מוכנים להתמכר ללביבות תירס בתנור?

"`html

לביבות תירס בתנור

נחשבו על מנת צד מפנק ומסקרנת שתשאיר את כולם עם חיוך! לביבות תירס בתנור הן ההפתעה המושלמת: קראנצ'יות מבחוץ, רכות ונימוחות מבפנים וגם, הכי חשוב – טובות לכל שעה ביום. הם מדהימות כתוספת עיקרית או כנשנוש בריא. אחרי שמכינים פעם אחת, אין דרך חזרה. זו הכנה מהירה וכיפית, וכשיש לכם לביבות תירס במרפסת, התחושה היא שזו מסיבת קיץ שיכולה להימשך לנצח. אז בואו ניכנס למטבח ונכין את הלביבות המעולות האלו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך ההכנה המיוחדת, הנה מה שצריך כדי להכין את הלביבות המופלאות הללו:

  • 2 קופסאות תירס מתוק (כ-400 גרם כל אחת)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס קמח (אפשר קמח ללא גלוטן למי שמעוניין)
  • 1/2 כוס גבינת פטה (=אפשר לוותר עליה ולקבל טעם קליל יותר)
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון (למעדניקי הטעמים)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • שמן זית לציפוי

לאו דווקא חייבים את כל החומרים הרשומים. אתם יכולים לשחק עם התוספות – תוסיפו מעט חצילים קצוצים או אפילו זוקיני. הטריק הוא למלא את הלביבות בטעמים שאתם אוהבים!

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן להכנס לפעולה! דרך ההכנה פשוטה מאוד, וכוללת מספר שלבים קלילים.

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מסננים את התירס ומניחים בקערה גדולה.
  3. מוסיפים ביצים, קמח, גבינת פטה, עירית קצוצה, מלח, פלפל, כמון ופפריקה.
  4. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. מפזרים מעט שמן זית על תבנית אפייה.
  6. על תבנית מרפדים בנייר אפייה אם רוצים למנוע הידבקות.
  7. מציבים כף מהתערובת על התבנית, יוצרים עיגול שטוח.
  8. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת, משאירים מרווחים בין הלביבות.
  9. מזלפים מעט שמן זית על הלביבות.
  10. אופים במשך כ-15-20 דקות עד שהן זהובות ופריכות.

זו תקופה מרגשת כשאתם ממתינים ללביבות בתנור. מתענגים על הריח שהולך ומתרקם, והקול של השחמה ברקע מוסיף עוד יותר למתרחש. זה הזמן להרגיש את ההתלהבות של המתכון.

תוספות ושדרוגים

אם אתם רוצים קצת יותר גוון במאפה, אתם בהחלט יכולים לשדרגו עם דברים כמו:

  • הוספת גבינת עיזים או מוצרלה מומסת.
  • שידרוג את התיבול עם צ'ילי חריף אם אתם אוהבים חריף.
  • לרוטב לצידן, מסמכים יוגורט, טחינה או אפילו חומוס עם מעט שום.
  • הגשה לצד סלט ירקות כמו סלט קולסלאוכות של סבתא.

כל תוספת נותנת עוד רובד של טעם. כל ניסוי חדש מוסיף אופי מיוחד למנה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הלביבות קדימה ולשמור במקרר?
כן, אתם יכולים להכין את הלביבות, להניח אותן בקופסה סגורה ולשמור במקרר עד יומיים. חימום חוזר בתנור או במחבת ייתן להן פריכות נוספת.

מה אפשר לשים במקום גבינת פטה?
מומלץ לשים גבינת מוצרלה או אפילו לא להשתמש בגבינה בכלל, רק התירס והביצים מצריכים את הכמות הנכונה עבור טעם טוב!

מהי דרך להגשה יוצאת דופן?
לצלחת מעניינת, טפטפו על הלביבות רוטב חריף או שמן כמהין. זה מוסיף משגע לשולחן שלכם!

עד כמה זה קליל ובריא?
הלביבות מתהדרות בטעמים בריאים, דלות קלוריות, ומלאות בויטמינים. תוספת המצרכים יכולה לשנות את המינון הבריאותי על פי הצורך!

מהו סוד התיבול האישי שלכם?
הוספת כרוב כבוש או רוטב סמוי יוצר עושר טעמים. בתקופות חורף ניתן לשים גם קצת שקדים קלויים בשביל הקראנץ'!

אפשר להכין עם תירס קפוא?
אכן! מתכון מעולה בשימוש בתירס קפוא שמצריך רק לחמם אותו טיפה במיקרוגל.

איך מתמודדים עם שאריות?
שאריות מעולות להקפאה, פשוט מייחדים נפרד בתיבה על מנת לאפשר חום שווה והקפאה קלה!

האם זה כשר לפסח?
כן, כל עוד נבחר קמח כשר לפסח ולא מכיל חמץ הכול יהיה בסדר!

מה המחיר של כל המצרכים?
משך כל המצרכים יסתכם בכ-40 ש"ח לערך, תלוי אם יש לכם משהו בבית!

מהו סוג השמן המומלץ לחמם?
שמן זית מצוין לשימוש, אפשר אולי לערבב אם תרצו עדין יותר עם שמן חמניות.

האם אתם כבר מחכים לנסות את המתכון המהמם הזה? אני בטוח שהלביבות האלו ישאירו אתכם עם טעם של עוד. אז למה לא לשתף את המתכון עם כולם? פשוט תשאירו את כולם מעודכנים ותהנו מהאוכל הכי טעים שיש! ספרו לחברים, תעשו להם שעור!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *