עוגת תפוזים שיש שהיא פשוט נפלאה להכנה

עוגת תפוזים שמעלפת את כל החושים

עוגת תפוזים היא לא רק עוד עוגה. היא מתכון מדהים, אגדי, שמצליח לרגש כל אחד ואחת מאיתנו. כאשר אנחנו מדברים על עוגת תפוזים, אנו מדברים על פתרון מושלם לכל אירוע – בין אם זה מסיבת יום הולדת, חגיגה משפחתית או פשוט כך, כדי להעביר את הזמן עם כוס קפה. אין כמו ריח התפוזים שנודף מהעוגה כשהיא יוצאת מהתנור. זהו ריח שמזכיר לנו ילדות ושעות קסומותSpent ליד השולחן עם המשפחה. תארו לעצמכם את הילדים שמחכים בחלון שיצא את העוגה מהתנור, כיצד הם יתמוגגו מהחשק לטעום מהעוגה הטרייה! עכשיו, בואו נכנס לעומק ונלמד איך להכין את העוגה המושלמת הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כמובן, לפני שנצא לדרך, עלינו להיות מצוידים בכל המרכיבים הנדרשים כדי להבטיח שהעוגה שלנו תצא מושלמת. מכיוון שזו עוגת תפוזים, מרכיבי התפוזים הם המרכזיים כאן – ואנחנו לא חוסכים מהם. להלן רשימת המרכיבים המלאה:

  • 3 תפוזים גדולים, סחוטים (מיץ ותשעת גבעולי תפוזים מגרדים)
  • 2 ביצים גדולות
  • 200 גרם סוכר
  • 200 מ"ל שמן קנולה
  • 200 גרם קמח כל מש כמו שעתיים בלוון
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (לפי הטעם)
  • 1 כוס אגוזים קצוצים (אפשר לשדרג לחרובים או דובדבנים)
  • מעט מלח

אז ממש לפני שניכנס לשלב ההכנה, חשוב גם לדבר על גרסה טבעונית של המתכון. הולכים לשים ביצים, ובמקום זה אפשר להשתמש ב-5 כפות רסק תפוחים או בשתיים-שלוש כפות של טחינה. תרגישו חופשי לשחק עם המרכיבים! זהו מירוץ גדול של ניחוחות מירקות שאף אחד לא יוכל להתנגד לו.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהמרכיבים כולם מוכנים, הגיע הזמן להיכנס לעניינים:

  1. חממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
  2. מקרמים בקערה את הביצים וסוכר עד שהתערובת מתבהרת.
  3. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים היטב.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
  5. מאחדים בתערובת החמה את החומרים היבשים עם החומרים הנוזלים בעדינות.
  6. מוסיפים את האגוזים ומערבבים שוב בעדינות.
  7. יוצרים תבנית עם נייר אפייה וכתוברים את התערובת בתוכה.
  8. אופים במשך 40 דקות או עד שנעקר קיסם הכללי בכל מה שנוגע לעוגה.
  9. מניחים להתקרר כמה דקות לפני שמוציאים מהתבנית.
  10. ואז, כשהעוגה מתקררת בסבלנות, מפזרים עליה מעט אבקת סוכר לקישוט.

העוגה האוורירית והנימוחה שלנו מוכנה! תארו לעצמכם את התחושה הנפלאה כשתתחילו לטעום את הטעמים. איך התפוזים נשאבים היטב בכל חתיכה, כשהם מתנפצים על החיך עם מתיקות מדהימה וניחוחות של קינמון.

שדרוגים ותוספות אפשריים

לכל מתכון יש את הפוטנציאל שלו, ועוגת התפוזים הזו לא שונה! הנה כמה תוספות שיכולות להפוך אותה למדהימה אפילו יותר:

  • אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ כדי לקבל טוויסט מתוק-מריר.
  • תוספת של ציפוי אורנג’ של סוכר יכול להעניק ניחוח נפלא.
  • החלפת אגוזים בשקדים או קקאו יכולה להיות רעיון מעולה.
  • להגיש עם קצפת או גלידה – האורחים לא יאמינו!

שאלות ותשובות

איך להוסיף קישים לעוגה? מעולה, אם אתם רוצים להוסיף לשילוב טעמים, אתם יכולים לקשט עם קישוטים כמו אגוזי לוז טחונים מעל. הם מוסיפים לא רק טעם, אלא גם מראה גודלו!

אי אפשר למצוא תפוזים עונתיים, מה לעשות? נו, אם לא תמצאו תפוזים – אל תתייאשו! אפשר להשתמש בתפוחים או בכל פרי אחר שאתם אוהבים וזה ייצא משגע!

האם העוגה מתאימה למאכלים אחרים? בהחלט! זו עוגה מרעננת מאוד ויכולה להיות חלק מקינוח כשר לפסח כשהיא מתאימה גם לפירות יבשים בשמחה!

איך לשמור על הלחות בעוגה? אם אתם רוצים שהעוגה תשמור על הלחות שלה, מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד מיד כאשר היא מצטננת. אל תשכחו לשתף!

האם אפשר להכין עוגה בקיץ? איך לשמור על טריות? מומלץ לשמור את העוגה בקופסא סגורה. תהיה בסביבה קרירה ואפשר גם לשדרג בזהירות עם קוביות קרח באריזות.

כמובן, עד מתי אפשר לאחסן את העוגה בגמר הכנתה? בדרך כלל, עוגה שבושלה שמוגשת עם אינדקס ותבנית קלה יכולה להחזיק על פני כמה ימים בקירור.

מה תכנות זה למי שלא מתחה? סוד ההכנה הוא בסבלנות ובחשק לדעת! אם הקרמים מצליחים, תוכלו יחסית אחזור על תכנון בצורה מדויקת.

איך מכינים גרסה ללא גלוטן? פשוט ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום קמח רגיל וזה ייתכן לעוגה להיות מיוחדת במינה!

מה כדאי להגיש לצד העוגה? העוגה הזו בוללת באיזון טאצ’ עם כוס קפה או תה, או עם כוס סודה כבושה או חצי שובלת.

איך יודעים אם העוגה מוכנה? קיסם הוא חברכם! דקרו בעובי העוגה, אם הוא יוצא יבש – כשלמת. חייגו חברים!

עכשיו כששיתפנו את המתכון המושלם הזה, אתם יודעים בדיוק מה לעשות! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולפנק את כל חבריכם בטעם המדהים הזה. עוגת תפוזים זו היא משהו שאין בפשוט לקנות, שכן זה צריך להכין עם המון אהבה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *