עוגת סולת בסבוסה מתכון ערבי שכולם חייבים לנסות

עוגת סולת בסבוסה – מתכון ערבי מסורתי במינון של אושר

נסענו בחום של הקיץ הזה לשוק. צבעים, ריחות וקולות מכל עבר. צלמי, אגרטלים כפריים, ו… עוגות! וכשהחלטנו שאנחנו חייבים לטעום את אחד הפלאים המתוקים של המטבח הערבי, ידענו שהגענו למקום הנכון. עוגת הסולת בסבוסה – עוגה שהיא תענוג לעיניים ולחיך! התוצאה היא עוגה מדהימה עם מרקם אוורירי, טעמים שמשגעים את החושים, וידיעה שהאוכל הזה ממש כמו של סבתא. זהו מתכון ממכר שלא ניתן לעמוד בפניו! אם אתם רוצים לרגש את החברים שלכם או סתם לפנק את עצמכם, אז הגעתם למקום הנכון.

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגיע ל: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו נצא לדרך עם כל הפרטים שצריך כדי להכין את העוגה המושלמת הזו. לפני הכל, נשמח לשתף בנוגע למרכיבים שיכולים לתרום את חלקם בהצלחה של המתכון:

  • 2 כוסות סולת איכותית
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס יוגורט (אפשר טבעוני)
  • 1/2 כוס שמן זית (או שמן אחר) – יש שיבחרו במד שיעשה את העוגה ליותר בריאה
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית קינמון (להשאיר את המנת יתר לגמרי) – מכן יכולים להרגיש את המתיקות
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה
  • 1 שקית אבקת תמצית וניל
  • ¼ כוס אגוזי פיסטוק קלויים לקישוט (שדרוג נפלא)
  • סירופ סוכר (בושל מ-1 כוס סוכר ו-1 כוס מים למשך 10 דקות)

עכשיו, על מנת שתקבלו עוגה שמעלפת באמת, כדאי לשקול כמה חומרים חלופיים. אפשר להכין את העוגה עם תחליפי סוכר כמו ממתיקים טבעיים או להשתמש בשורש בטטה כתחליף לסולת, ואז יש לנו מתכון מסורתי עם טוויסט בריאותי, ממש בריא.

שלבי ההכנה

  • 1. נתחיל בכך שנחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • 2. בקערה גדולה, נשפוך את הסולת עם הסוכר ונתערבב בקפידה.
  • 3. נוסיף את היוגורט, השמן ומים ונערבב היטב עד שהכל מתערבב באופן אחיד.
  • 4. נוסיף את הקינמון ואבקת הסודה לשתייה ונערבב שוב.
  • 5. נוסיף את תמצית הווניל ונשאיר את התערובת בצד לשבע עד עשר דקות.
  • 6. נניח את התערובת בתבנית אפייה עם רשת או נייר אפייה.
  • 7. נכניס לתנור למשך 30 דקות.
  • 8. כשזה מוכן, נוציא את העוגה מהתנור ומיד נשפוך עליה את סירופ הסוכר.
  • 9. נניח לעוגה להתקרר לטמפ' החדר לפני שנשחים אותה בעזרת אגוזי הפיסטוק הקלויים.
  • 10. תפרגנו לעצמכם ולקרובים שלכם כיכר חתוכה.

לאחר השלב האחרון, תראו את המראה המדהים של העוגה הזו, זהו זמן טעים במיוחד! ואם אתם רוצים לייצר שדרוגים נוספים, תוספות כמו שוקולד מריר קצוץ או קוקוס קלוי מעל התערובת בהחלט יוסיפות לעוגה מרקם שומני ומטריף!

שאלות ותשובות

מה הקשר בין עוגת הסולת לסבוסה?
העוגה הזו מגיעה מהמנה הערבית הקלאסית שנקראת "בסבוסה", שנעשית מסולת, שקרובה מאוד ללב של כל חובב קינוחים.

איזה טעמים אפשר להוסיף לעוגה?
אפשר לשלב טעמים כמו אגוז מוסקט, זרעי פרג או תפוזים לקצת תפוזיות מדהימה!

זו עוגה בריאה?
בעיקרון, אם אתם בוחרים להשתמש בשמן בריא כמו שמן זית, ואם תחליפו את הסוכר עם ממתיק טבעי, בהחלט תוכלו לקבל עוגה יותר בריאה.

מהי הדרך האידיאלית לאחסן את העוגה?
שמרו אותה בקופסה אטומה בטמפ' החדר. היא תישמר כמעט שבוע, ואם תרצו, אפשר גם להקפיא חלקים ממנה.

האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בוודאי! זו דרך מצוינת להכין מראש עוגה שתהיה מוכנה לאירועים או מפגשים חברתיים.

מה ההבדל בין יוגורט רגיל לטבעוני?
יוגורט רגיל הוא מוצר חלב, בעוד שטבעוני מיוצר מצמחים כמו שיבולת שועל או סויה. שניהם יכולים לעבוד כאן.

מה הטיפ שלך כדי שהעוגה תהיה גבוהה?
השתמשו בתבנית נמוכה, זה מאפשר להתרומם יותר.

מה לעשות אם העוגה לא התייצבה?
אם זה קורה, אל תדאגו, מספיק לחמם טיפה את התנור ולתת לעוגה עוד 5 דקות.

מה הייתם מייעצים אם רוצים להגיש את העוגה עם משהו נוסף?
מומלץ להגיש עם כדור של גלידת וניל לצידו, זו תוספת מושלמת לשילוב טעמים!

העוגה הזו היא פשוט תענוג לחיך, וכל ביס ממנה ישאיר טעם של עוד. כל אחד יכול לנסות וליהנות מהכנתה בבית, והכי חשוב – אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות כדי שכולם בדבר הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *