מתכון לבריוש צרפתי שיהפוך את הבוקר שלכם למיוחד

מתכון בריוש צרפתי: המעדן המושלם שכולם מתאהבים בו

בריוש צרפתי הוא אחד הקינוחים שהכי קל להתאהב בהם. מדובר בלחם מתוק, אוורירי ועסיסי, שמזכיר לנו את הבוקר בפריז, כשהשמש קולחת על גגות העיר. הדימוי של לחם זה, עם הקצוות החצי-קריספיים ועם תוכן נימוח שנמס בפה, מצליח לגרום לכל אחד מכם לרצות להכין אחד כזה. המתכון של הבריוש הזה מרהיב, כולו אמנות והשקעה, ולכן, כאשר תיכנסו למטבח, תוכלו להפוך אותו מדהים ומושלם, כזה שיגרום לכולם ללקק את האצבעות. אתם מעוניינים במדובר באוכל של סבתא? בהחלט, מדובר באוכל של סבתא. ובשבילכם, אנחנו כאן כדי לספק את המתכון הכי טעים שיש!

זמן ההכנה של המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 2 שעות
  • זמן אפייה: 20-25 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: כ-12 יחידות בריוש

הרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו מתחילים בהכנה, נסקור את הרכיבים המדהימים שיכתיבו את הטעם של הבריוש. כל אחד מהם מוסיף נופך מיוחד למנה, וכל ביס הוא חגיגה בפני עצמו. אז קדימה, רושמים את הרשימה:

  • 500 גרם קמח חיטה פריך
  • 75 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 200 מ"ל חלב חם (לא רותח)
  • 50 גרם חמאה רכה (ומעט נוספת למריחה)
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 ביצה נוספת עם מעט חלב עבור הברשה

אפשרויות חלופיות

רוצים להפוך את המתכון הזה לבריא יותר? אין בעיה! אתם יכולים לנקוט בכמה חלופות שיביאו לתוצאה מדהימה לא פחות. במקום חלב רגיל, השתמשו בחלב שקדים או סויה. ובמקום חמאה, תוכלו לדמיין סבון קוקוס שימנע מכם להשתמש בשומן מן החי. גן עדן של טעמים!

שלבי ההכנה

עכשיו אחרי שדיברנו על רכיבים, הגיע הזמן להתחיל בעולם המופלא של הכנת הבריוש. אתם תראו, זה לא כל כך מסובך, כל מה שצריך זה קצת סבלנות ואהבה למטבח. בואו נצלול!

  1. בנו קערה גדולה והניחו בה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, מלח ושמרים.
  2. במרכז החומרים היבשים, עשו גומה והוסיפו את החלב החם והביצים.
  3. לאחר מכן, ערבבו את החומרים בעזרת כף עץ או במיקסר עם כנפי לישה, עד שהכל יתמזג.
  4. כשהבצק כמעט מוכן, הוסיפו את החמאה הרכה ולושו עד שהתערובת חלקה וגמישה.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, נותנים לבצק לתפוח במשך כשעה או תוך עד שהבצק מכפיל את גודלו.
  6. לאחר התפיחה, לשו שוב את הבצק, ולאחר מכן חתכו אותו לחתיכות בגודל של 50 גרם כל אחת.
  7. עצבו כל חתיכת בצק לכדורים והניחו אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. תנו להם לתפוס שוב, בערך 30 דקות.
  9. כשהם מוכנים, הברישו את הבריושים ביצה מקושקשת עם מעט חלב.
  10. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות או עד שהבריוש זהוב.
  11. תנו להם להתקרר לפני שאתם מתחילים לחגוג עליהם!

שדרוגים ותוספות

אם אתם חובבי התוספות, הגיע הזמן לשדרג את הבריוש שלכם. למה שלא תוסיפו שוקולד מריר קצוץ, אגוזי לוז קצוצים או אפילו גזר מגורר לבצק? בנוסף, ניתן למרוח על הבריוש ריבה, שוקולד, או כל תוספת אהובה עליכם. אני ממליץ לשדרג עם קרם פטיסייר, כי זה משגע! כל תוספת היא הזדמנות למנת חלומות!

שאלות ותשובות

מה אם אני לא אוהב קמח חיטה?
תוכלו לשנות את הקמח לקמח תפו”ח או לקמח שקדים. כל קמח מביא טעמים שונים ומשגעים למנה!

האם אפשר להכין את הבריוש ללא ביצים?
בהחלט! אפשר להשתמש בבננה קצוצה או בטחינה במקום ביצים. בעצם, כל מה שמתאים להחליף את הביצה יכול לשדרג את מנת הבריוש.

כמה זמן ניתן לשמור את הבריוש?
אפשר לשמור את הבריוש למעלה מ-3 ימים בשקית סגורה על מנת שלא יתייבש.

האם ניתן להקפיא את הבריוש?
בהחלט. לאחר אפייה, הניחו לו להתקרר לחלוטין ואז הכניסו לשקית שמור על מנת שניתן יהיה להפשירו בעת הצורך.

מהי הדרך הטובה ביותר לאכול את הבריוש?
אפשר לאכול את הבריוש לבד, או עם ריבה, חמאה או פירות. או שתהיו משוגעים ותוסיפו אותו לקינוח שלכם!

האם מדובר במתכון בריאותי?
אני לא הייתי יכול לקבוע על כך, אבל כל שליחה לקינוח זה מושלם וכדאי.

מה אם הבצק לא תופס?
אם הבצק לא תופס, עשו כף מים חמים (בערך 40 מעלות), ובדקו שהשמרים טובים ואיכותיים.

האם יש בעיות לחולי צליאק?
אנחנו ממליצים על קמח תפו”ח או קמחים אחרים המיוצרים במיוחד עבור חולי צליאק.

כמה ספונטני דבר כזה?
נכון שהברים שלך ידרשו את כל מה שיש לכם לפעמים. אבל ההרגשה של לחם טרי היא אמנם חיונית!

עכשיו כשאתם כבר מצוידים במתכון המופלא הזה, הגיע הזמן להתחיל ולשתף אותו עם חברים, משפחה וכולם! כשאתם תטעמו את הבריוש הזה, תבינו למה מדובר במשהו אגדי, מדהים וממכר. תתחילו להכין, תהנו מהתוצאה ותשתפו את המתכון ברשתות החברתיות, כדי שכולם יוכלו לטעום את הטעמים המדהימים האלו. שתהיה לכם חוויה משגעת במטבח!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *