לגלות את המתכון המושלם איך מכינים כרובית

המדריך המושלם להכנת כרובית משגעת

כרובית היא אחת הירקות האהובים והמגוונים במטבח, והצליחה להתברג למרכז הבמה של לא מעט סלטים, תבשילים ואפילו מנות עיקריות. מתכון זה יוביל אתכם להצלחות קולינריות מדהימות. כשנכנסת כרובית לתמונה, היא משדרגת כל מנה ויוצרת חוויה עליזת טעמים. אנחנו הולכים ליצור מנה מעלפת שתשאיר את כולם עם טעם של עוד. אז תתכוננו – זו הולכת להיות יצירת מופת במטבח שלכם!

זמן ההכנה של המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

נחזור רגע על הגדולה של הכרובית: מדובר בירק מדהים, עשיר בוויטמינים ובמינרלים, וכשנכנת לפיתוח הטעמים שלו, הוא יכול להיות ממש תענוג לחיך. קבלו את המרכיבים שדרושים לנו למנה זו:

  • 1 כרובית גדולה
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית שטוחה כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • 1/4 כוס פרמזן מגורר (אפשר להחליף בתחליף טבעוני)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיף המון)

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה או להפוך אותה לבריאה יותר, תוכלו להוסיף מעט תבלינים כמו קימל או מה שמדובר בשום נוסף. לבחירת גרסה טבעונית, ניתן להמיר את פרמזן בתחליף גבינה טבעונית. אם אתם שייכים לפלח האוכלוסייה שאוהב את הנסיקה לדרגת חריף, הוסיפו גם מעט צ'ילי גרוס – זה בהחלט יהיה משגע!

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הרגע להיכנס למטבח ולעשות קסמים!

  1. לחם את הכרובית לפרחים בגודל בינוני.
  2. מניחים את הפלאים בקערה גדולה.
  3. מוסיפים את שמן הזית, השום הקצוץ, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל.
  4. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את כל פרחי הכרובית.
  5. מעבירים את הכל לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים בתנור לחום של 200 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות, עד שהכרובית משתרשת ומעט משחימה.
  7. יוצרים שיפוט טוב של פרמזן על הכרובית ואופים לעוד כ-5-10 דקות עד שהגבינה מותכת ומשחימה קצת.
  8. לאחר האפיה, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים!

ובזמן שהכרובית שלנו באפייה, אפשר לשתות כוס תה נהדרת בחוץ, או לכתוב מיילים. אפשר כמובן גם לשים מוזיקה טובה ולחכות בסבלנות למנה המושלמת שתצא מהתנור.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אולי שכחנו להזכיר כי לכרובית יתרון נוסף: היא אידיאלית לספיגת טעמים. אפשר להוסיף לה אין ספור תוספות. לדוגמה, אתם יכולים לעשות את זה עם נוגס במעט טחינה, לסחוט עוד כמה טיפות מיץ לימון, או לשדרגו בשקיק כוסברה קצוצה. לסיום, ניתן להגיש עם רוטב יוגורט קר זה, וזה פשוט יגנוב את ההצגה!

שאלות ותשובות

מה היא כרובית?
כרובית היא ירק ממשפחת המצליבים, שהיא אותו משפחת ברוקולי, כרוב ניצנים וכרוב. מה שעושה אותה ייחודית הוא יכולתה להיות מרכיב עיקרי, גם בתבשילים וגם בסלטים.

האם אפשר לבשל את הכרובית במקום לאפות אותה?
בהחלט! אם אתם מעדיפים, ניתן לבשל את הכרובית במים רותחים למשך 5-7 דקות ולאחר מכן לסנן ולתבל. עם זאת, האפייה מעניקה לה מרקם פריך ומעלף שלא ניתן להשיג בבישול.

מה הם היתרונות הבריאותיים של כרובית?
כרובית מכילה ויטמינים A, C ו-K, ובנוסף יש בה גם חומצה פולית, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. בסך הכל מדובר בירק בריא נהדר.

האם יש דרך אחרת להכין כרובית בטעמים?
כמובן! אפשר להכין כרובית מושלמת גם על מחבת עם מסה מעט תיבול כורכום, קוקוס, קרם קקאו, או כל תיבול אחר שאתם אוהבים.

האם אפשר להשתמש במתכון גם עבור ירקות אחרים?
בהחלט. המתכון מאוד גמיש וניתן להחליף את הכרובית בברוקולי, קישוא או ירקות אחרים על פי הרצון.

אילו סוגי גבינה אפשר לשים במקום פרמזן?
כל גבינה קשה שמתמוססת היטב תתאים: גבינת מוצרלה, גבינת צהובה או אפילו גבינת פטה.

כמה זמן ניתן לשמור את הכרובית המוכנה במקרר?
כרובית שנשארה יכולה להחזיק במקרר 3-5 ימים בקופסה אטומה.

האם ניתן להקפיא כרובית?
כן, אם אתם רוצים לאחסן אותה לקראת מועד מאוחר יותר, ניתן להקפיא פרחי כרובית מבושלים.

מה לעשות אם רוצים להכין את המתכון מראש?
שדרגו את המנה והכינו את כל החומרים מראש, וכשיהיה רגע לאפות – פשוט הכניסו לתנור!

זוהי ההזדמנות שלכם לנצח על התבשיל הנפלא הזה ולשתף אותו עם חברים ומשפחה. מי לא חולם על מנה אגדי? שתפו במקביל את המתכון ברשתות החברתיות ותנו לעוד אנשים לגלות את העונג שבכרובית!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *