וופל בלגי כשר לפסח – מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
בואו נדבר רגע על הבוקר שלכם. אתם קמים, פותחים את החלון, ומשקיפים על העולם בחוץ. קרני השמש זורחות, וריח המאפיות ממזג האוויר עושה לכם חשק למשהו שיחמם את הלב ואת הבטן. אז למה לא ללכת על וופל בלגי כשר לפסח? מתכון כזה שאפשר לאכול אותו בכל שעה ביום, עם כל תוספת שתבחרו, וזה פשוט מדהים. מי לא אוהב את הוופלים האווריריים והנימוחים האלו? אם גם אתם מתים על טעמים נפלאים, זה המתכון שהכי מתאים לכם! ותדעו, הוא לא רק טעים, אלא גם מושלם לנו, שצמים בפסח!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
לאחר שהבנו מה מחכה לנו, הגיע הזמן לצלול פנימה זה מתכון מסורתי שבא מפריז, מעורב עם נגיעות ישראליות, והוא פשוט אגדי. וופלים הם לא סתם מאפים; הם מתוקים, פריכים מב外 ומלאים בטעמים בפנים. המנה הזו נהדרת ליום שישי בבוקר, לארוחת בוקר משפחתית, או אפילו לפיקניק בפארק.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הוופלים, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים אך הכרחיים. חשוב להבין שכל רכיב בתערובת משחק תפקיד מרכזי בטעם ובמרקם של הוופל.
- 2 כוסות קמח תפוחי אדמה
- 4 ביצים
- 1/2 כוס סוכר (אפשר גם דמררה)
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס חלב (או חלב שקדים לטבעונים)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 שקית קינמון (לתוספת טעם אגדי)
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ (לא חובה, אבל מומלץ!)
ולמי שאוהב גרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים ואת הסוכר בסוכר קוקוס. אתם תראו, זה משגע!
שלבי ההכנה
היום נעשה את זה בצורה קלה ומהירה. כל שלב טומן בחובו הפתעה! מוכנים? בואו נתחיל!:
- בקערה גדולה, נביא לערבב את קמח תפוחי האדמה, סוכר, קינמון ואבקת סודה לשתייה.
- בקערה נפרדת, נפריד את החלבונים מהחלמונים.
- ניקח את החלמונים, נוסיף להם את השמן ואת החלב, ונערבב היטב.
- נחזור לקערה עם החומרים היבשים, ונוסיף את התערובת הנוזלית לתוכה.
- נערבב עד שהתערובת תהיה אחידה.
- נכניס את החלבונים לקערה נפרדת ונקציף עד שתהיה קצפת רכה.
- נוסיף את הקצפת לתערובת, ונערבב בעדינות.
- לאחר שהתערובת נהדרת ומנעדת, נוסיף את השוקולד הקצוץ שלנו.
- על מכונת הוופלים הטרייה שלנו לחמם, ונשמן מעט את המשטחים.
- נמזוג כף מתערובת הוופל לתוך המכונה, נסגור ונוודא שהמכונה סגורה היטב.
- נשמור על הוופל במכונה במשך 5-7 דקות, או עד שהצבע הזהוב מתחיל להופיע.
- כשהוופל מוכן, נחלץ בעדינות ונניח על רשת לצינון.
הנה, אחרי שלב השלב האגדי הזה, אנחנו בדרך להצלחה! הוופלים האווריריים האלה יהיו ממש נימוחים, והמרקם? אל תדאגו, מהנסיון שלי – זה מעלף!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אז מה נראה לכם? אנחנו לא נגמרים רק על הוופל עצמו. אלא אפשרויות השדרוג פשוט אינסופיות. אפשר למרוח ריבה מתוקה, לשפוך רוטב שוקולד חם או להזרים דבש. אם אתם אוהבים, ניסו להוסיף קצ whipped cream כדי להקנות לכולנו בריזה טובה ועוד כף של מתיקות.
כמובן שאפשר גם להכניס לתוך הוופלים הזה עוד תוספות כמו פירות טריים – תותים, בננות או כל פרי אחר שאוהבים. ואם גיליתם שאתמול שכחתם לקנות פירות, חפשו במקפיא תותים קפואים – זה פשוט מדהים!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן?
מעולה! קמח תפוחי אדמה הוא זמין, ומשמש כחלופה מצוינת בגרסה הזו.
איך אני יכול לדעת אם הוופל מוכן?
תשגיחו על הצבע. כשהוא מתחיל לקבל גוון זהוב, אתם בדרך הנכונה!
כיצד אני יכול להגביר את המתיקות?
פשוט הוסיפו עוד קצת סוכר. אל תתביישו להיות מת甘ים.
האם אפשר לשמור את הוופלים במקפיא?
בעדינות – בהחלט! הם שומרים על טובם במשך שבועיים.
איך ניתן להפשיר את הוופלים?
פשוט חממים על האש או במיקרוגל. שימו לב לא לייבש אותם.
האם ניתן להכין את המתכון עם חלופות חלב?
בהחלט! חלב שקדים או קונספט של חלב סויה כאלטרנטיבה מצוינת.
האם חייבים להוסיף שוקולד?
לא! הוופל טעים גם בלעדיו. הוסיפו תוספות אחרות כמו אגסים או דובדבנים.
האם אני יכול להכין את הוופלים ביום שישי ולהשתמש גם בשבת?
בהחלט. פשוט שימרו במקפיא ושימו על הפלטה להחמם לפני ההגשה.
איפה אני יכול לקנות מכונת וופלים?
כל חנות מסודרת של חשמל ומאפיםות בדרך כלל מחזיקה מכונות כאלה.
אני לא יודע מה לעשות עם הוופלים הנותרים?
אחלה שאלה! אפשר להפוך אותם לקינוח עם פירות וגלידה.
אז יאללה! קדימה! הכנתם וופל, מתכון מוצלח הוא החזון של כל משפחה. שתפו את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, תנו להם לטעום גם את הכיף הזה!