הסוד לקליית ערמונים בתנור שהכי תאהבו

קליית ערמונים בתנור – המתכון המושלם למי שאוהב ניחוחות חורפיים

דמיינו את הרגע הזה שקר ומזג האוויר הסגרירי ממלאים את האווירה עם ניחוחות מדהימים של ערמונים קלויים, כמו של סבתא בתנור. השילוב בין קרירות החורף לבין החמימות של טעמים עשירים וממכרים, הוא התיאור המושלם לערב כזה. לא מדובר סתם על ערמונים, מדובר ביצירת אמנות קולינרית ששווה לנסות בבית. קליית ערמונים בתנור היא לא רק מתכון, אלא חוויה רגשית שמביאה איתה הרגשה של בית ומשפחתיות.

זמן הכנת המתכון וקושי

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן קלייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי לייצור את הערמונים הקלויים המושלמים, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 1 kg ערמונים טריים
  • 1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
  • מים (חתימה למים חמים)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים טעם קצת יותר מיוחד, ניתן להוסיף תיבול של תבלינים כמו קימל או כמון. תוספות אלו יעניקו לערמונים טוויסט מרענן. אם אתם משתדלים להימנע מגלוטן, פשוט תשמחו לדעת שאין כאן רכיב עם גלוטן!

שלבי ההכנה

כעת, אנחנו מגיעים לחלק המרגש ביותר במתכון! הבה נתחיל בתהליך ההכנה המענג:

  1. ראשית, נחתוך את הקליפה של הערמונים בצד שטוח. היזהרו שלא לחרוג מהקליפה כדי שלא ייפלו החוצה פנימה.
  2. נעמיד סיר עם מים על הלהבה, ונביא אותו לרתיחה.
  3. נשפריץ את הערמונים במים הרותחים למשך 5 דקות. זה עוזר לשחרר את הקליפה וליצור קלייה נימוחה.
  4. מסננים את הערמונים ומניחים להם להתקרר לכמה דקות.
  5. בעזרת מגבת יבשה, נוודא שהערמונים יבשים לחלוטין.
  6. נניח את הערמונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  7. נפזר מעליהם מלח לפי הטעם.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות או עד שהקליפה מתחילה להתרחק מהערמונים.
  9. כשסיימנו לקלות את הערמונים, נוציא מהתנור ונניח להם להתקרר לכמה דקות.
  10. מרגע שסיימנו להתקרר, אפשר להושיב את עצמכם על הספה עם חופן ערמונים קלויים וסט של מולטי-טאסקינג בין הכוכבים!

שדרוגים ותוספות אפשריות

לאחר שהכנתם את הערמונים הקלויים המושלמים והעונג שטוף את הבית בריחות חמימים, אפשר להתנסות בכמה שדרוגים:

  • אם אתם אוהבים מתוק, הוסיפו מעט סוכר חום מעל הערמונים לפני הקלייה.
  • לגישה מלוחה יותר, נסו לשלב שיניים של שום קלוי וכמה טיפות שמן זית.
  • למישהו שאוהב חם, אפשר לפזר מעלם מעט של שטוף חריף.
  • אם בא לכם להשקיע, קפצו על שדרוג של עם וריאציות תיבול מכל העולם – תבלינים כמו פפריקה מעושנת ודומיהם יהיו מדהימים.

שאלות ותשובות

האם הערמונים צריכים להיות טריים?
כן, לערמונים טריים יש טעם מענג יותר מהערמונים היבשים. ערמונים טריים מעניקים למנה את הניחוח והמרקם המושלם.

האם אפשר להוסיף עוד תיבול?
בוודאי! ניתן לשחק עם תיבולים כמו כמון, תימין או אפילו קינמון. זה מוסיף לכל אחד את הטאץ' האישי שלו.

מה אם אני לא אוהב מלח?
אם המלח לא בדיוק לטעמכם, אפשר פשוט לפסוח עליו. טעם הערמונים בפני עצמו הוא כל כך עשיר שאין צורך בתיבול נוסף!

כמה זמן שומרים ערמונים קלויים?
שמרו את הערמונים הקלויים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך 3-4 ימים. זה כל כך טוב, אני ממליץ לאחסן רק חצי מהם.

מה עלי לעשות אם אני לא מצליח לקלף את הערמונים?
אם הקלוץ נשאר קשה, יש לשים את הערמונים שוב במים החמים למשך כמה דקות נוספות, או לחתוך את הקליפה בצורה מדויקת יותר.

האם אפשר לקלות את הערמונים על מחבת?
יש שממליצים על זאת! קליה על מחבת יכולה לתת לערמונים טעמים נוספים, אבל דורשת תשומת לב מחמירה כדי למנוע חריכה.

איך מידע זה נוגע לבריאות?
הערמונים בריאים מאוד ומכילים כמויות גבוהות של ויטמינים, סיבים תזונתיים ומינרלים. הם גם דלי קלוריות ומורידים את רמות הכולסטרול.

מה אפשר להגיש עם ערמונים קלויים?
הערמונים מתאימים כSnack עצמאי, אבל אפשר גם להוסיף אותם לסלטים, מרקים או אפילו תבשילים.

האם יש מתכון אחר שמתבסס על ערמונים?
בוודאי! אפשר להכין מעדנים כמו פירה ערמונים ולעשות עוגות מקמח ערמונים.

האם אפשר לקלות ערמונים על גריל?
בהחלט! פשוט עוטפים את הערמונים בנייר כסף ומניחים על הגריל למשך כ-20-25 דקות.

אם טעמתם את המתכון הזה והסכמתם שגם הוא מדהים, אל תשכחו לשתף את המתכון בכל הרשתות החברתיות. חורף מתוק ומלא בניחוחות שמחה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *