המתכון הסודי לעוגת סבסטיאן המושלמת!

עוגת סבסטיאן: מתכון מדהים וממכר

לפני שנים רבות, אחת מחברותיי המוכשרות הביאה לי עוגת סבסטיאן שהשיבה את נשמתי. זה היה רגע מהפנט, שבו כל ביס היה כמו חיבוק חם מבפנים. לא יכולתי להפסיק לאכול ממנה! מאז, החלטתי שאני לוקח את המתכון המיוחד הזה צעד קדימה. מדובר על עוגה שהרבה יותר מאחרים, עוגה עם נשמה. ברגע שתטעמו אותה, תבינו למה היא זכתה למעמד כזה. הריח המדהים שמתפשט בכל הבית במהלך האפייה שבעצם יהיו לכם בבית הוא עולה על הכול!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את עוגת הסבסטיאן המושלמת, נזדקק לרכיבים הבאים:

  • 2 כוסות קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים)
  • 1 כוס סוכר חום דמררה
  • 1/2 כוס שמן צמחי (כדאי להשקיע בשמן זית איכותי)
  • 4 ביצים בגודל בינוני
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (לתוספת טעם אגדי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס חלב (אפשר להשתמש בחלב שקדים לגרסה טבעונית)
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (אפשר לבחור גם שוקולד חלב אם אתם בעניין)
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (או אגוזים אחרים לפי טעמכם)
  • 2 כפיות תמצית וניל (הכנה ביתית אם יש לכם זמן)

יש לכם את כל מה שצריך, ועכשיו הגיע הזמן להתחיל בשלב ההכנה. אל תדאגו אם אתם לא מכירים את כל המרכיבים – יש שפע של מתכונים לאחרים. עוגת סבסטיאן היא לא מתכון קונבנציונלי, היא קצת חצופה ומלאה בטעמים! היא גם מושלמת לכל אירוע, ואם תוסיפו קצת קצפת מעל, היא תהיה משגעת.

שלבי ההכנה

לאחר שהצטיידנו בכל מה שצריך, בואו נראה איך מכינים את עוגת הסבסטיאן בצורה מדויקת:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ עם חמאה או שמן.
  3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת הופכת להבהירה ואוורירית.
  4. מוסיפים את השמן ולטורפים שוב עד שהתערובת מתאחדת.
  5. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.
  6. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד.
  7. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את החלב, תמצית הווניל, השוקולד והאגוזים ומערבבים הכל היטב.
  8. מעבירים לתבנית האפייה ומפזרים אגוזי לוז קצוצים מעל.
  9. מכניסים את העוגה לתנור ואופים במשך 45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש מהמרכז.
  10. ממתינים עד שהעוגה מתקררת מעט לפני שמוציאים אותה מהתבנית.
  11. מניחים לעוגה להתקרר על רשת מנת להשאיר אותה אוורירית.

כמובן שברגע שהעוגה מתקררת, כדאי להוסיף לה טפיחה קטנה של אבקת סוכר מעל – זו השדרוג המושלם! ומהמרפסת, הריח יתפשט בכל הבית, מעניין אם השכנים יתלוננו על כך שהם רוצים גם פרוסה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

למי שמעוניין להוסיף משהו ייחודי, הנה כמה רעיונות:
הוספת פרוסות מוסקט או תפוחים לתערובת, לעשות גנאש שוקולד לקישוט, או אפילו לשדרג עם כדורי גלידה ליד. כל דבר יוסיף עוד ל"הכי טעים שיש". אם תשתמשו בשוקולד חלב, העוגה תהפוך למתוקה ומנחמת, והקינמון יוסיף טוויסט מענג לאווירה.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
לבדוק עם קיסם. אם יוצא יבש אז היא מוכנה!

האם אני יכול להחליף את השוקולד באחר?
המגוון עצום! שוקולד חלב, שוקולד מריר ואפילו שוקולד לבן – כל אחד יניב טעמים אחרים.

האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
בוודאי! אפשר להחליף את הביצים בתחליפים כמו רסק תפוחים או שיבולת שועל, ואת החלב בחלב צמחי.

כמה זמן העוגה מחזיקה?
בהחלט תוכלו לשמור אותה 3-4 ימים בקופסה אטומה במקרר.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
עוגת הסבסטיאן יכולה להחזיק שבועיים במקפיא. פשוט חתכו חתיכות ושימו בשקיות אטומות.

למה הכנסתי אגוזי לוז?
כי הם נותנים טקסטורה ממכרת שמתחברת בכל ביס. אפשר גם להשתמש בפקאנים או בשקדים!

כמה קלוריות יש בעוגה הזו?
מומלץ לא לחשוב על זה בתהליך ההכנה! הפרוסות הן בעין בערך 300 קלוריות.

אני רוצה לעשות עוגה רגילה ולא עם שוקולד?
ללא בעיות! הוציאו את השוקולד והוסיפו עוד אגוזים או פירות יבשים.

מה הכי טוב להגיש עם העוגה?
קצפת, גלידה, רוטב שוקולד או סתם ככה!

איפה אני יכול לחפש מתכונים נוספים?
רשתות חברתיות, אתרי מתכונים או כאן, בסיכום שלנו הוא ישאר עדש בראש של כולם.

בואו נבנה מסורת! ספרו לחברים שלכם על המתכון המושלם הזה, ולא תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות. תנו גם להם לטעום את העוגה המדהימה והממכרת הזו. זה הזמן שלכם לחשוף את האפייה המדהימה שלכם לעולם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *