חזה עוף בטריאקי מוקפץ עם אורז לבן בטעמים עזים

חזה עוף בטריאקי מוקפץ עם אורז לבן – ממה זה עשוי? 

כשמדברים על אוכל אסיאתי, מיד עולים בזיכרון טעמים משגעים וריחות מדהימים שמועכים את החושים ואת התיאבון. הו, כמה שהמנה הזאת היא פשוט אגדי! חזה עוף בטריאקי מוקפץ עם אורז לבן היא אחת המנות הממכרות שיש. זה שילוב מושלם של מתיקות, עסיסיות, וחריפות, שמתמזגים יחד לכדי חוויה בלתי נשכחת. התמונה שעל הצלחת מרהיבה, והריבית על הצלחת לא תאפשר לכם להפסיק ללקק את האצבעות עוד כשאתם בשולחן! והכי טוב? ההכנה כל כך פשוטה, שמהנסיון שלי אין שום סיבה שלא להפתיע בזה את כל המשפחה! 

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

ליצירת המנה המדהימה הזו, אתם צריכים את המרכיבים הבאים:

  • 600 גרם חזה עוף, קצוץ לקוביות
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי (אפשר למצוא בכל סופר)
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 2 גזר, קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 כוס פטריות, פרוסות (אפשר פטריות שמפיניון או שיטאקי)
  • 2 כפות קונסומה דל מלח או אבקת מרק
  • 2 כוסות אורז לבן, מבושל מראש
  • גרגירי שומשום לקישוט

מרכיבים חלופיים

לגיוון המנה, ניתן להמיר את חזה העוף ב:

  • חזה הודו: תוצאה דומה אך בריא יותר.
  • טופו: לגרסה טבעונית מדהימה, שתשאיר גם את הטבעוניים והצמחוניים מרוצים.
  • תפוחי אדמה: חצו אותם לקוביות, טגנו קלות והוסיפו למוקפץ.

שלבי ההכנה

עכשיו, לאחר שהכנתם את כל המרכיבים ביד, הגיע הזמן להתחיל להכין את המנה המהפכנית הזו!

  1. חממים מחבת רחבה או ווק על להבה גבוהה.
  2. מוזגים שמן שומשום וממתינים עד שיתחמם.
  3. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומשחימים מכל הצדדים, כ-7 דקות.
  4. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיתבהר, כ-2-3 דקות נוספות.
  5. אחרי שהבצל התבהר, אתם יכולים להוסיף את הגזר, הפלפל והפטריות.
  6. ממשיכים לטגן את כל הירקות יחד, עד שהגזר מתרכך מעט, אך שומר על פריכות.
  7. זלגו את רוטב הטריאקי על המוצקים וטגנו יחד לעוד 2-3 דקות, עד שהרוטב מתעטף בכל קוביות העוף.
  8. מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים היטב על להבה גבוהה.
  9. מקשטים בגרגרי שומשום ואפשר להוסיף גם ירקות ירוקים קצוצים כקישוט, אם אתם סופר יצירתיים.
  10. מגישים צלחת מלאה לכל הסועדים ונשאג בקול "טעים!"

שלב נוסף: שדרוגים ותוספות

יש לכם אידיאלים מטורפים? אפשר להוסיף גם:

  • מנגו או אננס: בשביל טעמים מתוקים וטרופיים שמעלים את המנה לרמה חדשה.
  • נודלס: תוספת פחמימות בעצמה.
  • בוטנים קצוצים: להשגת פריכות נוספת.

שאלות ותשובות

מה אפשר להחליף ברוטב הטריאקי?

אפשר להשתמש ברוטב סויה מתוק או רוטב צ'ילי מתוק אם אין לכם רוטב טריאקי בבית. הוספת דבש גם יכולה להביא לתוצאה מרהיבה!

האם יש אפשרות להכין את המנה הזו מראש?

בוודאי! אפשר להכין את כל המרכיבים מראש. גם חזה העוף, וגם האורז יכולים להחזיק במקרר מספר ימים.

כמה זמן אורז מבושל שורד במקרר?

אורז מבושל יכול להחזיק במקרר עד 3-5 ימים, רק הקפידו לשמור אותו בכלי סגור היטב!

האם אפשר להשתמש בחזה עוף קפוא?

כן, בהחלט! רק הקפידו להפשיר אותו על מנת שהמנה תצא עסיסית ונימוחה.

איך כדאי לאחסן את המנה אם נותרה?

שימו את היתרה בכלי סגור והכניסו למקרר. אפשר לחמם שוב במיקרוגל או במחבת.

מה מתאים לסSide דרין שלי עם מנה הזו?

רתיחו כמה ירקות מאודים, כמו ברוקולי או שעועית ירוקה, להשלמת הארוחה!

האם אפשר להכין את המנה ללא גלוטן?

כן, אם תשתמשו ברוטב טריאקי ללא גלוטן, המנה תהיה מתאימה גם לקהל הזה.

מה לגבי תיבול נוסף?

אפשר להוסיף קצת ג'ינג'ר טרי לגרסה מענגת. זה יוסיף טעם משגע!

האם חזה העוף מתייבש במהלך הבישול?

אם תשקשקו ותערבבו בקפידה, הוא יישאר עסיסי ונימוח בדיוק כמו שהוא אמור להיות!

האם ניתן להכין את המנה טבעונית?

בוודאי! פשוט החליפו את חזה העוף בטופו או בשעועית מבושלת, ותהיה לכם מנה מדהימה של טבעונות.

ובסוף, אם אהבתם את המתכון(שממש לא מתיימר להיות גאוני), אל תשכחו לשתף עם חברים! הרי כל כך כיף לחלוק מתכונים מוצלחים, במיוחד כאלו שמלווים בחוויות כייפיות. תיהנו, וכמובן – ללקק את האצבעות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *