עוגיות טחינה וסילאן ללא קמח שמתמכרים אליהן

עוגיות טחינה וסילאן ללא קמח

דמיינו רגע את הרגע שבו אתם פותחים את התנור וריח העוגיות הטריות פורץ החוצה. זהו ריח שיכול לגרום לכל אחד להפסיק כל פעולה, להניח את מה שיש לו בידיים ולצאת למטבח כדי לטעום את מה שנאפה. עוגיות טחינה וסילאן ללא קמח הן בדיוק אותו הדבר! מדובר במתכון מדהים, ממכר, ויחד עם זאת גם בריא ואיכותי. לא סתם מדובר בעוגיות שהגיעו לארץ מסבתות קרובות או רחוקות, שידעו למה זה הכי טעים שיש. הן משגעות עד כדי כך שקשה מאוד להפסיק לאכול מהן! בואו נכיר לעומק את המתכון הזה, שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשאתם כבר מרגישים את הניחוח הממכר באוויר, הגיע הזמן לרשום את כל אלה שקשורים להכנת העוגיות האלה במדויק. בעיה? לא. ההכנה כל כך פשוטה שזה יגרום לכם לחשוב על עוד עוגיות שאפשר להכין!

  • 200 גרם טחינת שומשום איכותית
  • 100 גרם סילאן
  • 50 גרם סוכר קוקוס או סוכר חום כהה
  • 1 כפית קינמון (לפי הטעם)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית וניל (אם רוצים, אפשר להשתמש במעט תמצית וניל איכותית)

מעבר לכך, חשוב לציין כי אפשר גם לבצע שינויים במתכון. לדוגמה: אם אתם טבעונים, תוכלו להשתמש בסילאן בלבד ללא סוכר, ובכך להפחית את lượng הסוכר במתכון. יש התפשרות, אבל טעם זה טעם!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש בידינו את כל המרכיבים הדרושים, הגיע הזמן לעבור לשלבים הכנה. שמעו, זה כל כך קל אפילו הילדים שלכם יכולים לעזור!

  1. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הטחינה עם הסילאן עד שמתקבל מסה אחידה.
  3. מוסיפים את הסוכר (או את הממתיק שבחרתם), הקינמון, מלח, סודה לשתייה ואבקת וניל ומערבבים היטב.
  4. אם החלטתם להוסיף אגוזי מלך, עשו זאת עכשיו.
  5. לקחו כף מהתערובת הכניסו לתבנית מרופדת בנייר אפייה, והחלו לעצב ככדורים שטוחים.
  6. אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות הזהובות מתחילות להחוויר.
  7. מצננים על רשת עד שהן מתקררות לחלוטין.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

אין גבול לדמיון כשזה מגיע לתוספות! אפשר לשדרג את העוגיות עם כמה רעיונות:
– להוסיף שוקולד מריר קצוץ – זה מתכון מדהים שאין עליו עוררין.
– לשים צימוקים או תמרים קצוצים לתוספת מתיקות.
– חצי מהכמות תהיה ממצה טחינה משומשום, וחצי אגוזי לוז קצוצים – זה פשוט אגדי!
– עדיף להוסיף קקאו טהור לתערובת כדי לקבל עוגיות שוקולדיות.
– אם בא לכם להשקיע, טפטפו על העוגיות סילאן לאחר האפייה, זה משגע!

שאלות ותשובות

באיזה תנור להשתמש כדי לאפות את העוגיות?
תנור רגיל על טמפרטורה של 180 מעלות. כדאי לדאוג שהטמפרטורה תהיה קבועה כדי שהתוצאה תהיה מושלמת.

האם ניתן להחליף את הטחינה בשום דבר?
יש שחשבו על הרעיון! טחינת שקדים יכולה להיות אלטרנטיבה מצוינת, אבל תצטרכו להצטייד במתיקות נוספת.

האם ניתן להכין את העוגיות עם גבינה טבעונית?
בהחלט! תהליך ההכנה נשאר אותו הדבר, אבל הטעם בהחלט ישתנה.

איך אפשר לדעת שהעוגיות מוכנות?
העוגיות הופכות לגוון זהוב, והן אמורות להיות עדינות ומעט רכות כשאתם בודקים אותן.

אפשר לאחסן את העוגיות?
בהחלט! יש לאחסן באריזת זכוכית אטומה במקום יבש וקריר. הן יחזיקו טוב מאוד במשך שבוע.

האם העוגיות כרוכות באלרגיות כלשהן?
בהתאם למרכיבים, ייתכן ויש רגישויות, לכן כדאי לבחון כל מרכיב לגופו.

האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בטח! קפואות הן אופציה מצוינת לחסוך זמן כאשר יש חשק לעוגיות טחינה עכשיו.

מה קורה אם אין לי אגוזים בבית?
זה לא סוף העולם. פשוט תוותרו עליהם. הטחינה והסילאן נותנים את הפרופיל של טעם מטריף!

האם ניתן להשתמש בסילאן מחנות או להכין לבד?
אם אתם חובבי סילאן, אין ספק ששווה לנסות להכין אותו בעצמכם, מתקבלים טעמים עזים יותר.

האם העוגיות מתאימות לילדים?
בוודאי שכן! הן בריאות, טעימות ומושלמות. תנו להם עוגיות מתוקות מבלי לקחת על עצמכם את האשמה!

לסיום, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. זה הזמן לגלות לעולם את העוגיות המדהימות הללו! כל אחד יכול להכין אותן, וכמובן, לחוות את התוצאה המעלפת שנגרמת באחוות סילאן וטהינה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *