סלט זיתים במיונז בריא ומגרה שכל אחד יאהב

סלט זיתים במיונז שמשגע את הקיץ!

אם אתם מחפשים סלט שיכול לשדרג כל ארוחה, הגעתם למקום הנכון! סלט זיתים במיונז הוא המתכון המושלם שכבר מזמן תפס את תשומת הלב של כולם. מדובר במנה שמרעננת את השולחן, завораживающая ее текстура, והטעמים הפשוטים שהופכים אותה למלאת חיים. סלט זה לא רק טעים, אלא הוא בהחלט גם מדהים – חשבו על כך, אין דבר יותר מהנה מלקחת כף וללגום מהעסיסיות של הזיתים בצלחת, המפגש עם המיונז יוצר התפרצות של טעמים בכל ביס. תהליך ההכנה הוא גם קל ומעורר השראה, והוא ממש לא מחייב שעות במטבח. יאללה, בואו נתחיל!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בעזרת הרכיבים המופלאים הללו, תכינו סלט שיגרום לכולם לשאול אתכם מה הסוד שלכם. והכי מגניב? אפשר לקחת את המתכון הזה למקומות שונים, לשדרגו ולהתאים אותו לטעם שלכם. צאו לחיפוש אחר המרכיבים המיוחדים! אז בואו נתחיל:

  • 2 כוסות זיתים ירוקים בלי חרצן, שטופים ומסוננים
  • 1 כוס זיתים שחורים בלי חרצן, שטופים ומסוננים
  • 1/2 כוס מיונז (אפשר גם מיונז טבעוני עבור הגרסה הטבעונית)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית כמון (שאפשר להמיר בתערובת תבלינים אחרת אם אתם מעדיפים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 3-4 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה אבל מוסיפה רעננות)

אפשרויות חלופיות

בעלי חוסרי גלוטן? אין בעיה! המתכון הזה טבעי ומתאים גם לדיאטה דלת פחמימות! מיונז טעים, זיתים רעננים – כל מה שאתם צריכים למנה קטנה אך אגדה! אם אתם מחפשים ליהנות עם חברים צמחוניים או טבעוניים, פשוט החליפו את המיונז הרגיל במיונז טעים אך ללא ביצים. וגם ככה, טעמים משגעים!

שלבי ההכנה

מצטערים אם זו לא נשמעת מתכון סופר מורכב, אבל ככה זה כשיש לכם מתכון מדהים כזה. פשוט קראו את השלבים הבאים ובואו לקבל השראה. בואו נתחיל!

  1. תחילה, נשטוף ונסנן את הזיתים הירוקים והשחורים היטב, על מנת לוודא שנסיר כל נוזל מיותר.
  2. קחו קערה גדולה, בה נשלב את כל הרכיבים.
  3. נוסיף את הבצל הקצוץ ואת השום הכתוש, ונתחיל לערבב בעדינות עם כף עץ או בכף גדולה.
  4. לאחר מכן, נוסיף את המיונז, מיץ הלימון, הכמון והמלח, ונמשיך לערבב עד שהכל מתאחד.
  5. לבסוף, נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ונערבב שוב כדי שהכל יתערבב ויתמזג בתערובת מדהימה.
  6. לסיום, נניח לסלט לשבת במשך כ-10-15 דקות במקרר, על מנת שהטעמים יתחברו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

צריכים עוד רעיונות שיכולים לשדרג את הסלט המושלם הזה? קבלו את ההצעות המופלאות שלנו! תוכלו להוסיף לעיסה טחינה להפתעה מענגת או חלב קוקוס שתוסיף שמנת, אפשר גם להוסיף עגבניות מיובשות או פלפל קלוי בשביל טעמים נוספים. אם תרצו את זה יותר חריף, הוסיפו מעט פלפל חריף, הכל הולך!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הסלט יום קודם? בשמחה! למעשה, ככל שהסלט מתיישב יותר, הטעמים נהיים ממכרים יותר. אל תשכחו לשמור במקרר.

האם אפשר להשתמש בזיתים במרינדה? בהחלט! אם אתם אוהבים טעמים חריפים, זיתים במרינדה יכולים להוסיף עומק נוסף.

האם ניתן להכין גרסה ללא המיונז? כמובן, אפשר להכין רוטב של טחינה ודברי ירקות. זה טעים ומרענן!

האם יש לכם טיפים למי שאינו אוהב חריף? בשמחה! אפשר לשים מיץ לימון במקום הכמון, זה מתמזג מצוין עם הזיתים!

האם יש לכם עצות לאיחסון הסלט? מומלץ לשמור במקרר עד 3 ימים, מכוסה היטב.

מהיות הסלט מוכן, איך אפשר להניח אותו על השולחן? רק לשים אותו בקערה יפה עם פטרוזיליה קצוצה מעל כדי להוסיף טאצ' נוסף.

האם אפשר לקשט את הסלט עם אגוזים? בהחלט! אגוזי לוז קצוצים יכולים להוסיף מרקם נהדר לסלט.

האם אפשר לשנות את המרכיבים לפי הטעם האישי? בהחלט! נסו תוספות כמו גזר קלוי או קישואים מבושלים.

מתי עדיף להגיש את הסלט הזה? אפשר להגיש אותו עם מנה עיקרית, או אפילו כשיהיה סיבוב עם חברים ובו קינוחים מרעננים. הוא מצוין בכל מקרה!

האם צמחונים יכולים לאכול את המתכון? לגמרי! כל החומרים טבעיים ונמסים בפה, עם המיונז זה ממש אגדי!

אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! יאללה, בואו לגרום לכולם להתאהב בסלט זיתים במיונז

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *