ניוקי ברוטב חמאה – מתכון מדהים שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
כשהשמיים אפלים והשמש בתרדמת, יש משהו במשקאות חמים, בסלטים מרעננים ובמנות עשירות שיכול להביא לנו חום פנימי. אך דבר אחד הוא ברור – אין כמו ניוקי חמים ברוטב חמאה! כל ביס כזה הוא כמו חיבוק חם מהאמא, ממש משגע! ניוקי רכים ונימוחים, מושלמים לכל ארוחה, מספרים סיפור על אוכל ביתי, פשוט וטעים, כמו שהיה אצל סבתא. אז בואו נכין שלנו מנה מדהימה שתכבוש את הלבבות של כל האורחים. הם פשוט לא יוכלו להתנגד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
אז רגע לפני שאנחנו מתחילים, בואו נדבר על רכיבים. רכיבי ניוקי הם יחסית פשוטים, אך איכותם וטריותם הם שמקנים להם את הטעם המדהים. נשתמש במרכיבים טריים ואיכותיים כדי להבטיח שהמנה תהיה הכי טעימה שיש!
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 300 גרם קמח חיטה (אפשר קמח ללא גלוטן למי שמעוניין)
- 1 ביצה גדולה
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- מלח לפי הטעם
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- 100 גרם חמאה
- עלי רוזמרין קצוצים (אופציונלי)
- מלח גס לקישוט
לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצה ב-מאתיים גרם טופו רך, שמוסיף קרם ועושר!
שלבי ההכנה
בואו נמהר להתחיל בהכנה! ניוקי ברוטב חמאה זה מתכון שצריך ממש לעקוב אחרי השלבים כדי להגיע לתוצאה המושלמת.
- מבשלים את תפוחי האדמה עם קליפתם במים מומלחים עד שהם רכים.
- מניחים להם להתקרר, ואז מקלפים אותם ומועכים לתוך פירה חלק.
- מוסיפים לקמח, ביצה, גבינת פרמזן, מלח ואגוז מוסקט. לשים עד שהחומרים מתאחדים.
- יוצרים רצועות מהבצק ומגלגלים ליצירת צורות קטנות ויפות.
- מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מלח ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים.
- בינתיים, ממיסים חמאה במחבת עם רוזמרין אם רצינו להוסיף טעמים נוספים.
- כשהניוקי מוכנים, מעבירים אותם למחבת עם החמאה ומערבבים בעדינות.
- מגישים מייד עם קישוט של מלח גס ומעט פרמזן נוסף.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אפשר לשדרג את המנה הזו עם מגוון תוספות מדהימות. כדאי לכם לשקול להוסיף:
- פטריות שמפיניון מטוגנות עם שום.
- סלק קלוי עם שמן זית וחומץ בלסמי.
- ניחוחות של שום קצוץ טיגון בחמאה, יתאימו נהדר עם הניוקי.
- שקדים קלויים כתושים לקישוט – נגיעה של קריספיות על המנה המדהימה.
השדרוגים האלו יכולים להקפיץ את המנה שלכם למקום אחר לגמרי, אז אל תהססו להיות יצירתיים!
שאלות ותשובות
איך יודעים אם הניוקי מוכנים?
כשהניוקי צפים על פני המים, זה סימן שהם מוכנים. תהיו קשובים להם, כי הם לא רוצים להרגיש לחוצים.
האם אפשר להכין ניוקי מראש?
בוודאות! אתם יכולים להכין את הבצק מוקדם יותר, לעצב את הניוקי ולשמור במקפיא. פשוט תרפו את המים לפני ההכנה.
מה לעשות אם הניוקי יוצא דביק?
אם אתם מרגישים שהניוקי דביקים, זה אומר שצריך להוסיף עוד קצת קמח. אל תהססו!
איך מקשטים את המנה?
מלח גס, פרמזן מגורד ואם אתם רוצים להפתיע – עלי רוזמרין טריים!
אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! התמקדו בקמח תפו”א או קמח עדשים! זה יוצא מדהים!
מהי הדרך הטובה ביותר לשמור ניוקי שאריים?
שמרו במקרר לכל היותר יומיים, אבל עדיף לאכול אותם מיד לאחר הכנה.
איך ניתן להוסיף טעמים נוספים למנה?
הוספת כמה טיפות טריות של לימון יכולות להפיק טוויסט מעניין על המנה!
כמה זמן ניתן לאחסן ניוקי קפוא?
במקפיא הם יכולים להחזיק מעמד כחצי שנה. לפחות יהיו לכם כמויות במשהו שלא תרצו!
האם ניתן להשתמש בכל סוגי הגבינות?
נכון, אתם יכולים לשלב גבינות צהובות אחרות או חצי מתוקות – מה שמתאים לכם.
מה הדבר הכי חשוב לשים לב אליו בעת ההכנה?
חשוב לא לדרוס את הבצק מידי, אז כשאתם לשים, אל תרגישו את הלחץ!
עכשיו כשהכול מוכן,יש לנו סיכוי טוב שהמנה תהפוך לאהובה עליכם ועל כל המשפחה! אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי כל אחד צריך לטעום את השעשעון הזה של ניוקי ברוטב חמאה. בואו נשמח את כולם עם רעיונות מסורתיים ומדהימים!