מרק אפונה עם בצקניות – טעמים שמחממים את הלב
בהחלט, יש משהו קסום בלהכין מרק ביתי. רגעים בהם הריחות מתערבבים, והעיניים רואות מה שעתידים להיות מנת אוכל מנחמת. היום, אנו ניקח אתכם למסע בממלכת טעמי הבישול עם מתכון למרק אפונה עם בצקניות. זהו מתכון שממלא את הבית בריח מדהים ומוליד זכרונות מתוקים מהבית, מהאמא או הסבתא, שבטוח יעלה לכם חיוך על הפנים.
זמן הכנת המתכון: 45 דקות
רמת קושי: בינונית
לכמה מנות: 4-6 מנות
- הכנת המרק: 15 דקות
- בישול המרק: 30 דקות
- הכנת הבצקניות: 10 דקות
- בישול הבצקניות: 10 דקות
מרק האפונה הזה הוא לא סתם מרק – הוא מדהים, ממכר ואפילו משגע. כל כף תעניק לכם טעם של בית, של חום ושל אהבה. הבצקניות שאנחנו מוסיפים אליו הן המגע המושלם שסוגר את הפינה. המילה "מושלם" נאמרה בצדק. אתם רק צריכים כמה רכיבים פשוטים, ותוכלו להרגיש שאתם במסעדה יוקרתית.
הרכיבים הדרושים
- 1 כוס אפונה יבשה
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 גזר, קלופים ומקולפים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 עלה דפנה
- 2 ליטרים מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
מרכיבים לבצקניות
- 1/2 כוס קמח תפו”א
- 1 ביצה
- 1/4 כוס מים
- מלח לפי הטעם
מרכיבים חלופיים: ניתן להשתמש באפונת שלג אם זה מה שיש לכם בבית. גרסה טבעונית? פשוט החליפו את הביצה בבננה מעוך או טופו.
שלבי ההכנה
- תחילה, שטפו את האפונה במים קרים והשאירו אותה להתרכך בכמה שעות.
- בזמן זה, קלפו וחתכו את הירקות לקוביות.
- בסיר עמוק, חממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים למשך 5 דקות נוספות.
- כשהגזר מתרכך, מוסיפים את תפוחי האדמה והשום הקצוץ.
- עכשיו, מוסיפים את האפונה, את עלה הדפנה והמים.
- מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30 דקות עד שהאפונה מתרככת.
- כשהמרק מוכן, ניתן לשדרג אותו על ידי טחינת חלקו במיקסר לטקסטורה קרמית ואוורירית.
- בינתיים, מחממים מים בסיר נוסף לרתיחה להכנת הבצקניות.
- למרק הבצקניות: בקערה, ערבבו את כל המרכיבים עד לקבלת בצק חלק.
- בכפית, קחו כמות קטנה מהבצק וגלגלו כדור קטן.
- מוסיפים את הבצקניות למים הרותחים ומבשלים עד שהן צפות על פני המים – זה סימן שהן מוכנות.
- כשהכל מוכן, הוציאו את הבצקניות והוסיפו אותן למרק.
- אפשר לסחוט מעל מעט מיץ לימון לפני ההגשה לשדרוג טעמים.
ועכשיו, העלינו על שולחן האוכל את מנת המרק עם הבצקניות, והטעמים הכי טובים שיש מחכים לכם!
שדרוגים ותוספות מעניינות
במרק הזה, ההפתעות אף פעם לא נגמרות. ישנם חברות שמוסיפות לתענוג גם קוביות דלעת מסוכרת, שמביאות טעם מתוק ומיוחד. אחרים יהפכו את המרק בריא יותר עם הוספת ירקות כמו קישוא או מנגולד. גם גרגרי חומוס מבושלים יכולים להוות תוספת משגעת למנת המרק בחורף.
ואם אנחנו עוסקים בהומור, למה לא להוסיף איזה קמצוץ קינמון? כן, יש כאלה שיאמרו שזה משוגע – אך למי שלא מפחד מתעוזה בטעמים, זה יכול להיות סוד ההצלחה שלכם!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי אפונה יבשה?
אפשר להשתמש באפונה מקפואה, רק תוודאו להקטין את זמן הבישול, כי היא כבר מבושלת.
המרק יוצא סמיך מדי, מה לעשות?
אם המרק סמיך מדי, פשוט הוסיפו עוד מים ובחישוב טעמים – המליחות יכולה לעלות.
האם אפשר להכין את המרק בתהליך ממושך?
בהחלט! זה מרק שיכול להחמם יפה ובודאי שישתדרג גם למחרת, כשהטעמים מתמזגים.
מה מחפשים כשבוחרים את האפונה?
ודאו שהאפונה שלכם יבשה ולא כהה מידי. זה יבטיח טעם רענן.
למה בעצם מוסיפים דפנה?
עלה דפנה מוסיף טעם עז ומיוחד. הוא משדרג את מנת המרק בצורה אגדי!
האם יש מקום במתכון לוקשות?
בהחלט! כל אחד ואחת יכולים להוסיף מה שנראה להם טעים – מתן חופש זה מה שעושה אוכל כ"כ מיוחד.
אילו תוספות אפשר לשים במרק?
תוכלו לשים פנימה חתיכת סלרי או קישוא לקצת צבעוניות נוספת!
איך יודעים שהבצקניות מוכנות כראוי?
מעבר להן לצוף, גם מראה זהב מלמעלה הוא סמן טוב.
האם אפשר לשמור את המרק במקרר?
כן, המרק נשמר מצוין במקרר עד 3 ימים – אך לא לשכוח לחמם אותו לפני ההגשה!
מה הצלעות המיוחדות שתוכלו להוסיף?
טחינה מעל – גם נותנת קרמיות וגם מוסיפה עוד טעמים. תעזו!
אז מה אתם מחכים? הכינו את המרק הזה, חפשו את העונג שבטעמים, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות ואל תשכחו לשתף את חוויותיכם. תהנו!