עוגת שיבולת שועל קלה להכנה שאי אפשר לפספס

עוגת שיבולת שועל קלה להכנה: מתכון מדהים שיעשה לכם טוב!

ישנם מתכונים שגורמים לנו להרגיש בבית, כמו עוגת שיבולת שועל המוכרת מהמטבח של סבתא או אמא. כשאנחנו נוגעים בשיבולת שועל, לא רק שאנחנו עובדים עם מרכיב עתיר בריאות, אלא אנחנו גם ממלאים את הבית בניחוחות מעלפים שאין להם תחליף. החיים יכולים להיות מסובכים, אבל עם המתכון המדהים הזה, אתם תגלו שזה לא חייב להיות כך. עוגת שיבולת שועל ليست רק קלה להכנה אלא גם נימוחה, אוורירית ומעל לכל – משגעת!

זמן הכנת המתכון: 50 דקות. רמת קושי: קלה. המתכון מספיק ל-8 מנות.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן אפיה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה מאוד
  • מנות: 8

הרכיבים הדרושים

עכשיו הגיע הזמן להכין את כל מה שנדרש על מנת ליצור את העוגה הממכרת הזאת. חשוב לדעת שהשילוב בין השיבולת שועל לשאר המרכיבים יוצר טעם אגדי שנשאר בזיכרון. אף אחד לא יכול לעמוד בפיתוי של עוגת שיבולת שועל!

  • 2 כוסות שיבולת שועל דקה
  • 1/2 כוס סוכר חום (או להמיר בממתיקים טבעיים)
  • 1/3 כוס שמן קוקוס (או שמן זרעים)
  • 2 ביצים (ניתן להשתמש בביצים צמחיות)
  • 1/2 כוס חלב (לגרסה טבעונית – חלב שקדים או סויה)
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית baking powder
  • 1/2 כפית מלח
  • מכף שקדים קצוצים או אגוזי לוז לקישוט
  • 1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים

שלבי ההכנה

ויאלה! לעבודה! יש להקפיד לעקוב אחרי כל שלב ולהרגיש את השינויים בקערה, כי כל שלב מביא אותנו לעוגה הכי טעימה שיש!

  1. חממים את התנור בחום של 180 מעלות צלזיוס (או 350 מעלות פרנהייט).
  2. שמים בקערה הגדולה את השיבולת שועל, הסוכר, קינמון, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם שמן הקוקוס והחלב עד שהתערובת חלקה.
  4. מוסיפים את התערובת הרטובה לקערת השיבולת שועל ומערבבים עד שהתערובת משגעת ומתאחדת.
  5. מוסיפים את השתיים של פירות יבשים או צימוקים ומערבבים בעדינות.
  6. מעבירים לתבנית אפייה משומנת בקוטר של 20 ס"מ, ומיישרים את התערובת.
  7. מפזרים מעל את השקדים הקצוצים.
  8. אופים במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וטיפת קיסם יוצאת יבש.
  9. מניחים לעוגה להתקרר 10 דקות לפני שחותכים לפרוסות.

חכו וחכו – החשוב ביותר הוא להרגיש את התמורה בזמן ההמתנה! הלב שלכם יקפץ בשמחה כשתתנו ביס ראשון בעוגה האוורירית והנמוכה הזאת!

תוספות משגעות לעוגה

כמובן שאפשר לגוון תמיד! ישנם המון תוספות שניתן להוסיף כדי להתאים את העוגה לפי ההעדפות האישיות:

  • שוקולד מריר קצוץ – עבור מתיקות נוספת.
  • אגוזי פקאן קצוצים – מעט אגוזים מוסיפים טעם עשיר.
  • קליפת תפוז מגורר – גוון הדרי מביא לעוגה הערכה נוספת.
  • קוקוס קלוי – מספק טעימה אקזוטית.
  • שיבולת שועל חצי גסה – פן מיוחד של מרקם.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי שיבולת שועל?
שיבולת שועל היא בסיס עיקרי במתכון, אבל אפשר לפעמים להמיר ברכיבים דומים כמו קמח תפו”א או קמח שיפון, בשיקול דעת.

האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
בהחלט. השתמשו בקמח שקדים או קמח קוקוס כדי שהעוגה תהיה דל פחמימות ובריאה יותר.

כמה זמן העוגה מחזיקה?
העוגה יכולה להחזיק עד חמישה ימים כשהיא מכוסה ומאוחסנת במקום קריר ואפל.

האם אפשר להקפיא את העוגה?
חד משמעית! שימו את העוגה בשקית ניילון ושמרו במקפיא. היא תישאר טרייה עד חודש.

מה טעמם של פירות יבשים שונים בעוגה?
צימוקים, תמרים או שזיפים יכולים לשדרג את הטעמים ולהעניק מרקם רך.

האם ניתן להיות יצירתיים במתכון?
בהחלט! אתם יכולים להוסיף ערכים תזונתיים כמו זרעי צ’יה או פשתן לתוספת בריאות.

האם אפשר להכין את העוגה בגרסה טבעונית?
בוודאי! החליפו את הביצים ב-¼ כוס של פירה תפוחים לכל ביצה ושתשימו חלב צמחי.

אפשר להפוך את העוגה לעוגת שוקולד?
כמובן! פשוט הוסיפו קקאו חלבי לתערובת.

האם זה מתכון פשוט למתחילים?
ממש כך! מושלם גם למי שמתחיל במטבח ורוצה להתחיל עם משהו מדהים.

מה אפשר להגיש לצד העוגה?
העוגה מתאימה עם יוגורט, ריבה או חלב צמחי.

עתה, אחרי המתכון המופלא הזה, הגיע הזמן לשתף! כי לא רק אתם צריכים להנות מהטעמים המדהימים, אלא גם החברים שלכם. שתפו את המתכון הזה ותנו לכולם לטעום!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *