נתח פיקניה על האש – איך להכין כמו מקצוען

"`html

נתח פיקניה על האש – סוד השיפוט המושלם!

בואו נדבר על אחד מהנתחים שהכי כיף להכין על האש – פיקניה! אם אתם רוצים להפוך לערוץ אוכל עצמאי ולקיוסקים של BBQ, הפיקניה היא הבחירה המושלמת. מדובר בנתח שמוקף במעט שומן, בעל טעם עז ומרקם נימוח. ברגע שיכנסו אותו אל גריל לוהט, הוא יתחיל לשיר, ואם תעשו את זה כמו שצריך, תקבלו את אחד מהמנות המדהימות ביותר לחגיגה שלכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק:

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן צלייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

נתח הפיקניה הוא לא רק טעים, אלא גם מרשים וייחודי. הוא מתאים לארועים מיוחדים ועם הכנה נכונה, הוא לא רק יגנוב את ההצגה אלא גם את הלב! לפני שנגיע לשלב ההכנה, נציין את המרכיבים:

  • 1 נתח פיקניה במשקל של כ-1.5 ק"ג
  • 3 כפות מלח גס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • תיבול נוסף – אפשר לשדרג עם תבלינים שאתם אוהבים!

שלבי ההכנה

זה הזמן להפעיל את כוחות הקסם שלכם במטבח! מוכנים? בואו נצא לדרך!

  1. משרים את נתח הפיקניה בשמן זית, שום, מלח ותבלינים, למשך 30 דקות לפחות (ככל שיותר זמן – הטעמים נכנסים יותר עמוק!).
  2. מחממים את הגריל לטמפרטורה גבוהה (בערך 200 מעלות צלזיוס).
  3. שמים את נתח הפיקניה על הגריל, כשהצד עם השומן למעלה – הוא מתפקד כמו מכסה ומביא לחות פנימה!
  4. מניחים לצלייה של 10-15 דקות ולאחר מכן הופכים את הנתח לצידו השני.
  5. צליית הצד השני לוקחת זמן דומה, עד שהמאכל משחים ונהיה גבוה ומושלם.
  6. מניחים את הנתח על קרש חיתוך וממתינים 10 דקות (תאמינו לי, זה שווה את זה!) לפני החיתוך.
  7. חותכים את הנתחים בצורה אלכסונית ליצירת פרוסות דקות ואחידות.
  8. מגישים עם סלט רענן, לחם טוב ויין אדום איכותי – אך זכרו: על האש זה הכי טעים לקסם!

אפשרויות חלופיות

ואם תרצו לגוון, הנה כמה רעיונות:

  • לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בנתחי סייטן או טופו, תנסו להשרות אותם באותם תיבולים.
  • לגרסה דלת פחמימות, עדיף להימנע מהגלידות והסלטים עם פחמימות ריקות.

תוספות ושדרוגים למתכון

ישנם אינספור אפשרויות לשדרוג מתכון זה:

  • תוספת של פירות מיובשים קצוצים למרינדה, זה נותן טוויסט מתוק לעשן.
  • אפשר להוסיף מעט פפריקה חריפה להרמת הטעמים.
  • סלט עם אבוקדו ורוטב סלסת עגבניות – חידוש נפלא לצלחת!

שאלות ותשובות

איך יודעים שהפיקניה מוכנה?
בהתחלה, מומלץ להשתמש במד חום בשר. כאשר הטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-55-60 מעלות צלזיוס, בשר ייצא רך ונימוח.

מה ניתן להגיש עם הפיקניה?
שואלים תמיד: "מה השילוב המושלם עם פיקניה?" יותר מכל, סלט רענן עם ירקות, לחם טוב ויין אדום!

האם אפשר להכין פיקניה בתנור?
בוודאי! אפשר לצלות בתנור ב-180 מעלות עד שהנתח מגיע לטמפרטורת יעד.

מה התבלינים שמומלצים?
מלח גס, פפריקה ורוטב סויה יכולים לשדרגו לאין ערוך את הטעם!

למה השומן בפיקניה חשוב?
שומן נמס במהלך הצלייה ומסייע בשמירה על הלחות של הבשר, מה שהופך אותו לטעים ורך.

כיצד לחתוך פיקניה כשזה מוכן?
החיתוך צריך להיות אלכסוני, לדון בכל נתח לתת צורה אסתטית.

מה זמני ההמתנה באשר לצלייה?
רצוי לשמור על מניעת הפקת טעמים ללפחות 10 דקות לאחר הצלייה.

האם ניתן לאכול פיקניה כקופסה?
בהחלט! היא יכולה להיות מצוין כתוספת בין עיקרית או למקום החוקי שלך!

מה המעלות הנדרשות לצלייה?
180-200 מעלות צלזיוס היא הטווח האידיאלי לצלייה.

איך לשמור על שומניות טובה?
שומנים מפחיתים על ידי שום, כך ששום הוא אחד הפריטים שמעשיים מאוד בתהליך.

יש לכם מתכון לעוד חברים? שתפו את המנה המושלמת הזו ברשתות החברתיות שלכם, ותנו לעולם לדעת על טעמי הפיקניה המופלאים!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *