המתכון המושלם לשרימפס מטוגן שיהיה חגיגה לגזרה

מתכון לשרימפס מטוגן מדהים, משגע וממכר!

מי לא אוהב את הצליל המשגע של שרימפס מטוגן כשהוא יוצא מהסיר ונתפס באוויר? זהו רגע עוצר נשימה, בו המנה הזאת הופכת את כל הארוחה לחוויה אגדי ומשגעת. השילוב של הטעם הטרי והטקסטורה הפריכה פשוט ממכר! לא משנה אם אתם מארחים חברים או סתם רוצים לפנק את עצמכם, המתכון הזה יגרום לכולם ללקק את האצבעות ויביא אתכם למצב של אושר קולינרי שמשגע את החושים.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

כדי להכין שרימפס מטוגן מדהים באמת, נצטרך מספר רכיבים פשוטים שכולנו יכולים למצוא. לא נבקש מכם לנסוע לקצה העולם כדי להשיג אותם, והם גם יחסית חסכוניים. האיכות היא המפתח כאן, אז בואו נתחיל!

  • 400 גרם שרימפס טריים, קלופים
  • 1 כוס קמח עדין (אפשר להשתמש בקמח תפו”ח לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לטעם
  • שמן לטיגון (סויה או קנולה)
  • לימון לקישוט

שלבי ההכנה

עכשיו כשהרכיבים מוכנים, הגיע הזמן להיכנס למטבח! הפעולה עצמה פשוטה, אבל התוצאה? ניחוחות מדהימים ותוצאה של צלוי מושלם!

  1. נכין שלוש קערות. קערה אחת עם קמח, קערה שנייה עם ביצים וחלב, וקערה שלישית עם פירורי לחם מתובלים בפפריקה, מלח ופלפל.
  2. נחמם שמן בסיר עמוק על חום בינוני-גבוה.
  3. אחרי שהשמן חם, ניקח כל שרימפס ונעביר אותו בקמח, נבצע טבילה קצרה בתערובת הביצים, ולאחר מכן נעביר אותו לקערה עם פירורי הלחם.
  4. נחזור על התהליך עבור כל השרימפסים.
  5. כשכל השרימפסים מצופים היטב, נשים אותם בסיר החם. חשוב לא להעמיס אותם יותר מדי.
  6. נטגן במשך 2-3 דקות מכל צד עד שהזהבה! תהליך הזהב הזה ייתן לנו רוצים להפסיק לאכול.
  7. נוציא את השרימפסים עם כף מחוררת לסנן מהשומן ונסדר על נייר סופג.
  8. נגיש עם פרוסות לימון בצד, על מנת להוסיף חמצמצות.

כל שלב בפעולה הזו מבטיח לנו שנקבל מנה שהיא גם נימוחה וגם פריכה, ממש כמו שאנחנו אוהבים כאן!

מרכיבים חלופיים

למי מכם שצמחוני או אוכל בריאות, אפשר להכין את השרימפס רק עם ירקות! תחליפו את השרימפס בקוביות של קישוא או חציל, עדיין תוך כדי טבילה מצוינת בקמח ופירורי לחם. זה לא יתן את אותו טעם, אבל מבטיח שיפור טעים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מי שרוצה לשדרג את המנה שלו יכול להוסיף רוטב צ’ילי מתוק בצד. זו דרך מצוינת להוסיף עוקץ! אפשר לשלב גם סלט ירוק טרי בצד, או להכין מתבל שלא מהעולם הזה כמו רוטב שום דרוזי.

בעיקרון, כל דבר שיכול להוסיף רעננות או חמצמצות יעבוד כאן מדהים. אל תהססו לנחש מה הולך טוב עם השרימפסים ולא לפחד להשתעשע עם הטעמים!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם השרימפסים איכותיים?
שרימפס איכותיים צריכים להיות בוהקים, בעלי צבע ורוד עז וריח מלוח. הימנעו משרימפסים שמריחים לא טוב או עם צבע כהה מידי.

האם אני יכול להשתמש בשרימפס קפואים?
בהחלט! יש להפשיר את השרימפסים בקור ולהסיר עודפי מים לפני הטיגון.

מה לדעתך הטריק הסודי להצלחת השרימפס המטוגן?
אחת הטעויות הגדולות היא לחשוב שהשמן צריך להיות חם מידי. חום בינוני עובד הכי טוב על מנת שהשרימפסים יהיו זהובים ולא חרוכים.

האם אפשר לטגן במט fritz?
כן! את השיטה הזו אפשר לנסות וזו תהיה חוויה אוורירית, פחות שמנונית.

מה קורה אם אני שוכח להניח את השרימפס על נייר סופג?
הם פשוט יצאו שמנוניים, ובמקום להיות פריכים, הם יהיו קצת דביקים.

האם יש טיפים להקפיא שרימפס מטוגן?
כדי להקפיא, יש להשאיר אותם להתקרר לחלוטין, ואז לשים בשקית ואקום. כשיאזלו, פשוט תחממו בתנור מקדימה ל-180 מעלות.

מה להגיד על הזמן הטיגון?
חשוב לא להשאיר את השרימפסים יותר מידי בסיר, כי זה עלול לתפוס טעם מר. אחרי 2-3 דקות הם יכולים להיות מוכנים!

אפשר לבשל את השרימפס במקום לטגן?
כן, ניתן לבשל אותם במים רותחים עם אורגנו ומלח. זה יתרום להם לעדינות שלא פחות מהטיגון!

מה אני יכול להקפיץ עם השרימפס שלי?
פסטה עם שמן זית, שום ודברים ירוקים תעשה פלאים! כמו כן, אורז עם ירקות מאודים יהיה משגע!

כיצד להגביר את הטעמים של השרימפס?
מומלץ להשרות את השרימפסים בתיבול של שום, פפריקה ומעט מיץ לימון לפני הטיגון כדי לתת להם נגיעה של פיקנטיות!

חבר’ה, אם אתם מתכננים להכין את המתכון המדהים הזה, אני ממליץ על שיתוף תצפיותיכם ברשתות החברתיות! תנו לחבריכם להרגיש את האושר שצרפתם עם המתכון המושלם הזה. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *