פיתות במחבת ללא שמרים שהכנתם לא תאמינו כמה קל!

פיתות במחבת ללא שמרים – מתכון מדהים ומיוחד

תארו לכם את הרגע בו אתם פותחים את מחבת הברזל החם, משחררים לתוכה את הבצק המצועצע, ופורסים את הפיתות שיצאו בדיוק מהמחבת! ריח הגלוטן מתפשט באוויר, והלב שלכם מתמלא בשמחה. זהו מתכון לפיתות מדהימות שלא זקוקות לשמרים, כך שאין צורך להמתין להן, אלא פשוט לזרום עם התהליך. המחשבה על פיתות עם גבינה בולגרית, סלט עגבניות או שקשוקה צריכה להדליק את כל החושים שלכם! לא משנה מה תבחרו לשים בתוכן – הפיתות הללו יהיו פשוט משגעות!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מיועד: 4-6 פיתות

הרכיבים הדרושים

אז מה דרוש לנו כדי להכין את הפיתות הללו? תנו לי לשתף אתכם במרכיבים המושלמים, כך שביום ראשון הקרוב תוכלו להכין פיתות כמו של סבתא! והכי מגניב – כל המרכיבים זמינים אצלכם בבית, או קלים להשגה!

  • 3 כוסות קמח לבן (אפשר גם קמח כוסמין)
  • 1.5 כוסות מים חמים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה

שלבי ההכנה

בואו נתחיל. התהליך אינו מסובך, ואם תעקבו אחרי השלבים בקלות תצליחו להכין פיתות גבוהות ונימוחות שיגרמו לכל אחד ללקק את האצבעות!

  1. מניחים את קמח, מלח, סוכר ואבקת סודה בקערה גדולה.
  2. יוצרים חור במרכז התערובת ומוסיפים את שמן הזית ואת המים החמים.
  3. מערבבים את המרכיבים עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  4. כשהבצק מתחיל לקבל צורה, לשים אותו בידיים כעשר דקות, עד שהוא נעשה חלק וגמיש.
  5. עוטפים בנילון נצמד ומשאירים התפחות למשך 15 דקות בחדר החמים.
  6. חולקים את הבצק לכדורים קטנים (כגודל כדור גולף).
  7. מניחים כל כדור בין שני רבעי ניילון, ומרדדים אותו לעיגול דק בעובי של בערך 5 מ"מ.
  8. מחממים מחבת בינונית על חום בינוני-גבוה.
  9. לאחר שהמחבת חמה, מניחים פיתה אחת ומשאירים אותה לבשל 2-3 דקות מצד אחד.
  10. הפכו את הפיתה לצד השני ותראו כיצד היא מתחילה להתנפח. בישול נוסף של 1-2 דקות ייעשה את העבודה.
  11. הוציאו את הפיתה, והניחו על רשת לצינון. חזרו על הפעולה עם שאר הפיתות.

ובכך, המזווה שלכם מתמלא בפיתות מענגות ללא קושי רבה מדי! מה שבאמת מדהים, זה שהפיתות הללו מדהימות גם טריות וגם קפואות. מהנסיון שלי, קירור של פיתות ולחמניות קפואות שומר על הטריות שלהן.

גרסאות חלופיות

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית או דלת פחמימות, אין בעיה! תוכלו להחליף את הקמח הלבן בקמח דל פחמימות כמו קמח שקדים או קמח קוקוס. החוויה תהיה שונה, אך אם אתם אוהבים ניסויים במטבח, זהו תהליך מתוק! וגם אם אתם טבעונים, נותר לכם להתענג על הפיתה המושלמת הזו!

שדרוגים ותוספות

רוצים לשדרג את הפיתה שלכם? יש כל כך הרבה אפשרויות! בין אם אתם אוהבים את הפיתן המושלם עם גבינת פטה וירקות טריים, או אולי אתם מעדיפים שקשוקה מפנקת? אפשר בהחלט להוסיף עשבי תיבול טחונים – כמו אורגנו או טימין – לתוך הבצק כדי לשדרג אותו בטעמים. אם אתם מרגישים הרפתקנים, נסו להוסיף חרדל או אוסף של תבלינים לתערובת!

ואם תרצו להרגיש כמו שף וירטואוז, נוסיף לפיתות המושלמות הללו סלסת עגבניות רעננה או יוגורט עם שום ומלח. לא תצטערו על זה!

שאלות ותשובות

איך שומרים על הפיתות מבלי להתייבש? מאוד חשוב: הניחו את הפיתות מיד לאחר סיום ההכנה בשקית ניילון סגורה. אפשר גם לשמור בטמפ' החדר, ולא במקרר.

האם ניתן להכין פיתות בלי קמח? בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”א, קמח אורז או קמח דל פחמימות כתחליף מצוין.

מה אם אני לא אוהב להשתמש בשמן זית? אתם יכולים להשתמש בשמן קוקוס או גם בחמאה, אם זה לא מפריע בגרסה הצמחונית שלכם.

מהי הדרך הטובה ביותר לפתוח את הפיתה? לאחר בישול, לחיצה בעדינות על הפיתה עם אצבעותיכם תסייע להיפתח בקלות.

איך להשתמש בפיתות הללו בשאריות ממסיבות? אפשר להכין טוסטים מגריל או פיתה ממולאת בפסטו, גבינה וירקות.

האם אפשר לאפות את הפיתות במקום לבשל? בהחלט! תהיו בטוחים שהתנור ייראה טוב במצב של 220 מעלות צלזיוס, ואפשר לאפות כ-5-7 דקות.

מה תוסף בריא שאפשר לשים בפיתה? תכלול גבינת קוטג’, טופו או חומוס, גם טעים וגם בריא!

האם ניתן לחמם את הפיתות במיקרוגל? אפשר בהחלט, אך זה עלול להפחית מהפריכות שלהן. טוב מאוד לחמם כ-15 שניות בלבד.

איך יודעים אם המחבת חמה מדי? תוכלו לזרוק טיפת מים על המחבת ואם היא מתמוססת במהירות – היא מוכנה בהחלט!

מה לעשות אם הפיתות לא מתנפחות? סביר להניח שהבצק לא התסס מספיק. חזרו על התהליך עם מים פושרים כדי להפעיל את הגלוטן.

אז למה אתם מחכים? הכינו לכם פיתות מטורפות, תנו לכולם לטעום, שתפו את המתכון עם החברים והמשפחה, ותהיו השפים של ערב שישי הבא!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *