זביונה מדהימה – מתכון משגע לאורחים ובעיקר לעצמכם!
בעולם הקולינריה, ישנם מתכונים שמסוגלים לשבות את הלב ואת החך שלנו, ולזביונה יש מקום מיוחד בין הקלאסיקות המפתיעות. מדובר בקטע מתוק, אוורירי, ומעלף שיש לו את היכולת להקפיץ כל קינוח ולהפוך אותו למנה אגדי. מה יכול להיות טוב יותר מכוס זביונה מפנקת שתשדרגו איתה את הארוחה? זביונה הוא Dessert קלאסי מהמטבח האיטלקי, שמופיע בכל פינה ובדרך כלל מתוצרת ביתית, ולא פלא – מדובר בממתק האלגנטי שממכר כל טעימה! בואו נכין את המנה האדירה הזו יחד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה נותן
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
זבת השוקולד או זביון התפוחים יכולים להיראות כמו חוויה מתקדמת מדי, אך במציאות כל אחד יכול להכין את המתכון המושלם. כל מה שאתם צריכים הוא כמה מרכיבים בסיסיים. אז הנה הם:
- 3 חלמונים
- 75 גרם סוכר
- 200 מ"ל שאור מריר (או יינות מתוקים כגון מרסלה)
- 150 מ"ל שמנת מתוקה לחבילה
- 1 כפית תמצית וניל
- קצת פירות יער לקישוט (אופציונלי)
שלבי ההכנה
אז מה הם השלבים להכנת זביונה מושלם? לא דואגים, ממש לא מסובך:
- מניחים את חלמוני הביצים והסוכר בקערה עמידה בפני חום ומערבבים היטב, עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את השאור בהדרגה ומערבבים בעדינות.
- אם יש לכם סיר כפול (באן מארי), עליכם למלא אותו במים ולהניח אותו על חום נמוך.
- את הקערה עם התערובת מניחים על הסיר עם המים הרותחים, וממשיכים לערבב את התערובת בקצב קבוע.
- ממתינים שתערובת הזביונה מתחילה להתעבות ומקבלת מרקם חלק ואוורירי (כ-10 דקות).
- מורידים מהכיריים ומניחים לה להתקרר.
- לגבי השמנת: מקציפים אותה לקצפת רכה ומשלבים אותה בעדינות עם תערובת הזביונה, בעזרת ספאטולה או כף.
- מעבירים את הזביונה לכלי הגשה ומניחים במקרר להתייצב.
- אם רוצים לקשט, ניתן להניח פירות יער מעל לפני ההגשה.
והנה, זביונה מהסוג הכי טעים שיש, שמוכן לעלות לשולחןיך. תוחלו בכוסות מרשימות ואפשר גם לשתף עם חברות או בני משפחה. לא תשאירו מקום ריק אצלי בברגה!
אפשרויות לגירסאות חלופיות
לכל מי שמעוניין להכין גרסה ללא מוצרי חלב, שכחו שמנת והחליפו במי קוקוס או חלב שקדים. מדובר בבעיה של זביונה טבעונית בריאה ומרשימה, שאף פעם לא תבייש את המקור. אין פה בעיה של רגישות ללקטוז – המענה מצוין.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אפשרויות השדרוג שועטות ובמיוחד עבור מתכון כמו זה, עולם שלם של אפשרויות פתוח בפניכם:
- הוספת מעט קקאו לתערובת למי שאוהב טעמים שוקולדים.
- להגיש עם עוגיות דקיקות או ביסקוויטים לפריכה נוגעת.
- יש כאלו שמוסיפים רטבות פירות, כמו רוטב תותים או פירות יער נוספים.
- תוספת של אגוזים קצוצים לתוספת טעם, אם רוצים חוויה גראנג'ית.
- קצת אלכוהול – זכור, רק אם אתם בגיל המותר! ליקר מסויים יכול להוסיף טוויסט מעניין.
בכל מקרה, אם ממש חייבים להכניס למשפחה את האני החדש של הזביונה, אני ממליץ לנסות עם החלופות שהצענו, כי אין סיבה שתשמרו את זה לעצמכם! פשוט שיתוף!
שאלות ותשובות
מה זה בעצם זביונה?
זביונה הוא קרם אוורירי מתוק, שהמורכב בעיקר מחלמונים, סוכר ויין. מדובר בקינוח איטלקי קלאסי שיש לו שורשים עתיקים.
האם אפשר להכין זביונה עם יין אחר?
בוודאי. ניתן להחליף את השאור או היין הלבן ביין אדום, כמובן שתקבלו תוצאה שונה, אבל בהחלט שיכולה להיות deliciosa.
איך יודעים שהזביונה מוכנה?
כאשר התערובת מתעבה ומקבלת מרקם חלק ורך ודומה לקצפת – אז היא מוכנה לצאת מהחום.
האם חייבים לשים שמנת?
לא, אפשר להכין זביונה גם בלי שמנת. תוספת השמנת נותנת רכות, אבל אם רוצים לשמור על מתכון קל יותר, אפשר לוותר עליה.
האם אני יכול להכין מראש?
כן! הזביונה מוכנה לשמר במקרר עד יומיים לפני שהקינוח מועבר לשולחן.
האם אני יכול להקפיא זביונה?
עדיף להימנע מהקפאה. זה יכול לשבש את המרקם של הקינוח. עדיף לשמור במקרר.
מה התוספות השונות שאני יכול לשים?
תוספות מתאימות יכולות להיות פירות טריים, כמו תותים, אוכמניות ואפילו שברי שוקולד.
האם זה קינוח כבד?
בדרך כלל כן, כי מדובר בהרבה שמן וסוכר, אבל זה לגמרי שווה את זה! במידה ואתם ממעיטים בכמות הסוכר – אז תוכלו להרגיש פחות כבד.
איך זה ייראה בשולחן שלי?
אמיתי! זה לא רק טעים, זה גם שופעות בריאות על השולחן, וכולם יחשבו עליכם בתור השף! הצגה של ממש!
האם ניתן לערבב פירות לתוך הזביונה?
בוודאי, ניתן להתנסות ולערבב מעט פירות לתוך התערובת על מנת ליצור קינוח מרהיב בשלל צבעים וטעמים.
חבר'ה, מהנסיון שלי – מתכונים כמו זה שאתם עומדים לנסות בהחלט יכולים לשדרג כל ארוחה שתהיה לכם. אתם לא רוצים לפספס את המנה המדהימה הזו! שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, כי דברים טובים, חייבים שיהיו שותפים להם!