סושי זה כשר לפסח – המתכון שיכניס טעמים חדשים

סושי זה כשר לפסח

אתם יודעים מה נאמר על סושי? שזה כמו לאכול את האוקיינוס עם ביס אחד! דמיינו רגע את הטעמים המדהימים, העשבים הטריים, והאורז הנימוח שמתחברים יחד לרקחת משגעת! אני פונה אליכם היום כדי להכיר לכם מתכון שמשדר אושר בכל נגיסה – סושי כשר לפסח. מדובר במנה אגדי ומפנק, אפשר להכין אותה יחד עם המשפחה, וכל אחד יוכל להביא את הטעמים האישיים שלו למנה הזו. אחרי הכל, מי לא אוהב לאכול בעסקאות מענגות? הרי כל ביס הוא חגיגה בפני עצמו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו מתחילים, כדאי ששניכם ידעו שעלינו לאסוף את כל החומרים הנדרשים כדי שהבישול יתנהל כמו שצריך. המתכון הזה הוא השילוב המושלם בין מסורת לקולינריה מודרנית. אז בואו נצלול אל תוך הרכיבים של המנה. פתחו את הראשים ותתנו לדמיון שלכם לנסוק!

  • 2 כוסות אורז סושי (או אורז דבק)
  • 3 כוסות מים
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • נורי (אצת סושי) – 4 דפים
  • בטטה מבושלת וחתוכה לרצועות דקיקות
  • גזר חתוך לרצועות
  • מגוון ירקות טריים כמו מלפפון, אבוקדו ועוד
  • שמן שומשום (לפי הטעם)
  • סויה למעטפת הסופי

חשוב לציין כי סושי יכול להיעשות עם ירקות שונים, ופה יש לנו מקום ליצירתיות! אם בא לכם לגוון, אפשר להוסיף פירות כמו מנגו או דלעת. זה הולך להיות רצף של טעמים ושילובים שמעלפים!

שלבי ההכנה

מוכנים לרקוח את הקסם? זה מה שתצטרכו לעשות:

  1. שמים את האורז במסננת ששוטפת במים קרים עד שהמים יוצאים בהירים.
  2. מעבירים את האורז לסיר עם 3 כוסות מים, ומביאים לרתיחה.
  3. ברגע שהאורז מתחיל לרתוח, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות.
  4. כשהאורז רך, מכבים את הלהבה ומניחים לו לנוח 10 דקות עם מכסה סגור.
  5. בקופסה קטנה, מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס. שופכים על האורז ומערבבים בעדינות.
  6. פורסים את דף הנורי על משטח עבודה שטוח.
  7. מניחים שכבת אורז בעובי אחיד על דף הנורי ומשאירים רצועה באורך של 2 ס"מ בצד אחד.
  8. מניחים את הירקות על האורז, במרכז הדף.
  9. מתחילים לגלגל לאט, מתחילים מצידו של הנורי עם הירקות. עוברים לאט כדי לקבל גלילה הדוקה.
  10. חותכים את הגלילה ל-6 חתיכות בעזרת סכין חדה ומעט משומנת.

ועכשיו נשאר רק להניח את הסושי על צלחת ולהוסיף רוטב סויה כדי לקבל את התוספת המושלמת. תאמינו לי – הסושי הזה לא רק נראה טוב, אלא הוא גם טעים בצורה שאפשר ללקק את האצבעות!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמו שכבר דיברנו, אין גבול ליצירתיות כאשר מדובר בסושי. אתם בהחלט יכולים להוסיף לרוטב סויה טעמים נוספים, כמו ג'ינג'ר או צ'ילי מתוק, וכך להעניק לסושי שלכם טוויסט נוסף. אפשרות נוספת היא להוסיף רוטב טחינה צהבהבה או לשלב סויה עם כמה טיפות של מירין – זה בהחלט יוסיף נופך משגע!

לאלו מכם שאוהבים דברים קצת מתוקים, אפשר לשדרג את הסושי עם פירות טריים כמו תותים או אננס. אחרי הכל, למה לא להפוך את הארוחה שלכם למעלפת ומגוונת? אתם בהחלט יכולים לפנק את עצמכם עם פירות וליהנות מהקונטרסט בין המתוק למלוח!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסושי גם עם אורז רגיל?
אורז סושי הוא המומלץ, אבל אם אין לכם, אפשר להשתמש באורז דבק רגיל. תוצאות עשויות להיות פחות אידיאליות, אבל הטעם ייצור פנינים נוספות.

מה לגבי טעמי הירקות? איך אדע מה לשים?
בחרו ירקות שאתם אוהבים! כל ירק שאושר לצריכה יכול להכין פה. מרגישים פתוחים? תנסו בשביל הכיף!

אני טבעוני. האם ניתן להכין סושי עם תחליפים?
בוודאי! פשוט תדלגו על גבינה או דגים ושימו יותר ירקות או אפילו טופו מתובל. זה ייצא מעולה!

האם ניתן לשמר את הסושי ליום המחרת?
כדאי לא. סושי טרי הוא הכי טעים. אבל אם חייבים, שימו במקרר וצרכו תוך 24 שעות.

איך נכון לאכול את הסושי?
בסגנון יפני מסורתי – בעזרת זוג מקלות! אם אתם לא מרגישים בנוח, חלופית פשוט תוכלו להשתמש בידיים. זה לא אסור!

כמה זמן לוקח להכין את האורז?
בערך 30 דקות, כולל ההכנה הראשונית. שווה כל דקה!

אילו רטבים ניתן לשלב עם הסושי שלי?
רטבי סויה, צ'ילי מתוק, טחינה, ומי שמוכן לנסות יכול גם לשלב סויה עם מעט כמון.

האם ניתן להוסיף עוף או דגים?
בהחלט! אם אתם לא מקפידים על כשרות, זה בהחלט יהיה משגע עם דגים כמו סלמון או טונה!

האם יש מנהג מסורתי סביב הכנת הסושי?
ביפן, הכנת סושי היא מסורת משפחתית, כשמכינים יחד כיף ומבדר. אפשר לשלב עם בני משפחה או חברים – תשקול לארח בת הזוג לסדנת סושי!

איזה סוג של עזרה ישלה ניתן לתת לכל המתכונים?
ישנם המון ספרי מתכונים על בישול עולמי, וסושי בפרט. אני ממליץ לחפש באינטרנט תכנים בעברית. זה הופך את החוויה לעשירה ומספקת יותר!

לאחר שהשתגענו מהמנה המדהימה הזו, כל מה שנשאר לכם הוא לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהזמין את החברים לכיף בישולי הסושי! לספר להם על המתכון הממכר הזה. אני בטוח שהם יעריכו את זה, ובמיוחד את הטעמים הגדולים! תהנו, וחג פסח כשר ושמח!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *