לחם שיפון מתכון קל: טעים במהירות!

"`html

לחם שיפון מדהים ומפתיע

אנחנו נמצאים במרחק נגיעה מעולם של טעמים חדשים וממכרים שיגרמו לכם לחשוב פעמיים על קניית לחם מחנות. לחם שיפון הוא לא סתם לחם; הוא מלחמה נגד הלחם הלבן והמשעמם, והוא מספק עשייה וערך תזונתי שאין להם תחליף. אז למה שלא נרים את הכפפות ונכין לחם שיפון מושלם? אחד כזה, שעשוי מתבלינים, גרגירים וכמובן אהבה. אתם לא מדמיינים כמה נעים להרגיש את הריח שממלא את הבית כשהלחם נאפה בתנור, והפלא שאתם תכינו אותו גם בבית! בואו נתחיל.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן התפחה: 90 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות: 1 לחם (בערך 10-12 פרוסות)

הרכיבים הדרושים

בואו נתחיל עם כל מה שאנחנו צריכים להכין את הלחם המהמם הזה. רכיבים פשוטים שיש לכל אחד בבית, ואם לא, אל דאגה – תוכלו למצוא אותם במרכול הקרוב לביתכם. המשותף כאן לכולם הוא שהתוצאה הסופית היא פשוט אגדה!

  • 500 גרם קמח שיפון מלא
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 20 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 1 כף דבש (לגרסה מתוקה וריחנית)
  • 2 כפות שמן זית
  • שSeed תססות ומי שמוותר על כך, עדיין יזכה בלחם הנפלא!

מרכיבים חלופיים

כמובן שניתן לשדרג את המתכון בכמה דרכים. רוצים גרסה ללא גלוטן? פשוט замените את קמח השיפון בקמח תפו”חד. רוצים לגוון את הטעמים? הוספת גרגירי חמניה, אגוזי מלך או צימוקים יכולה להוסיף עוד טעם ועניין!

שלבי ההכנה

עכשיו אנחנו מגיעים לחלק המהנה ביותר – תהליך ההכנה. תהליך שהופך את החומרים הפשוטים האלה ללחם בריאות שהם גם טעים וגם מרגש!

  1. נתחיל בניחוחות – נערבב את קמח השיפון, השמרים והמלח בקערה גדולה.
  2. נוסיף את המים הפושרים והשמן ונתחיל לערבב עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  3. נעבור ללוש היטב את הבצק במשך 10-15 דקות עד שיתקבל בצק חלק ואוורירי.
  4. נשים את הבצק בקערה משומנת, נכסה אותו בניילון נצמד ונניח לו לתפוח במשך שעה באיזור חם.
  5. כשעה עברה, נעביר את הבצק למשטח עבודה ונחלק אותו לשניים – זהו הבצק שלנו.
  6. נעצב את הבצק לכדי כיכר והניח בעדינות על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  7. נכסה שוב בניילון נצמד. נניח לו לתפוס שוב למשך 30 דקות.
  8. בMeanwhile, נ preheat ב-temperature 220°C.
  9. לפני הכניסה לתנור, נבצע חיתוכים על פני הלחם כדי שיתפוס אוויר ויתפוס גובה באפייה.
  10. נכניס לתנור האח שיפוטי למשך 30-45 דקות או עד שהלחם לקח גוון זהוב.
  11. כשהלחם מוכן, נוציא אותו מהתנור, נשים אותו על רשת צינון – ונשאיר אותו להתקרר!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שאפשר לקחת את הלחם המושלם הזה ולשדרגו בעשרות דרכים. רוצים טעם מתוק? הוספת דבש או סירופ מייפל למי שמתקרר יכולה להיות טעימה! רוצה לשדרג קצת עם יותר טעמים? הכניסו לתוך הבצק גבינת עיזים או צהובה – התוצאה משגעת. אתם יכולים גם להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין או תבלינים כמו כמון ואורגנו.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין לחם שיפון בלי שמרים?
יש אפשרות להכנה עם תערובות חומץ או יוגורט בתור תחליף לשמרים, אך התוצאה תהיה שונה.

מה הדרך הנכונה לאחסון הלחם?
הלחם שומר על freshness במהלך שבוע, לפני ואחרי החיתוך. פשוט נעטוף אותו בניילון נצמד ונשמור קצת במקום יבש.

האם ניתן להקפיא את הלחם?
בוודאי! הלחם ניתן להקפאה. ניתן להחביא אותו בשקית לאטומה ולהוציא רק כשהוא תורם מראה נפרד ואוורירי.

מה גם אפשר לשים בפנים?
נחמד מאוד לשים עשבי תיבול, צימוקים או אגוזים. זה מוסיף עושר וטעם.

מהי הדרך המושלמת לשרת את הלחם?
לחם שיפון נפלא ללוות גבינות, מריחות שמן זית, או סלטים מרעננים.

מדוע לחם שיפון בריא יותר?
הקמח שיפון עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון, מה ששומר על רמות סוכר מאוזנות בדם.

כיצד ניתן למנוע שהלחם יישבר?
לוודא שהבצק שלכם אינו חם מדי ותנו לו לתפוס במהלך הזמן שהแลחם מתקרר.

האם ניתן להכין לחם שיפון מתוק?
בהחלט. ניתן להוסיף סוכר ודבש בתהליך הכנה للحصول על טעמים מפתים.

האם יש הבדל בין שמרים יבשים לטריים?
שמרים יבשים מצריכים יותר זמן לתפיחה אך יכולים להחזיק יותר זמן במזווה.

עניין זה שכל המרכיבים והכנתם בסופו של דבר יוצרים לחם שיפון מגניב שמספק לנו הנאה ובריאות. זה הזמן לשתף את המתכון עם החברים שלכם בפייסבוק ולגעת בחיים של עוד אנשים עם אהבת הבישול!
"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *