פונדו בשר: המתכון המושלם לחגיגה קולינרית

פונדו בשר משגע – המנה שתחמם לכם את הלב ואת הנשמה!

אם אתם מחפשים את המנה המדהימה ביותר לחגיגה גסטרונומית, הגעתם בדיוק למקום הנכון. פונדו בשר הוא אחד מאכלים האגדים המושלמים, שילוב של טעמים, ניחוחות וחוויות שאין כמותם. מדובר במנה שנוצרה מתוך תרבות עוטפת ונעימה, שמושלמת לאירועים חברתיים, לקומזיצים ולערבים משפחתיים חמים. בקרוב תגלו איך אופים את הבשר המושלם בתוך הרוטב הקטיפתי הזה, שיפשוט על השולחן ויביא את כל מי שסובב אותו לחוויית טעם מעלפת. אז הניחו את המזלגות, והכינו את עצמכם לחוויית האוכל המדהימה!

זמן ההכנה של המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

בכדי להכין את הפונדו המושלם, נזדקק למגוון רכיבים משובחים. מוסיפים עוד שכבת טעם לכל ביס, ולכל רכיב יש תפקיד חשוב במתנה שהתברכה בקסם שלה.

  • 800 גרם קוביות בשר בקר, נראות מדהים (למשל, נתח שיצ'ל או מולרת)
  • הכנה של 200 גרם קוביות חזיר
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 200 מ"ל יין אדום יבש – מוסיף ניחוח אגדי
  • 250 מ"ל ציר בקר (או ציר ירקות לגרסה טבעונית)
  • 2 שיניים שום, קצוצות דק
  • 1 כפית רוזמרין יבש
  • 1 כפית תבלין פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שדרוגים ותוספות אפשריים

חתיכת בשר טובה היא טוב טעם, אבל לא חייבים לעצור כאן. באפשרותכם להוסיף דברים נוספים שישדרגו את המנה לדרגות על. לדוגמה, אפיתם תפוחי אדמה צלויים עם תיבול מושלם וצננתם אותם ברוטב דודאים. לאוהבי הירקות, ניתן להוסיף ירקות חתוכים – כמו גזר, קישואים, או פטריות – ייחודיים שמוסיפים צבע וטעם למשולש העשייה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל להכין את המנה. עם קצת סבלנות והשקעה תוכלו ללקק את האצבעות! שימו לב – כל שלב כאן הוא חשוב למשהו, ואם תעקבו אחריהם זה יהיה נעים יותר מלהכין את הפולקע במסיבת רווקות!

  1. מניחים את קוביות הבשר בקערה גדולה ומוסיפים את שמן הזית. מערבבים היטב כדי שכולם יהיו מצופים.
  2. מחממים סיר בינה על חום בינוני. כשחום, מוסיפים את השום ומעט מלח, עד שהוא מתחיל לזהוב.
  3. מתבלים עם פפריקה ורוזמרין. זהו השלב שבו הארoma שלכם יהפוך את הבית למקום שאפשר לחיות בו!
  4. מוסיפים את קוביות הבשר והחזיר לסיר ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל צדדיהן.
  5. יוצקים פנימה את היין האדום ומביאים לרתיחה, ואז מוסיפים את ציר הבקר.
  6. מפחיתים את החום, מכסים ומבשלים בדיוק חצי שעה.
  7. אם רוצים להוסיף ירקות, זה הזמן! מכניסים את הירקות הנבחרים לסיר ומבשלים יחד עוד 15 דקות.
  8. מבשלים עד שהירקות רכים והבשר נימוח!
  9. אם תרצו, ניתן לטעום ולהתאים תיבול עם מלח ופלפל.

שאלות ותשובות

כיצד ניתן להכין גרסה טבעונית של הפונדו?
לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את קוביות הבשר בקוביות טופו או סייטן, ולמלא את הסיר בעלי גרגרי חומוס ושעועית.

מהו הסוד לבשר רך במיוחד?
הבישול האיטי הוא המפתח! יש לבעבע את הבשר לאט כדי להוציא את כל הטעמים הנפלאים.

האם ניתן להשתמש ביין אחר?
כמובן! אבל היה ברור, שהיין המשמש צורך להיות יין אדום ללא תוספות. יין שמן יעשה את העבודה!

מה אפשר להגיש לצד הפונדו?
אפשר להגיש לחם קלוי, צלחת ירקות טריים רעננים ושפע של רטבים – איולי או רוטב יוגורט.

איך שומרים על החום של הפונדו?
נשתמש במנורת חום, שזו דרך מצוינת לשמור על המנה חמה ולהשאיר אותה הזאת חיה כמרחץ של טעמים.

מה אם אני רוצה להכין את הפונדו מראש?
לא מומלץ, אך ניתן לשמור אותו במקרר עד יומיים ורק לסיים את הבישול כאשר מגיעים המוזמנים.

האם ניתן להקפיא את המנה לאחר ההכנה?
לא מומלץ לקפוא פונדו בשר, הוא לא ישמור על המרקם והטעם.

האם זה מאכל בריא?
למותק של פונדו יש את כל השומנים והקולסטרול. אך ניתן להכין אותו עם בשרים רזים וציר ירקות לשדרוג!

איך ניתן להסביר טעמים לבישול הזה?
דימיינו את הרוטב הגלוי, את הבשר המלא בטעמים ואלו התמזגו כדי ליצור פיצוץ של טעם בפה!

מה אומרים על הפונדו שלכם?
החליטו בעצמכם – מדובר במנה שמעלפת שמשאירה טעמים נפלאים ומרעננים מעבר חוויות מהאוכל!

שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. הם יגידו לכם תודה על מתכון שהוא אגדי, שמשגע את הטעמים ויוצר חוויות בלתי נשכחות. אנחנו בטוחים שכולם ירצו לנסות אותו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *