פנקייק יוגורט חלבון – מתכון שיגרום לכם להתמכר!
תארו לעצמכם בוקר שמשי, ריח מתוק מרחף באוויר, והפנקייקים שלכם מתייצבים על השולחן, בגובה מושלם, זהובים ובעלי מרקם של חלום! פנקייק יוגורט חלבון הוא לא רק מנה טעימה, אלא גם אידיאלי למי שמעוניין לשמור על תזונה מאוזנת ולאכול בריא. בנוסף, הוא כל כך קל להכנה, שאין שום סיבה שלא תכינו אותו כל יום (או לפחות כמה פעמים בשבוע). מדובר במתכון שמכל bite בו תוכלו להרגיש איך אתם מתמלאים באנרגיה מתחדשת, ולא רק פיזית, אלא גם נפשית. כי מי לא אוהב להתפנק עם פנקייקים?
זמן ההכנה: 15 דקות / רמת קושי: קל / כמות מנות: 4-5 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפנקייק המושלם, כל מה שצריך זה מספר רכיבים פשוטים, שמצד אחד הם בריאים ומצד שני – טעמים שמשאירים טעם של עוד ואפילו מעלפים! קחו לכם דפים ועט, כי ההכנה הולכת להיות מהנה וטעימה!
- 1 כוס יוגורט (אפשר בטעמים שונים, מומלץ יוגורט חלבון)
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח שיבולת שועל (או קמח קוואקר לאנשים שלא אוהבים גלוטן)
- 2 כפות ממתיק דל קלוריות (מתוק כמו שקפה צריך להיות)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (שיהיה מרענן ונטעם כמו אולי אפילו במאפינס)
- מעט סמלעי גזר או רסק תפוחים (לא חובה, אך מוסיף לסיבים תזונתיים)
- שמן קוקוס או חמאה לטיגון
מרכיבים חלופיים
חושבים על גרסה טבעונית? פשוט תחליפו את הביצים בעשרה גרם זרעי צ'יה עם 30 מ"ל מים — אני מבטיח לכם שפנקייקים לא יאכזבו גם בלי ביצים! אם תרצו גרסה בריאה יותר, תשקלו להחליף את הקמח בקמח חומוס או קמח שקדים, והפנקייק יהיה לא רק טעים, אלא גם מלא בערכים תזונתיים. אפשר גם להוסיף לפנקייק קוביות של שוקולד מריר או אגוזים קצוצים, וזה פשוט משגע!
שלבי ההכנה
הגיונים, יתכן שאתם כבר מתחילים להתפתות ואני מבטיח שהשלבים פשוטים כמו פנקייק!
- מניחים בקערה את היוגורט, הביצים והמתיקות ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה הלבנה והקינמון.
- לפי המרכיב התחתון, מוסיפים את התערובות היבשות לתוך היקרות הרטובות.
- מוסיפים את הסמלעי גזר או הרסק, אם בחרתם להשתמש.
- מחממים מחבת על להבה בינונית ומוסיפים מעט שמן קוקוס או חמאה.
- יוצרים פנקייקים בגובה של כ-2 ס”מ על המחבת, ומבשלים עד שהקצוות מתחילים לבעבע.
- הפכו את הפנקייקים בזהירות, עד שהצד השני זהוב.
- מגישים עם פירות, דבש או אגוזים קצוצים למראה מושלם!
שדרוגים ותוספות אפשריות
לגרסה יותר מתוקה, אפשר להוסיף לקראת ההגשה רוטב שוקולד מריר — אני מבטיח לכם, זה מדהים! רצוי לשדרגו עם פירות טריים כמו סברס, תותים או בננות — הוספת הפירות פותחת את החיך ומעוררת את החושים. אם אתם רוצים ללכת על הלא צפוי, אפשר להוסיף את הציפוי של גבינת שמנת עם מעט דבש וליהנות מטעימה שמתעלקת לכם את החיך!
שאלות ותשובות
למה להכין פנקייק יוגורט חלבון?
פנקייקים פשוטים לרוב לא מכילים ערכים תזונתיים גבוהים. השימוש ביוגורט חלבון מעבר לרמות גבוהות של חלבון, גם משדרג את המנה ומקנה לה אווריריות.
האם אפשר להכין את הפנקייקים ללא גלוטן?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל, קמח שקדים או קמח חומוס כדי להנות מפנקייקים טעימים וללא גלוטן.
מה אפשר לשלב בפנקייקים?
תרגולים של פירות, אגוזים ושוקולד מריר הם אפשרויות נהדרות! כל שדרוג שמוסיף טעמים מעניינים מקדם את המנה.
כמה זמן ניתן לשמור על הפנקייקים המוכנים?
אפשר לשמור את הפנקייקים ללא בעיה במקרר ליום-יומיים. אם תרצו, אפשר לחמם מחדש במיקרוגל או בטוסטר.
האם יש תחליף ליוגורט?
בהחלט, אפשר להשתמש בכל יוגורט צמחי או דל שומן שאתם אוהבים.
כמה פנקייקים מתקבלים מהמתכון?
מהמתכון יוצאים כארבעה עד חמישה פנקייקים גדולים, בהתאם לגובה שתבחרו.
מה ההבדל בין פנקייקים רגילים לפנקייקים עם יוגורט?
פנקייקים עם יוגורט הרבה יותר אווריריים ונימוחים, או בקיצור – הם נמסים בפה!
האם אפשר להכין פנקייקים על טוסטר?
בהחלט! כל כלי בישול שטוח עם חום מרוכז יכול לשמש כטוסטר.
מה אפשר להוסיף במקום קינמון?
אפשר להוסיף וניל, אגוז מוסקט, או אפילו קמצוץ של קקאו לאוהבי השוקולד.
האם ילדים אוהבים פנקייקים כאלו?
אישית, אני ממליץ לנסות, הרחבה של פנקייק טעים כזו עשויה להיות חוויה מדהימה אפילו עבור הילדים!
בתיאבון ותשמחו לשתף את המתכון עם חברים, זה ממש פינוק מהשמיים!!