מרק לקוסקוס מרוקאי עם עוף בטעם יוצא דופן

מרק לקוסקוס מרוקאי עם עוף – חגיגה של טעמים

מרק לקוסקוס מרוקאי עם עוף הוא אחד מהמאכלים שלא משנה איפה אתם נמצאים – הבית, המטבח של סבתא או במסעדה קטנה ומטריפה – כל ביס הוא מסע אל אוריינט משגע. הצבעים, הריחות והטעמים מתמזגים יחד לכדי מנה שהופכת כל ארוחה לחוויה חד פעמית. לא סתם אומרים שהמרוקאים יודעים לבשל – ואנחנו כאן כדי לשתף אתכם בסוד הזה! ברגע שתתחילו להכין את המרק הזה, מדהים כמה שהוא פשוט ומשגע, תבינו למה הוא מתואר כאגדי. בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמובן – מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המרק המדהים הזה, נצטרך קבוצה מנצחת של מרכיבים שיהפכו את המנה למעלפת. הנה הרשימה המלאה:

  • 1 עוף שלם במשקל כ-1.5 ק"ג, חתוך לחלקים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קישוא קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 סלרי קצוץ
  • 1 כף שטוחה כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית מלח (לפי טעם)
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 ליטר מים (או יותר לפי הצורך)
  • 1 חבילה של קוסקוס (בערך 300 גרם)
  • 1/4 כוס המון כוסברה קצוצה (לקישוט)

מרכיבים חלופיים

אם אכפת לכם מהבריאות, אתם יכולים להכין גרסה דלת פחמימות של המרק הזה, ולבקש להמיר את הקוסקוס בגרגירי כרובית מעובדת. השיטה פשוטה – טוחנים כרובית לאורח גרגרים, ומבשלים אותם כמו הקוסקוס הרגיל. המנה הזו תהיה לא רק בריאה, אלא גם טעימה להפליא! אתם יכולים גם להחליף את העוף בצמחי תיבול טעמים כמו טופו או חוביזה – זהות מרוקאית!

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתוך התהליך! זהו הזמן שבו הכל מתחבר לכדי מנה משגעת:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל והטחינה ומשחימים אותם במשך כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה.
  4. מניחים את חלקי העוף בסיר ומשחימים מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את הגזר, הקישוא, תפוח האדמה וסלרי. מטגננים למשך 5-7 דקות נוספות.
  6. מתבלים בכמון, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  7. מחפים את הכל במים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  8. מבשלים על חום נמוך במשך 45 דקות-שעה עד שהעוף רך והטעמים מתמזגים.
  9. מוסיפים את הקוסקוס לסיר לבישול של כ-10 דקות, עד שהוא מתנפח.
  10. ברגע שהקוסקוס מוכן, עליכם לערבב הכל היטב ולקשט עם כוסברה קצוצה.

עכשיו יש לכם מרק טעים, צבעוני ומעורר תיאבון שמפיץ ניחוחות משגעים בכל הבית. אל תשכחו ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם בא לכם להתנסות, ישנם שדרוגים שעושים פלאים למרק הזה! תוספת של חומוס מבושל משדרגת את התחושה הממלאה של המנה. אפשר גם להוסיף פרוסות פפריקה חריפה לקבלת עוד טעמים וניחוחות. קבוצת תבלינים מרוקאית כמו "רأس אל חנות" יכולה לרקוד עם כל המתכון ולהפוך אותו למושלם.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הקוסקוס מוכן?
קוסקוס מוכן משתרע על פני טקסטורה אוורירית ולא דחוסה. ברגע שהוא מתנפח וצבען משתנה, הוא מוכן לאכילה.

אפשר להכין את המרק הזה עם עוף קפוא?
בהחלט, צריך רק להאריך את זמן הבישול כמה דקות נוספות כדי שיתבשל היטב.

מה העדיפות שלכם – לסנן את המרק או להשאיר את הירקות בפנים?
אני אישית אוהב להשאיר את הירקות בפנים, זה מקנה למרק מראה צבעוני ומפנק!

האם אפשר לשמור את המרק במקרר?
כן! המרק שורד במקרר כמה ימים וגם מקבל טעמים טובים יותר ביום למחרת.

אפשר להכין את המרק הזה בוולקנוגר נינג'ה?
תשובה סופר חיובית! כל כלי שיכול לבשל מהר טוב יהיה יעיל – רק תקפידו לעקוב אחר ההוראות בזמן הבישול.

האם ניתן להכין גרסה טבעונית של המנה?
כמובן! ניתן להשתמש בטופו במקום העוף, ולהוסיף הרבה ירקות שאוהבים.

מה עוד ניתן להוסיף למנה הזו?
חלק מהמטבח המרוקאי אשף עם אגוזי לוז או שקדים קצוצים – זה מוסיף קראנץ' משגע!

איזה דגנים ניתן לשלב איתה במקום קוסקוס?
אפשר לנסות קינואה, אורז או גם גריסי פנינה לצלחת עשירה אופנתית.

למה קוסקוס כל כך פופולרי בארצות צפון אפריקה?
הקוסקוס הוא לא רק מרכיב מרכזי, אלא גם מסמל תרבות, חברים ובילויים סביב שולחן האוכל.

באיזה סוג סיר כדאי לבשל את המרק?
עדיף להשתמש בסיר גדול, יומיומי שמסוגל לשמור על חום ולהחזיק את כל המרכיבים נפלא.

לאחר שהכנתם את המרק המושלם הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים וברשתות החברתיות! זה באמת מתכון אגדי שמגיע לכל שולחן ארוחה. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *