כנפיים בנינג'ה גריל: המתכון שכולם מדברים עליו!

כנפיים בנינג'ה גריל

כולנו מכירים את הרגע המושלם שבו מתחשק לנו לנשנש משהו שהכי טעים שיש, כזה שמעשה ממש לא רוצים להפסיק. אז מה דעתכם על כנפיים בטעמים מפתיעים שמתבשלים בנינג'ה גריל? הכנת הכנפיים האלה היא בסך הכל הרפתקה קולינרית שנשארת בזיכרון, וכל ביס בהם הוא מרגש משגע! הם פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, וחלום של כל חובב בשר.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניחים על שולחן של כ-4 אנשים

המרכיבים הדרושים

נתחיל עם רכיבים פשוטים ורובם זמינים במכולת השכונתית – זה מתכון שכל אחד יכול להכין!

  • 1 ק"ג כנפי עוף
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס סויה
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

והנה טוויסט! אם ברצונכם להכין גרסה טבעונית או דלת פחמימות, תוכלו להמיר את הכנפיים בנתחי סויה או תחליף בשר אחר, שמצליחים לשמור על הטעמים הנהדרים!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל במסע המטעמים!

  1. בעזרת קערה גדולה, נשפוך את שמן הזית, הסויה, הדבש, החומץ, השום, הג'ינג'ר, הפפריקות, מלח ופלפל. נערבב היטב.
  2. נוסיף את כנפי העוף לתערובת ונערבב עד שהן מכוסות היטב ברוטב.
  3. נכסה את הקערה בניילון נצמד ונשאיר במקרר ל-30 דקות (אם יש זמן, גם לילה זה מושלם). זה לא חובה, אבל זה בהחלט משדרג את הטעמים!
  4. נחמם את הנינג'ה גריל במצב גריל של 200 מעלות, כך היא תהיה מוכנה להשיג את התוצאה היפה והפריכה.
  5. נניח את הכנפיים בנינג'ה ברווחים, כך שהן יתחממו בצורה אופטימלית.
  6. נבשל כ-25 דקות, נהפוך את הכנפיים בעדינות באמצע הבישול, עד שהן הופכות למעלפות ופריכות.
  7. נוציא וניתן לסטות לשתיים-שלוש דקות לפני ההגשה עם תוספת רוטב אם רוצים.

עכשיו כשאנחנו בקו הסיום, אפשר לרגע להרגיש את הריחות המשגעים שממלאים את המטבח! הפיצוץ של הטעמים, ההתרגשות של ההגשה – מי צריך יותר מזה?

שדרוגים ותוספות

כמובן שהשידרוגים הם אינסופיים! תוכלו להוסיף על הכנפיים לפני ההגשה:

  • שומשום קלוי – כך תוסיפו גם טקסטורה וגם טעם אגדי.
  • בצל קצוץ – תוספת פריכה מעל.
  • סלט ירקות מרענן – על מנת לשבור את המעטפת הכבדה.
  • רוטב חרדל ודבש – לאלה שאוהבים את התמזגות הטעמים המושלמת.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את הכנפיים בעדינות לאחר הבישול?
שמירה על הכנפיים הטריות היא פשוטה. להשתמש במיכל סגור במקרר למשך יומיים.

אפשר להכין את המתכון בלי דבש?
בהחלט! ניתן להמיר את הדבש במי סוכר או סירופ מייפל.

לא מצליחים למצוא נינג'ה גריל, מה לעשות?
אפשר להשתמש בתנור הבית או גריל על גז.

מה עם תוספות לכו של מתכון?
ברור! הוסיפו כמה ירקות שמיצים את טעמי הכנפיים או רטבים שונים.

האם אפשר להכין את הכנפיים גם על הפלנצ'ה?
חד משמעית! כך תקבלו כנס פריכות מהממת.

מתי כדאי להגיש את המתכון?
זה מתאים לארוחת ערב, לבילוי ביום שישי או אפילו כאוכל עיקרי בברביקיו!

אפשר להכין את המתכון עם עוף אחר?
כן, אפשר להכין אותו עם נתחי חזה עוף או כל נתח אחר.

מה טווח המחירים של הרכיבים?
בגדול, כל מה שצריך, לא עולה יותר מדי. חצי דולר לק"ג כנפיים, והכל ניתן להשיג בפחות מ-30 שקל!

לא הבנתי איך מכינים את הרוטב, תעזרו לי בשאלה הזו?
הפיכת הרוטב והכנתו קלה מאוד! פשוט לערבב את כל החומרים כמו שצוין במתכון.

אפשר לשלב עם פירות כמו אננס?
כמובן! המתיקות של האננס יכולה להשתלב בצורה נהדרת בחוויה הכוללת.

אז אחרי שסיפקנו לכם את כל הסודות והטיפים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתנסות במתכון המדהים הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, להפות בו או לשדרגו בדרך שלכם! תפסו את רגעי השיא שלכם ותיהנו. ללקק את האצבעות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *