נוקידס טריפוליטאי: המתכון שיסעיר את החיך שלך

מתכון לנוקידס טריפוליטאי

אם אתם שואלים את עצמכם מהי הדרך הטובה ביותר לשדרג את הארוחה המשפחתית הבאה, הגעתם אל המקום הנכון. אחד המזונות המדהימים והמעוררים התלהבות הוא הנוקידס הטריפוליטאים. אותם כופתאות ברות מתכון ייחודי המספקות עונג בלתי נגמר, נמסות בפה והופכות כל ביקור אצל סבתא לחוויה שאין להשוותה. בעבודה משותפת עם המון אהבה ומסורת משפחתית, אנחנו לוקחים את המנה הקלאסית הזו והופכים אותה למשגעת, ממכרת ואגדי.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולטובת כמה אנשים

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת כשאתם מתמלאים ברגשות חמים ומחשבות על הנוקידס, הגיע הזמן לצלול לעולם המרכיבים. הנוקידס עשויים מחומרים פשוטים אך נפלאים, שאותם תוכלו למצוא בקלות בכל מטבח ישראלי. מהדלקת האש ועד הסרת המכסה, העולם שלכם יהפוך לממלכה של טעמים וארומות.

  • 2 כוסות קמח חיטה (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • 1 כוס מים רותחים
  • ביצים – 2 מספרים בינוניות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח – לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית

לקהל הצמחוני או הטבעוני, ניתן להשתמש בחלופות כמו קמח חומוס וביצים מקוקוס. מסעדות רבות ממליצות על נוקידס עם תוספות שונות, כמו קרם שום או טחינה, אשר הופכים את החוויה לבלתי נשכחת.

שלבי ההכנה

הכנת נוקידס היא פשוטה, אך מחייבת ריכוז. כל צעד הוא קריטי להצלחה הסופית של המנה. בואו נתחיל עם הצעדים המיוחדים שלנו לחוויה מדהימה.

  1. מניחים את הקמח בקערה גדולה והופכים אותו לשקע במרכז.
  2. מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים היטב.
  3. יוצרים שקע נוסף בקמח ומוסיפים את הביצים והמים הרותחים.
  4. מערבבים את החומרים עם כף עץ עד שהתערובת מתאחדת.
  5. מעבדים את הבצק בידיים עד שהבצק הופך חלק וגמיש.
  6. מניחים את הבצק למנוחה של 15 דקות.
  7. חותכים את הבצק לנסות קטנות ומעגלים אותן.
  8. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מלח.
  9. מוסיפים את הנוקידס למים הרותחים ומבשלים עד שהן浮浮ות למעלה (כ-5-7 דקות).
  10. משאירים את הנוקידס להיספג במים כדי שהן יתפסו את כל הטעמים ויוכלו להיות ספוגות במרקיהם.

לאחר שהנוקידס סיימו להתבשל, הוציאו אותן עם כף מסננת והניחו אותן על צלחת הוגשת. אפשר להגיש עם שמן זית וזעתר, או עם רוטב עגבניות נימוח – הכי טעים שיש!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשהנוקידס מוכנות, אפשר להעמיק את החוויה עם תוספות מיוחדות. חשבו על עשבי תיבול נוספים: בזיליקום, כמון, או אפילו שקדים קצוצים למעלה. אם אתם רוצים לתת תפנית למנה המסורתית, ניסוי עם רוטב בולונז יכול להוביל לתוצאות מעלפות ושובבות!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על רכות הנוקידס?

כדאי לבשל את הנוקידס עד שהן ממש צפות על פני המים. זה הזמן להוציא אותן. כמו כן, הימנעו מהשארתן במים, כדי שהשקיות לא יהפכו לעיסה.

ניתן להכין נוקידס מיום מראש?

כמובן! ניתן להכין את הבצק יום לפני ולשמור במקרר. זכרו להוציא לפני הבישול ולחמם מעט.

האם ניתן להחליף את הקמח בקמחים אחרים?

בהחלט! קמח חומוס, קמח תפו”א, או קמח שקדים הם אפשרויות מצוינות. זה נותן טעם חדש ומעניין.

אפשר לעשות את הנוקידס באוויר-טייפ?

לנוקידס יש מרקם ייחודי. כדאי לבשל במים רותחים, אבל אולי תספיקו לניסוי באוויר טייפ ותהיה לכם תוצאה מעניינת.

מה מגישים לצד הנוקידס?

מומלץ להגיש עם רוטב עגבניות, שמן זית וזעתר, או טחינה כדי ליצור שילובים מרעננים.

האם יש אפשרויות להכנה בריאה יותר של הנוקידס?

בהחלט! ניתן לבקש טכניקות של בישול אדים או טיגון קל לשמירה על ערכים תזונתיים.

איך אפשר לדעת אם הנוקידס מוכנות?

נוקידס מוכנות כשצפות על פני המים. זה הזמן להוציא אותן!

כיצד להוסיף טעמים לנוקידס?

תוכלו להוסיף לתערובת טעמים, כמו כמון או פפריקה, כדי לקבל חוויה עשירה עוד יותר.

איך אני יכול לעשות את הנוקידס מעניין יותר?

אפשר לשלב ירקות קצוצים לתוך הבצק או להקלף את רוטב העגבניות שלכם עם גבינת פטה למי שאוהב את החוויה הכבושית יותר!

האם יש מרום שונה בין נוקידס בבית לבין במסעדה?

מאוד ייתכן. במסעדות רבות משתמשים בטכניקות שונות, שאנחנו לרוב לא מכירים. תהליך הבישול, חומרי הגלם והשילובים משפיעים על התוצאה הסופית.

בסוף, אי אפשר לעשות לא לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה! אין ספק שהחיים יהיו טעימים ומדהימים יותר לאחר ההכנה הזו. כך אתם יכולים להפיץ את האהבה שלכם לאוכל הטריפוליטאי בכל מקום! מתכוני נוקידס טריפוליטאים יכולים להיות במרכז שולחן הערכה, ולא תשכחו דבר אחד – באותו זמן, אחרי כל פינוק, ללקק את האצבעות! גילוי רחב של עונג מתחיל מהכנת הנוקידס הללו.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *