פסטה קרם קוקוס שלא תרצה לפספס בפעם הבאה!

"`html

פסטה באהבה: קרם קוקוס עילאי

אם אתם מתכוונים להפתיע את האנשים האהובים עליכם עם מנה שמלאה בטעמים, שבואו נודה, יגרמו לכולם לחייך, פסטה קרם קוקוס היא הבחירה המושלמת! מדובר במנה שמתהדרת ברוטב שמן, קרמי ואגדי, כך שמעטים אשר יצליחו לעמוד בפניה. זהו מתכון שיש בו הכל – הוא פשוט להכנה, הוא מענג, והוא משגע! אתם תגלו רעיונות שישדרגו כל ארוחה – ועוד יותר חשוב: הקטנה הזו היא סוד מושלם לכל זמן מיוחד.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, בואו נדבר על המרכיבים. כל אחד מהם מוסיף משהו מיוחד, ויחד הם יפצו אותנו על כל עיכוב פוטנציאלי. לא מדובר במשהו מסובך, אז תרגישו חופשי להיצמד להנחיות שלנו ולהצליח בגדול:

  • 300 גרם פסטה (ספגטי או פנה – מה שאתם אוהבים)
  • 1 קופסת חלב קוקוס (400 מ"ל) – זה מה שייתן את העסיסיות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כוסות ירקות קצוצים (גזר, ברוקולי, תפו”א) – למגע בריא
  • קורט פלפל שחור
  • עלי בזיליקום לקישוט – סופר מרענן!

שלבי ההכנה

מוכנים להתחיל? שלב אחרי שלב אנחנו נדליק את הטעמים הטרופיים – ותוכלו באמת להרגיש שאתם מסעדה יוקרתית!

  1. מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה עד שהיא אל-דנטה.
  2. במקביל, מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ ומזגגים אותו עד ריחו המדהים מתפשט.
  3. מוסיפים למחבת את המלח, הפפריקה ורוטב הסויה, ומערבבים כל הזמן.
  4. לאחר 2-3 דקות נוספות, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים את הכל לרתיחה.
  5. בינתיים, מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת עם הרוטב. מערבבים עד שהפסטה מצופה בטעמים.
  6. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים עד שהם רכים אך עדיין פריכים, סביב 5-7 דקות.
  7. מוסיפים מעט פלפל שחור לפי הטעם. אם רוצים, תוסיפו עוד מלח במידת הצורך.
  8. מעבירים לצלחות ומקשטים בעלי בזיליקום.

כשהמנה מוכנה, אין כמו לנשום את ריח העדינות מהמטבח. טעם הקרם קוקוס ביחד עם הפסטה והירקות, יוגשו בכל ביטוי של פינוק. וכל מה שצריך ממש לצד זה הוא לחם פריזאי לחסות עליו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ישנן אינספור דרכים להפוך את המנה הזו למושלמת עבורכם, אם אתם מחפשים לשדרגו עוד יותר. אפשר להוסיף טופו מקורמל או עוף מבושל, שילוב שכזה יביא את המנה לגובה חדש לחלוטין. לא אוהבים ירקות? נסו להוסיף כמה פטריות עם נגיעות של שמנת – זה יהיה מושלם! ואם אתם רוצים למצוא טוויסט מתוק, תוכלו לשדרג את המנה עם ליצ'י או אננס, וזה יהפוך אותה לקריסטלית! אתם רק צריכים לדמיין איזו ארוחה חולמית תבנו.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי חלב קוקוס?
ניתן להשתמש בשמנת מתוקה או בחלב רגיל, אם כי זה ישנה את הטעם והמרקם. אם אתם מעדיפים לגרסה חלבית, זה יפעל גם כן.

האם אפשר לעשות את המתכון צמחוני?
בהחלט! פשוט הימנעו מכל סוגי הבשר וגשו לירקות ולעשבים האהובים עליכם.

האם ניתן להקפיא שאריות?
כמובן! המתכון ניתן להקפאה. כשהוא מקפא, פשוט יש לשים לב לחודשיים כדי לשמור על הטריות.

באיזה ירקות ניתן להשתמש?
כל ירק שתרצו! ברוקולי, קישואים, גזר, או אפילו תפו”א קטנים – כל אלו יתאימו נהדר למנה הזו.

מה הזמן המקסימלי להחזיק את המנה במקרר?
מנה זו תישמר טוב במקרר סביב 3-4 ימים. חשוב לשמור על אטימות במיכל אוטם.

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! המנה מתוקה וטעימה, רוב הילדים יעריכו את הטעמים שלה.

האם יש ניואנסים במתכון?
כן! חשוב לטגן את השום על חום מתון, כך שיתפשט כראוי ולא יישרף.

אפשר להכין את הרוטב מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הרוטב 1-2 ימים קודם ולהוסיף אותו לפסטה בעת הכנתה.

מה הסוד להצלחת המתכון?
האהבה! הבישול הוא על כשרון והנאה, כך שתשקיעו את הלב במנה שלכם.

האם ניתן לשדרגה עם גבינות?
כמובן! אם אתם אוהבים גבינה, מוסיפים פרמזן קצוץ מעל לפני ההגשה – זה ייתן עוד נגיעה של טעם.

אז האם גם אתם הרגשתם את התיאבון צומח? אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם – כל אחד צריך לטעום את הקסם שנקרא פסטה קרם קוקוס!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *