סלט כרוב עם שמיר וחמוציות שתאהבו להכין

סלט כרוב עם שמיר וחמוציות – טעמים שיגרמו לכם לרקוד!

דמיינו לכם יום קיץ חם, והאוכל של סבתא עומד על השולחן. ריחות נפלאים מתפשטים באוויר, ובמרכז השולחן עומד סלט כרוב טעים, צבעוני ומרענן עם חמוציות ושמיר. מדובר בסלט שיכול להוסיף לכל ארוחה – ולא רק כי הוא יפה ומרשים, אלא גם בשל הטעם המושלם שלו. היקום נברא לטעמים, וזה בדיוק מה שיביא אתכם למטבח. היכנסו למעגל הטעמים, ותנו לכישרון שלכם להתפרץ!

Zמני הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נדבר על המרכיבים. סלט מושלם מתחיל במרכיבים מדהימים, אז נתכונן לקסם הבא:

  • 1/2 כרוב בינוני, קצוץ דק
  • 1 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ דק
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים (אפשר גם לשים שקדים קלויים)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1 כף דבש או סילאן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לימון סחוט לפי הטעם

שלבי ההכנה

הכנת הסלט היא משימה קלה ומהירה שתמלא אתכם בגאווה. חלק מהטעמים כאן מעוררים רצון להכין את הסלט שוב ושוב. אתם מוכנים? בואו נתחיל.

  1. קוטעים את הכרוב לקצוץ דק ומניחים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את החמוציות והשמיר הקצוץ.
  3. קוטעים את אגוזי הפקאן ומוסיפים לקערה.
  4. מניחים את השמן זית, החומץ, הדבש, המלח והפלפל, ולוחצים בעדינות לערבב את התכולה.
  5. בעזרת כף גדולה מערבבים היטב עד שהתבלינים מתפשטים בצורה אחידה על כל החומרים.
  6. לטעום ולהוסיף מלח או לימון לפי הצורך.
  7. לכסות את הסלט ולהשאיר במקרר למשך 10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
  8. להגיש על צלחת שטוחה, ואפשר להת decorate עם עלי שמיר נוספים.

חלופות למרכיבים

אפשר לשדרג את הסלט הזה בקלות. אתם יכולים להחליף את החמוציות בתפוחים קצוצים אם תרצו טעם מתוק יותר, או להשתמש בכמון ובמלח ים אם אתם חובבי רטבים. ואם אתם אוהבים אוכל פיקנטי, קמצוץ של שטעים ישלים את התמונה באופן אגדי.

תוספות ושדרוגים

כמה רעיונות לשדרוג הסלט שיהפכו אותו למושלם:

  • להוסיף קוביות נוגט גבינת פטה לפן מלוח ומעניין.
  • להשאיר את הסלט בפינת המקרר למשך לילה, כך שהטעמים יבלטו ביותר.
  • לשלב בו גם קוביות דלעת קלויה לתוספת כיף ובריאות.
  • ניתן לשדרוג בטחנה עם טחינה מעל – מה שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את הסלט לטבעוני?
מומלץ להשתמש בדבש סילאן במקומו. זה גם טעים מאוד!

כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
הסלט יכול להחזיק מעמד עד שלושה ימים במקרר אם הוא מכוסה היטב.

האם אפשר להכין את הסלט יום קודם?
כן, זה אפילו מומלץ. כך הטעמים מצליחים להיטמע זה בזה.

אילו חומרים נוספים ניתן להוסיף לסלט?
אגוזי מלך או חמוציות טריות יכולים להוסיף צדדים מעניינים.

האם הסלט הזה יכול להתאים כתוספת לבשר?
בהחלט! הסלט יכול לעבוד מצוין עם דגים או עוף.

האם ניתן להכין סלט זה עם כרוב סגול?
ודאי, זה יוסיף צבע נפלא וייחודיות למנה!

איך ניתן לגרום לסלט להיות יותר חריף?
מוסיפים כמה פרוסות של פלפל חריף או רוטב סחוג.

האם אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון?
כן, זה יוסיף טעם מרענן וא酸י!

האם הסלט טעים גם כשהוא חם?
אם תוסיפו בו שמן זית חם או אגוזים קלויים, הוא ישמור על טעם משגע גם חם!

האם הסלט מתאים לארוחת חג?
ברור, אז תוסיפו לו עוד כמה צבעים ותהפכו אותו למסמרה של השולחן!

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות. מגיע לכולם ליהנות מהסלט המדהים הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *