סושי עם סלמון מטוגן – המתכון המושלם להכנה בבית

מתכון לסושי עם סלמון מטוגן

לא כל יום אנחנו זוכים לגלות טעמים חדשים וליהנות ממנות שבאות ממקומות רחוקים. הסושי עם סלמון מטוגן הוא אחד מאותם מתכונים שבשניה שבה אתם נוגעים בו, אתם תבינו למה הוא נחשב לאגדי ומיוחד. זהו מתכון שמצליח לשלב בין החוויה האותנטית של האוכל היפני לבין אהבתנו לדברים מטוגנים. הסושי הזה יהפוך לאהוב עליכם, ואם לא הגעתם עד עכשיו למחשבה על לקחת הפסקה מהסושי המסורתי – עכשיו הזמן לעשות זאת! כחפירה קטנה, הסושי נחשב לאחד המנות שהכי קל לגוון ולהתאים אישית לצרכים שלנו, כמו יותר ירקות, רטבים מפתיעים ואפילו תוספות שאף אחד לא חשב עליהן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

על מנת להצליח בהכנת הסושי המדהים הזה, אנחנו צריכים את המרכיבים הבאים:

  • 300 גרם אורז סושי
  • 600 מ"ל מים
  • 4 יחידות סלמון, חתוכות לקוביות
  • 1/2 כוס קמח טנורי (או קמח תפו”א אם אתם מעדיפים)
  • 2 ביצים טריות
  • 1 כוס פירורי פנקו
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 אבוקדו, פרוס בעובי דק
  • 1/2 מלפפון, חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כוס צנונית פרוסה
  • נורי (דפי אצה)
  • שומשום קלוי לקישוט

כשהאורז מוכן, תוכלו להרגיש את הבישול המושלם והאווירה המקיפה אתכם. לרוטב הסויה שנוסיף יש טעמים עשירים של מעמקי הים וביחד עם הטיגון של הסלמון, זה פשוט ישגע אתכם!

שלבי ההכנה

זה הזמן להיכנס למטבח ולהתכונן. הקפידו לבצע את השלבים הבאים:

  1. מבשלים את האורז הסושי במים במשך 20 דקות עד שהמים מתאדים האורז מתרכך.
  2. מוסיפים חומץ אורז וסוכר לאורז ומערבבים היטב להרגשה מחבקת.
  3. בינתיים, מחממים שמן בא frying pan מעל חום בינוני.
  4. מניחים קמח טנורי בקערה אחת, ביצים בקלחת שניה ופירורי פנקו בקערה שלישית.
  5. מניחים על שולחן העבודה את הסלמון, מגלגלים כל קוביה בקמח טנורי, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי הפנקו.
  6. מטגנים את הסלמון במחבת עד שהן מזהיב ומשגע (כחמש דקות מכל צד).
  7. מרדדים דף נורי על משטח שטוח, מניחים אורז על הים משאיר קצה ללא אורז.
  8. מניחים מעל האורז רצועות אבוקדו, מלפפון וצנונית.
  9. מניחים את הסלמון המטוגן על הזרמים, ומגלגלים את הסושי בעדינות.
  10. חותכים לחתיכות בעזרת סכין חדה ומניחים על צלחת.
  11. מפזרים מעל שומשום קלוי ומקשטים ברוטב סויה צדדי.

העושר והגוון של המנה, עם טעם הסלמון המטוגן שמתחבר לכל שאר החומרים, הוא פשוט מעלה באוויר משב רוח חגיגי ששולח את הטעמים היפניים שגלשו על הקיר.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

הסושי הזה כבר מעלף, אבל תמיד יש מקום לשדרוגים נוספים! אפשר לשדרגו עם:

  • צ'ילי קצוץ עבור רטט חם.
  • אבקת שום לקצת יותר טעם.
  • פרוסות דרגון פרי לקישוט – כי מי לא אוהב טוויסט במנה?
  • נענע לקצת רעננות.

אל תשכחו שגם רטבים כמו טריאקי או וואסבי עלולים לשדרג את החוויה בעשרות מונים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסושי הזה ללא סלמון?
לגמרי! אפשר להחליף את הסלמון בצמחי קרם כמו טופו מטוגן או אפילו בשר עוף מטוגן. העיקר זה להרגיש בנוח עם הרכיבים.

מה לעשות אם אני לא אוהב סושי?
כדאי לנסות להכין את המנה מבלי להרגיש מחויבות, אולי תגלו שזה הרבה יותר טעים משחשבתם!

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! ההמלצה היא להכין את האורז והסלמון קודם. את החיבור והגלגול של הסושי כדאי לבצע סמוך למועד ההגשה כדי לשמור על הטריות.

אפשר להכין את הסושי עם דגים אחרים?
כמובן! דגי טונה או דגי לוקוס יכולים להיות מצוינים מבחינת טעמים. תנו דמיון חופשי!

מה הכי מומלץ לצד הסושי?
כמה ירקות כבושים יכולים להוסיף קונטרסט מרענן. ירקות כמו גזר ומלפפון מושלמים בשביל זה!

האם אפשר להכין את הסושי מבלי טיגון?
בהחלט! יש גרסה "לא מטוגנת" שבה אפשר למרוח את הדג עם מעט שמן זית ולהשאיר אותו דל פחמימות.

כמה זמן הסושי מחזיק מעמד במקרר?
הסושי הכי טעים טרי, אבל ניתן לשמור במקרר עד ליום. שימו לב שעם הזמן, האורז סופג לחות ונהיה פחות פריך.

אפשר לבקש מהילדים להכין את זה?
זוהי בהחלט פעילות משפחתית נהדרת. הילדים יכולים לעזור בהכנת הירקות ובגלגול הסושי!

מהי השיטה הכי טובה לחתוך את הסושי?
נדרש סכין חדה, ואנחנו ממליצים לחתוך בעדינות ובורד כדי שהמילוי לא ייפול החוצה.

אם אני רוצה להכין מנה גדושה יותר, איך לעשות זאת?
אף בעיה, פשוט הגדילו את הכמויות של כל המרכיבים בהתאם. ובסוף, אל תשכחו לפנק את עצמכם ברוטב או תוספות נוספות!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם! אנחנו ממתינים בהתלהבות לראות את היצירות המדהימות שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *