סלט שמיר מטריף שלא תוכלו להתנגד לו

הכנת סלט שמיר – המתכון המושלם!

מה שהכי קל להכין זה לרוב מה שאוהבים הכי הרבה! עכשיו תדמיינו את זה – סלט מרענן, מלא בטעמים, ואם תרצו, גם בריא. זה בדיוק מה שהסלט שמיר שלנו מספק. זה מתכון שכאשר תכינו אותו, לא רק שאתם תחלקו אותו עם אחרים, אלא גם תגלו שזה ממש ממכר! אז למה לא לתת לו הזדמנות לעלות על השולחן שלכם?

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך הכנת הסלט המדהים הזה, נכיר את הרכיבים. כל רכיב כאן משחק תפקיד מרכזי, יחד הם יוצרים הרמוניה מדהימה של טעמים וריחות. אחד מהם הוא השמיר, מה שמזכיר נשיקות של אמא בבוקר ובמהלך חורף קר. אז בואו נתחיל!

  • 2 כוסות שמיר טרי, קצוץ דק
  • 1 כוס מלפפונים, קצוצים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/4 כוס جןול דחוס, אם רוצים טעם אגדי
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה והשלבים

עכשיו שתיארנו את מה שנצטרך, אפשר לעבור לשלב הפיתוח. התהליך הוא כל כך פשוט שיכולים להרגיש ממש שפים באותו רגע!

  1. קוצצים את כל הירקות הנדרשים – שמיר, מלפפונים, בצל ירוק ופטרוזיליה.
  2. מעבירים את הירקות לקערת ערבוב גדולה.
  3. מוסיפים את היין, מיץ הלימון ושמן הזית.
  4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מערבבים טוב עד שהתערובת מקבלת צורת סלט שמוכה ומשגעת.
  6. נכניס למקרר למשך 10 דקות לפני ההגשה.
  7. מגישים בקערות מרשימות ומפזרים עוד עשבי תיבול מעל.

הסלט הזה הוא לא רק טעים, הוא גם מצוין לבריאות! אם אתם מתכננים גרסה טבעונית, פשוט השתמשו בקטניות אהובות עליכם במקום הגבינה.

תוספות ושדרוגים

יש מלא דרכים לשדרג את הסלט הזה! רוצים לגוון את הטעמים? הוספת אבוקדו או זרעי חמניות תשדרג אותו לרמה גבוהה. אם אתם אוהבים חמוץ, חצי עגבניה חצי חריפה גם יכולה להכניס פאנץ' נוסף! בסופו של דבר, תהיו מהנסיינים ותשחקו עם המרכיבים, זה מה שהופך את זה לאגדי!

שאלות ותשובות

לאיזה ארוחות מתאים סלט השמיר?

סלט השמיר הוא מצוין כתוספת לכל ארוחה, בין אם זה על שולחן החג או סתם לארוחת צהריים קלה. אפשר לאכול אותו לצד מנות בשריות, דגים או אפילו סנדוויצ'ים!

האם אפשר לשמור את הסלט ליום למחרת?

הסלט הכי טעים שהוא טרי, ולכן מומלץ לאכול אותו מיד. אם בכל זאת נשארו שאריות, אתם יכולים לשמור אותו במקרר, אך טעמי השמיר עלולים להיחלש.

מה כדאי להגיש לצד הסלט הזה?

סלט השמיר נפלא לצד חלת תפוחי אדמה, פיתה עם חומוס או אפילו כמנה ראשונה לפני עיקרית כבדה.

האם אפשר להוסיף עוד עשבי תיבול?

בהחלט! הורבנה או מליסה יכולות להוסיף עוד טעמים וליצור גיוון של טעמים בסלט.

למה השמיר כל כך אהוב במטבח שלנו?

השמיר הוא אחד מהעשבים הוותיקים שנמצאים במטבח הים תיכוני, והטעם הטרי והקליל שלו פשוט משגע. הוא משדר רעננות ומדגיש את הטעמים של שאר המרכיבים!

האם הסלט בריא?

מאוד! השמיר מכיל ויטמינים ומינרלים, ובשילוב עם ירקות נוספים, הוא מקנה סלט בריא ומרענן!

מה אפשר לשים במקום שמן זית?

אפשר להשתמש בשמן קוקוס או שמן אבוקדו, כל מה ששובל את הטעמים בלי להעמיס.

מה עושים אם אין לי שמיר?

אם לא מצאתם שמיר, לא נורא! אפשר להחליף אותו בכוסברה או פטרוזיליה, זה קשה אך עדיין טעים.

אילו מנות עיקריות הולמות את הסלט?

סלט השמיר יכול להעצים את הטעמים של עוף בתנור, דג עשוי בגריל או אפילו קציצות בשר.

האם יש צורך לקצוץ את הירקות דק?

ככל שהירקות קצוצים יותר דק, הטעמים מתמזגים טוב יותר. אבל אם אתם אוהבים חתיכות גדולות, למה לא?!

אז קדימה, אל תשמרו את הסלט המדהים הזה לעצמכם! שתפו עם חברים, ובואו נגרום לעולם ליהנות מהטעם המשגע הזה יחד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *