מתכון מושלם לרוטב פסטה עם שמן זית שיעשה פלאים

הרוטב המושלם לפסטה – בשמן זית!

תארו לעצמכם את הצפייה המרשימה של הפסטה, מונחת על צלחת לבנה, מפוסלת ברוטב ריחני, רגעים ספורים לפני שתשקעו את המזלג שלכם בכל הטוב הזה. אם מתכון לרוטב פסטה שמן זית הוא מה שאתם מחפשים, אתם בהחלט במקום הנכון! כעת, אנחנו עומדים לחשוף את הסוד לרוטב מדהים, ממכר ומשגע שהולך לשדרג כל מנת פסטה שתכינו. אתם לא תאמינו כמה זה קל, ומהר מאוד תחוו את התחושה שהייתם יכולים לאכול את הרוטב הזה כל יום!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אנו נתחיל עם רעיונות למרכיבים שיגרמו לרוטב שלכם להיות לא רק טעים, אלא גם בריא וכוכב על במה הקולינרית! כשאתם בוחרים את המרכיבים, כדאי לדעת כמה עובדות עליהם. שמן זית, למשל, נחשב לאחד השמנים הבריאים בעולם, עשיר באנטי-אוקסידנטים ובחומצות שומן חד בלתי רוויות. ואז תוסיפו אותו לרוטב שלכם ותקבלו מנה שמאוד מזינה, וגם מאוד טעימה!

  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 3 שיני שום קצוצות דק (רו קונפנסים!)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (מושלם, לא?)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן טרייה (על גבינת פרמזן מדוברת הרבה בחודשים האחרונים!)
  • 1/4 כוס עגבניות שרי חצויות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

אם תרצו להפוך את הרוטב לדרגת קושי נוספת – תוכלו להתנסות בשמן קוקוס או שמן אבוקדו.

בגרסה טבעונית, רק הוציאו את הגבינת פרמזן, ושימו טחינה או שמן שקדים.

שלבי ההכנה

הנה מגיע החלק המלהיב ביותר – שלבי ההכנה! פשוט ותכלס, אתם הולכים ללקק את האצבעות!

  1. בקשו מהשום להצטרף אל שמן הזית בחום של מחבת על להבה נמוכה.
  2. כשהשום מתהדר בריחיו המהממים, הוסיפו אליו את העגבניות השרי וספרו עד שהן התקמטו כמו שאנו אוהבים.
  3. הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה ואפילו את מלח ופלפל כדי לתת עוד טעם!!!
  4. בסיום, טוססו את מעשה האמנות באמצעות גבינת הפרמזן כאשר היא בוערת מחום הטעמים סביב.
  5. שפכו על מנת הפסטה שהכנתם, ותהנו ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשיש לכם את הרוטב המושלם, אתם יכולים לשדרגו בדרכים רבות. רוצים לגרום לו להיות יותר פיקנטי? הוסיפו פפריקה חריפה או צ'ילי קצוץ! רוצים להרגיש ממש כמו באיטליה? הוסיפו כף של רוזמרין קצוץ! בכלי אוכל שלי, אני מוסיף כמה אגוזי פקאן קלויים קצוצים – מדהים!

אם הכנתם פסטה עם חלבון, כמו עוף או טונה, הרוטב הזה יעזור בהחלט לשדרגו למקסימום.

שאלות ותשובות

אילו פסטות מתאימות לרוטב הזה?

  • כל סוגי הפסטה מתאימים, אבל פנה ורביולי הם האהובים ביותר בעיניי.

האם אפשר להחליף את השום ב…?

  • אם אתם לא חובבים של שום, אתם יכולים להשתמש בשום אדום או פשוט להשאיר אותו מחוץ למשוואה. זה יפחית את הטעמים, אבל עדיין הרוטב יהיה טעון בטעמים.

איך לשמור על הרוטב?

  • בבקשה אל תהססו להחזיק אותו במקרר! הוא יחזיק מעמד 3-5 ימים בשמירה אטומה.

האם אפשר להשתמש בשום טרי במקום?

  • כן, השום הטרי יקנה לרוטב טעמים עמוקים יותר! בסך הכל יתרום עוד לאגדה שלנו.

איך אפשר לשדרגו לצדדים?

  • תוספת של ירקות קלויים מסביב לרוטב יכולה למקסם את ההשפעה והריחות המעלפים!

באיזה יין כדאי לשתות עם פסטה ברוטב הזה?

  • יין אדום קל כגון מרלו או יין לבן יבש הולכים נפלא עם פסטות.

האם צריך להוסיף מים לפסטה בזמן הבישול?”

  • כמובן! זה חשוב כדי שהפסטה לא תלך לאיבוד.

האם הרוטב הזה טעים גם כשאני נחשב לאוכלים בריאים?

  • בהחלט! הרוטב הזה עשיר בשמנים בריאים, ובתוספת של ירקות תורם רבות.

כמה קלוריות הוא מכיל?

  • הרוטב לא נחשב לקלוריות אפסיות, אבל כשאתם מדברים על אספקת בריאות – הוא מתפרץ!

אפשר להכין את הרוטב יום לפני?

  • בלי ספק! הרוטב ישתפר כאשר תנו לו להוליד טעמים.

אם נהניתם מהמתכון שלנו לרוטב לפסטה שמן זית, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! נמשיך לחדש וליצור, ולפני שאתם יודעים את זה – הרוטב הזה יכבוש גם אתכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *