כרובית מטוגנת בנינג'ה – המתכון שישנה לכם הכל

כרובית מטוגנת בנינג'ה – מנה משגעת שלא תצליחו להפסיק לאכול!

אם אי פעם חלמתם על מנת ירקות שהופכת את השולחן שלכם למרהיב ומשגע, הגעתם למקום הנכון! הכרובית המטוגנת בנינג'ה היא לא סתם מנת צד – היא חוויה! לתוך ממלכה של טעמים ועשבים, ולא מדובר בכרובית שהתייבשה או התקשתה במשימה שלה; אנחנו כאן כדי ליצור גירסה מדהימה שתקפיץ כל ארוחה. ובינינו, אנשים לא ממש היו נערכים למנה כל כך מושלמת! אז בואו נתחיל את המסע הזה אל הטעם הבלתי נגמר!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | למספר מנות: 4-6 מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • מתאים ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הכרובית המטוגנת, אתם תזדקקו לרכיבים הבאיים:

  • 1 כרובית בינונית (בערך 1 ק"ג)
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א או קמח ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (פרמזן או מוצרלה)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית שום כתוש (אופציונלי)
  • 1/2 כוס מים (לכוונון הבצק)

רעבים? כרובית היא בהחלט רכיב מרגש. היא מכילה ויטמינים C ו-K, וכן היא מלאה בסיבים תזונתיים. אני תמיד אומרת שכל ירק בהחלט יכול לעטוף את הטעמים המושלמים! אם אתם מעדיפים להכין גירסה טבעונית, ניתן להמיר את הגבינה והקמח המיוחדים לקמחים נפוצים יותר ופשוט להשאיר את הגבינה בצד. המומלצים ביותר הם קמח קינואה או קמח חומוס.

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להיכנס לראש של שף אמיתי! אתם מוכנים? בואו נתחיל:

  1. בוחרים כרובית ופורסים אותה לפרחים קטנים – הכוונה היא להשאיר את הכל על המינימום בכדי לא לאבד את הכל!
  2. מניחים את פרחי הכרובית בקערה גדולה.
  3. מוסיפים את שמן הזית, מלח, פלפל, פפריקה וכמון וטורפים היטב עד שכל הפרחים עטופים בתערובת.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם המים עד לקבלת עיסה חלקה.
  5. ומקפלים בעדינות את תערובת הקמח לתוך הכרובית.
  6. כעת, מוסיפים את פירורי הלחם והגבינה על פני הכרובית.
  7. מעבירים את הכל לנינג'ה (אם יש לכם היא בתצורה של חצי עיגול) ומבשרים להם על טמפרטורה של 200 מעלות למשך 15 דקות.
  8. לאחר 7 דקות, שימו לב לכל כרובית, ותהפכו בעזרת מזלג.
  9. לאחר 15 דקות תוציאו ותחכו 2-3 דקות על מנת שהטעמים יתאחדו.

עכשיו אתם לא סתם אוכלים ירקות; אתם חווים טעמים חדשים לחלוטין! ה"נינג'ה" שלנו עשה עבודה מדהימה בהפיכת המנה לאוורירית, נימוחה בחוץ, ומעל לכל, מאוד טעימה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם בעניין של לעלות את הרמה, הנה כמה רעיונות:

  • לזרוק מעל את הכרובית עם רוטב טחינה או רוטב יוגורט בחלבון – אגדי!
  • להוסיף מעט כוסברה קצוצה מעל לפני ההגשה לטריות מרעננת
  • כמובן, דמיינו מעל לקבל שזרחי כהה של גבינה מותכת או סירופ צ'ילי – בליסימוס!
  • ו… אתם יודעים מה? אם יש לכם אפשרות, הייתי מוסיפה גם פרוסות פלפלים קלויים. סמוך עלי!

שאלות ותשובות על המתכון

האם אפשר לשים כרובית קפואה במקום טרייה?
בעיקרון אפשר, אך יש לקחת בחשבון שהמרקם יכול להשתנות. עדיף להפשיר ואז להקפיץ מעט לפני השימוש.

מדוע להשתמש בקמח חומוס?
זהו מקור מצוין לחלבון, ובנוסף, הוא נותן טעם ייחודי שמתאים לירקות.

מה לעשות אם התערובת יוצאת דלילה מדי?
אל תתייאשו! אפשר פשוט להוסיף קמח על פי הצורך עד שתגיעו למרקם הרצוי.

מתי כדאי לשים שיניים ולנתח את הכרובית?
כשתשימו אותה לשתיים או אפילו שלוש דקות עד שהיא מתחילה להחמיץ. זה הזמן האידיאלי לתפוס את הטעמים.

האם הציפוי מחזיק טוב בבישול?
בוודאי, השמן ושאר החומרים בהחלט מתאגדים בצורה יפה!

מה לסדר כשהולכים למילוי קטעי ירק אחרים?
כל ירק עם מרקם קריספי עובד נהדר, למשל: בטטה או קישוא!

האם אני יכול לשים חלב במקום מים?
כן, אפשר לתת לבצק אוורירי יותר. פשוט זה יכול להוסיף טעם כבד יותר.

כיצד לאחסן את הכרובית אחרי הבישול?
במצב מכוסה במקרר – תוודאו שלא מתייבש.

האם אפשר להכין את המתכון בתנור ולא בנינג'ה?
בהחלט! זה יהיה טעים וגם ידרוש יותר מאמץ בפיקוח על הבצק.

מה ההמלצה שלי להרפתקאות בהכנת כרובית?
אל תחששו לנסות שילובים חדשים! תנסו תבלינים לא מוכרים ותהנו מהחשיפה.

אם נהניתם מהמדריך המדהים הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות. מי לא אוהב מנה כזו על בסיס ירקות? כל החברים שלכם יעריכו את הטעמים הנפלאים. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *