  • 2 כפיות תבלין חמישה תבלינים (אופציונלי)
  • 1/4 כוס שתיים עלי בזיליקום קצוצים (כמובן יש גם גרסה עם עלי נענע)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שלבי ההכנה

כעת, נעבור לשלבים ההכנה של המתכון. אם יש לכם טכניקות בישול אחרות, זהו הזמן ליישם אותן, אבל למרות הכל, אנחנו רוצים שהתוצאה תצא מושלמת!

  1. מניחים את האנטריקוט בתבנית שטוחה.
  2. מערבבים את כל החומרים – שמן זית, שום, רוטב סויה, דבש, חומץ ותבלינים בתוך קערה.
  3. שופכים את המרינדה על האנטריקוט, ונותנים לבשר לספוג את הטעמים למשך 15-30 דקות.
  4. מחממים גריל על חום גבוה.
  5. מניחים את האנטריקוט על הגריל למשך 5-7 דקות מכל צד (תלוי בעבה של הבשר).
  6. אחרי השחמה, מניחים את הבשר למנוחה למשך 5 דקות (לא לדלג על שלב זה, זה חיוני!).
  7. חוצים את הבשר בעדינות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומלאים בלהיטים כמו בזיליקום ונענע.
  8. מניחים על צלחת ומתבלים בעוד מעט רוטב סויה מעל.

שדרוגים ותוספות למנה מדהימה

החיים מלאים בהפתעות טובות, ולכן, תוספות שיכולות להשתלב במנה זו יוסיפו לה ממד נוסף של טעם. אפשר להכין טחינה עם בצל קלוי שמתקבל להכנה בעצימות גבוהה – טוב במיוחד כרטיב! תוכלו להוסיף סלטים טריים כמו סלט עגבניות וחרדל, או קציצות תפו”א מבושלות שמביאות מרעננות למנה.

בישול הוא תמיד חוויה מצחיקה, ואם אתם תוהים באיזו תוספת תבחרו, פשוט תנו לדמיון לשחק – קחו את המטעמים לחוויה שאי אפשר לשכוח, ותגלו שכולם ידרשו את המתכון!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום האנטריקוט אם אני צמחוני?

האם אני יכול להכין את המתכון על רשת גריל במקום?

אפשר בהחלט! רשת גריל תשמור על טעמים נוספים ותמנע משימוש בשמן. השאירו את הגריל על חום בינוני-גבוה.

מה אפשר לעשות אם לא אוהבים שום?

המתכון תומך בלא-שום! אפשר להתעלם לחלוטין מהשום והאפשרות נשארת פתוחה למרכיבים אחרים כקונפליקט אחר.

אפשר לשדרג את המרינדה?

בטח! ניתן להוסיף כמון, פפריקה ועשבי תיבול נוספים כמו טימין ואורגנו.

איפה ניתן לקנות אנטריקוט איכותי?

בחנויות בשר מוכרות, תמיד שווה לבדוק אם יש להם מקור בשר איכותי, או לבקש בגסטרו.

האם ניתן לאחסן את האנטריקוט לאחר הבישול?

כן, אולם מומלץ לאחסן במקרר במיכל סגור. מספר ימים ומיצוע הבישול טובים.

אם אני רוצה להכין את המנה מראש, מה עלי לעשות?

יש לבשל את הבשר ולשמור בהקפאה על מנת לשמור על רכות כשחוזרים לחמם.

מה אנחנו עושים עם שאריות אנטריקוט?

שוטפים לעשיית סלט עוף גדול! שאריות בשר טוב גם כשממוסדות פסטה.

איך נוכל ליהנות מבשר טעים בלי חלב?

במקרה הזה, מרינדה עם שמן זית, שום ואגוזי לוז כתחליף לחיוניות!

איך נערבב את הבשר עם סלט?

חתוך את הבשר לקוביות קטנות מוססי מעל הסלט שלך.

שתפו את המתכון המדהים הזה עם חבריכם! הפיצו את הטעמים שכבר חוויתם ורוצים שיבושל גם ליתר האנשים! כולם ייהנו מהמנה המשגעת הזו, שתהפוך את אטרקציות הברביקיו לחוויה בלתי נשכחת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *