פיתות ללא שמרים שיפתיעו את כל המשפחה

פיתות ללא שמרים: תענוג לא מהעולם הזה

מה אתם חושבים על פיתות? האם יש משהו יותר מענג מללגום מהן, כשהן חמות, עם ניחוח של תיבול מתפשט באוויר? טוב, התשובה היא כמובן לא, אבל מה עם פיתות ללא שמרים? אתם יכולים לשכוח מהמחשבות על שמרים, חום ולחץ של זמן – הפיתות האלה יאמצו אתכם במלוא כוחן עם מרקם מעלף ונפלא! עכשיו תארו לעצמכם שתוך פשוט רבע שעה אתם פותחים את התנור, שולפים פיתות דקות וניפוקות מכל טוב – וואו, זה נשאר לעד בזיכרון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 12 פיתות

הרכיבים הדרושים

הכנה של פיתות מדהימות וממכרות מצריכה לא יותר מדי רכיבים. עם קצת עבודה קשה תוכלו ליהנות מהמעדן הבריא הזה. לכו על זה!

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר לשלב קמח מלא או קמח ללא גלוטן)
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 3 כפות שמן זית (שווה לנסות שמן קוקוס למי שאוהב)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר (למי שאוהב מתוק, אפשר לשלב קצת מייפל במקום)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה (לתוספת אווריריות)

ולמי מכם שיש כל מיני מגבלות תזונתיות, אל דאגה! תחליפי רכיבים קלים לדוגמה: תפחיתו את כמות השמן למצב של רוטב, ותישארו עם קמח מלא וכמה לתיבול כמו כוסברה או פטרוזיליה. זה יאמת את הקסם!

שלבי ההכנה

אחרי שהכנו את הכלים ואת כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל! אל תדאגו, אתם תהפכו לשפים מקצועיים בסדנה הזו.

  1. קחו קערה גדולה, ופשוט ערבבו את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, סוכר ואבקת סודה לשתייה.
  2. בהדרגה הוסיפו את המים הפושרים ושמן הזית. ערבבו עד שמתקבל בצק אחיד ואוורירי.
  3. לושו את הבצק במשך כ-5 דקות עד שהוא נעים וגמיש.
  4. חלקו את הבצק ל-12 כדורים קטנים – פחות או יותר בגודל של כדור טניס.
  5. חממו מחבת שטוחה על חום גבוה. אתם בהחלט מוכנים להתחיל לרכך את הלבבות!
  6. קחו כל כדור בצק ומשטחים אותו בעזרת ידיים ליצירת פיתה דקה. לא להיות חמדנים, כדאי שתהיה סביב 1 ס"מ!
  7. שימו את הפיתה על המחבת החמה. תנו לה להתבשל עד שהיא מתחילה להתנפח (בערך 1-2 דקות).
  8. הפכו את הפיתה לצד השני והמשיכו לבשל את הצד הזה למשך 1-2 דקות נוספות.
  9. חוזרו על הפעולה עם שאר הכדורים, עד שכולם מוכנים.

ולא לשכוח, בינתיים להתענג על הניחוחות המעלפים שמתפשטים לנו בכל הבית! כולם ירגישו את האווירה הקסומה.

תוספות או שדרוגים

ועכשיו הגיע הזמן לדבר על השדרוגים. מה שיפה בתוספות לפיתות זה שהן יכולות להיות בריאות וכל כך טובות! יש לכם שפע של אפשרויות נוחות. תוכלו למלא בצורות שונות:

  • חומוס: קלאסיקה שלא נמאסת – מריחה של חומוס על הפיתה תעשה את העבודה.
  • סלט ירק: קצוץ ירקות טריים, תיבלו עם טחינה, והנה לכם סלט מרענן.
  • אבוקדו: עליו מוכנים לומדים איך לאכול נכון.
  • שקשוקה: אל תהססו למזוג שקשוקה זורמת לתוך הפיתה החמה!

אם למישהו מכם יש רעיונות נוספים לתוספות, תמיד מוזמנים לשתף אותנו!

שאלות ותשובות

איך הפיתות האלה נשמרות על פני זמן?
הפיתות נשמרות מצוין במשך יומיים אם משאירים אותן מכוסות. כדאי להחביא אותן בשקית ניילון לקבלת רכות מירבית.

האם אפשר להשתמש בקמחים שונים להכנה?
בהחלט! אפשר לשלב קמח חצי חצי עם קמח עדשים, שיבולת שועל או תוספות בריאות אחרות למי שמעוניין בבריאות.

מה עושים אם הבצק יוצא דליל מדי?
אם הבצק שלכם לדליל, פשוט הוסיפו עוד קמח בהדרגה עד שתשיגו את המרקם הנכון.

האם אפשר להכין יותר פיתות ביום אחד?
בוודאי! תוכלו להכין כמות כפולה ולשמור במקפיא בתוך שקית ניילון.

האם יש לי תחליפים לשמן?
חובבי הבריאות יכולים להמיר את שמן הזית ברסק תפוחים או מים.

האם הפיתות הללו גם מתאימות לילדים?
בוודאי! הילדים ייהנו מהן מאוד, ניתן להזמין לשם יופי כל מיני תוספות שהילדים אוהבים.

איך אשמע את הצליל הנעים של הפיתות מתנפחות?
הסוד הוא בלהשתמש במחבת חמה וכמהי ולתת לפיתה להתפשט!

האם יש תחליף לסוכר?
כמובן! ניתן לשלב סירופ מייפל או דחיסת תמרים.

אפשר להכין פיתות בתנור?
בהחלט! כל מה שצריך לעשות זה לחמם את התנור לחום גבוהה ולאפות עד שהתנפחו.

אני רוצה פיתות גדולות, איך מתקדמים?
פשוט תעשו את החלקים שלכם גדולים יותר, אבל אל תשכחו לשנן אותם עם קמח בעת ההכנה!

מלאו את החיים שלכם בחוויה של הכנת פיתות מדהימות ומושלמות שכל אחד ואחת מכן יתמוגגו מהן! שתפו את המתכון, תנו לעולם את המזל שלכם, ונמשיך להתענג בחברת אוכל טוב!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *