למה כולם מתלהבים מלחם קופים שום הממכר?

לחם קופים שום

לא כל יום אנחנו פוגשים במאפה כזה – לחם קופים שום! זה לא סתם לחם, זו חוויה של ממש. כשתשימו את הידיים על הכיכר הזה, תרגישו את היכולת המופלאה שלו לשלב טעמים עשירים ומתוקים עם חריפות מושלמת, והקרסול השום הייחודי שמושך את כל העוברים והשבים. בכל ביס, אתם תרגישו שאתם מכניסים לחיקכם ניחוחות של ילדות, של בית, של טעמים שהזמן לא שכח. אם אתם מחפשים מתכון מדהים, ממכר, שאין ספק שיפקח לכם את החושים, המשיכו לקרוא!

זמן הכנת המתכון: 1 שעה | רמת קושי: בינונית | מנות: 8-10

  • הכנת הבצק: 30 דקות
  • התפחה: 30 דקות
  • אפה: 30 דקות

הלחם הזה הוא לא רק מהמאפים הכי טעימים שיש, אלא גם מצחיק ומיוחד – העיצוב שלו תמיד מזכיר לי קופים מכשוך מנות. כשמגישים אותו, הוא מדבר! כשתשברו את הפרוסות או תסתכלו עליו מסביב, תראו שהוא “קפץ” כמו קוף מהכיכר שלכם, ומקסים את הקהל שלכם עם כל ביס. להכנה, אנחנו נשתמש בשום, שהיה בתהליך אצלי בבית בסודיות מוחלטת. זה יותר ממתכון, מדובר במסורת משפחתית!

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם מלח
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 5-6 שיני שום קצוצות דק (או יותר, אם אתם שוחרי השום)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר חום (אם אתם אוהבים חמאת שום מתוקה)
  • תיבול נוסף: טימין או רוזמרין אם תרצו

לגירסה טבעונית, פשוט יש להחליף את החמאה בשמן זית. זה לא ישנה את כל התהליך, והארוחה תהיה מדהימה גם בלי הביצים או החמאה!

שלבי ההכנה

הכנת לחם קופים שום היא לא פילוסופיה מורכבת, אין צורך להיות שף מקצועי על מנת להצליח. כל אחד יכול להרגיש כמו קוסם במטבח!

  1. בקערה גדולה, אנחנו מערבבים את קמח, שמרים ומלח.
  2. מוסיפים את המים הפושרים ושמן זית, ולשים עד שהתערובת מתאחדת.
  3. יוצרים כדור בצק ומניחים בתוך קערה משומנת להתפחה של 30 דקות.
  4. בזמן שהתפיחה מתרחשת, קוצצים את השום ומערבבים עם החמאה והסוכר החום.
  5. כשהבצק התפח, מחלקים אותו ל-12 כדורים קטנים באותו גודל.
  6. כל כדור מניחים עליו מעט מתערובת השום, וחותכים אותו לשניים או יותר.
  7. מסדרים את הכדורים הנוגשים בתבנית משומנת.
  8. מניחים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
  9. חממים את התנור ל-180 מעלות.
  10. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהלחם מזהיב ופריך לשוליים.

לאחר שתסיימו את האפייה, הכינו בקבוק יין ותשאלו את עצמכם אם יש דבר כזה יותר טעים מזה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי לשדרג את הלחם, אפשר לשלב עגבניות מיובשות או זיתים קצוצים לתוך הבצק. תוספת של גבינת פטה תעניק ללחם טעם נפלא, ואם רוצים שאיזשהו טוויסט טעים נוסף – נוסיף פפריקה מתוקה לערבוב עם הצלחת העליונה של השום והחמאה. במקרה הזה, אתם תהיו ממש משוגעים ברשות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להקפיא את הלחם?
כן, תוכלו להקפיא את הלחם לאחר האפייה. פשוט עטפו אותו היטב בניילון נצמד ושימו אותו במקפיא. כשהוא יצא – לכו על טוסטר!

מה לעשות אם הבצק לא מתגבש כראוי?
אם הבצק לא מתגבש, ייתכן שהשמרים לא היו פעילים. מוודאים שהמים פושרים ולא חמים מידי, ולא לשכוח את החום הלא נכון!

האם ניתן להכין את הלחם ללא קמח חיטה?
בהחלט, קמח עוף או קמח שקדים יעשו את העבודה. זה יהיה בריא יותר וטעים גם!

האם ניתן להכין לחם קופים שום עם תוספת עירית?
בוודאי! עירית מוסיפה טעם מרענן ללחם וישדרגו את הטעמים בצורה נהדרת.

כיצד ניתן לשמור על טריות הלחם?
שמרו את הלחם בכלי אטום ובמקום מוצל כדי לשמור על הטריות שלו.

מה ניתן להגיש עם לחם קופים שום?
מאכלים כמו מרק עגבניות מרענן או סלט קיץ פריך מצויינים יחד עם הלחם.

האם ייתכן שהתוצאה לא תהיה פריכה?
אם התנור לא עבדה נכון, אפשר להעביר את הלחם לתנור חם ולרפד בסיליקון.

כמה זמן אפשר לאכול לחם קופים שום?
לאחר האפייה הלחם טוב למשך 3-4 ימים במקרר.

תוך כמה זמן אפשר להכין את המתכון?
עם תקשורת טובה והוא שבוזו נשען על 60 דקות.

האם ניתן להשתמש בסוכר לבן במקום חום?
יש, זה ישנה מעט את הטעם, אבל יהיה אפשרי.

נראה שהשיחה עם לחם קופים שום נגמרה, אך היא רק מתחילה! אני ממליץ לכם לשתף ולספר לחברים על המתכון המדהים הזה, בשביל שגם הם יהנו מכל טעמו המושלם. שלחו להם את המתכון, לא תשאלו את עצמכם איך לא ניסיתם את זה קודם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *